Monday, December 31, 2012

Sebelum penutup 2012

Assalamualaikum..
Hai People !

Semua pun tau esok dah 2013 dah... Alhamdulillah...
Sebelum penutup 2012 ni, aku da wat sesuatu yg aku rase
agak memberangsangkan.. Aku dah berjaya mempunyai 1 harta daripada
duit aku sendiri..hahahhaa...

aku da berjaya membeli Samsung Galaxy SIII mini with full set original..
Alhamdulillah... Akhirnya ada jugak 1 harta sendiri sepenuhnya tanpa
ada bantuan pihak lain.. berjaya memilikinya sewaktu umur 20tahun..

Esok dah 2013, aku akn cube usaha untuk buat Baby Blue kelihatan
menarik dan AWESOME... dan aku jugak akan berketerampilan lebih matang
daripada tahun-tahun sebelumnya.. mudah-mudahan tercapai apa yang aku
impikan.. dan keluarga akan jadi keutamaan dalam segala hal seperti tahun-tahun
lepas.. Amin..

p/s : Moga Allah lindungi dan permudahkan segala urusan kita.. Insha Allah..
Assalamualaikum..
Hai People !

Semua pun tau esok dah 2013 dah... Alhamdulillah...
Sebelum penutup 2012 ni, aku da wat sesuatu yg aku rase
agak memberangsangkan.. Aku dah berjaya mempunyai 1 harta daripada
duit aku sendiri..hahahhaa...

aku da berjaya membeli Samsung Galaxy SIII mini with full set original..
Alhamdulillah... Akhirnya ada jugak 1 harta sendiri sepenuhnya tanpa
ada bantuan pihak lain.. berjaya memilikinya sewaktu umur 20tahun..

Esok dah 2013, aku akn cube usaha untuk buat Baby Blue kelihatan
menarik dan AWESOME... dan aku jugak akan berketerampilan lebih matang
daripada tahun-tahun sebelumnya.. mudah-mudahan tercapai apa yang aku
impikan.. dan keluarga akan jadi keutamaan dalam segala hal seperti tahun-tahun
lepas.. Amin..

p/s : Moga Allah lindungi dan permudahkan segala urusan kita.. Insha Allah..

Wednesday, December 26, 2012

Benda yg menarik perhatian aku ^_^

Assalamualaikum..

Hai People..Good Evening !

Wanna share something today... yuhuuuuu
Benda yang menarik perhatian aku.. apakah ??

1) Ladybug kaler merah hitam
2) Apa-apa yang berwarna MERAH (except darah)
3) Singa Jantan
4) Mini Cooper warna merah hitam.. (AWESOME)
5) Lelaki hensem (hahahahaha)
6) Phone-phone yang the latest (nak beli fon bru..tggu duit ckup)


Selebihnya?? meet me right now and I'll tell you...


p/s : peace yaaaw ^_^
Assalamualaikum..

Hai People..Good Evening !

Wanna share something today... yuhuuuuu
Benda yang menarik perhatian aku.. apakah ??

1) Ladybug kaler merah hitam
2) Apa-apa yang berwarna MERAH (except darah)
3) Singa Jantan
4) Mini Cooper warna merah hitam.. (AWESOME)
5) Lelaki hensem (hahahahaha)
6) Phone-phone yang the latest (nak beli fon bru..tggu duit ckup)


Selebihnya?? meet me right now and I'll tell you...


p/s : peace yaaaw ^_^

Saturday, December 22, 2012

Ayah is the AWESOME man !!


Hai People !

Ayah was the AWESOME MAN in my life...
ayah, I LOVE U MUCH !!

ayah, buat baby blue aku betul-betul awesome !
puas hati sangat.. baru cakap kat facebook aku rindu kt
baby blue.. pastu ibu panggil ckap baby blue da smpai umah..
cube dgr bunyi ekzos dia.. tgk skirting dia.. uhh AWESOME !!..

ayah memang terbaik make up kete..
ayahhhhhh i love u... bunyi baby blue skang garang..
ayah dalam perancangan nak kalerkan dia kaler putih atau
gold... aku stuju je... ehehehe

p/s : merembat la pasni

Hai People !

Ayah was the AWESOME MAN in my life...
ayah, I LOVE U MUCH !!

ayah, buat baby blue aku betul-betul awesome !
puas hati sangat.. baru cakap kat facebook aku rindu kt
baby blue.. pastu ibu panggil ckap baby blue da smpai umah..
cube dgr bunyi ekzos dia.. tgk skirting dia.. uhh AWESOME !!..

ayah memang terbaik make up kete..
ayahhhhhh i love u... bunyi baby blue skang garang..
ayah dalam perancangan nak kalerkan dia kaler putih atau
gold... aku stuju je... ehehehe

p/s : merembat la pasni

Work On Saturday !


Hai People !

aku kene kerja hari sabtu ! arghh -,-' malas ouhh
macam ape je.. masuk kul 9pg kua kul 12.. mcm tak yah g keje kan?
ahahaahha.. pastu boleh pulak lah tertinggal broadband bagai.. saba jela..
nak online tak dapat.. :(

aku ape lagi, kua jalan2 sorang g pasar Kuala Kubu Bharu tu..
habis baik je jalan sorang2.. pegi beli air soya ngan kuih sikit..
sebab kat umah tak sempat makan.. pastu sampai ofis, aku dah siap makan,
aku mula la bosannnnn..

penyudahnya aku main la Sudoku sampai nak terlelap..
pastu main word search.. haishh... nampak tak bosannye tu ??
agak mengantuk la sbb malamnya tu aku begayut sampai kul bape
pagi la pulak dengan 'sedara' aku tuh.. wakaakakaka..


p/s : balik keje tido ! bangun lapa ! perangaiii



Hai People !

aku kene kerja hari sabtu ! arghh -,-' malas ouhh
macam ape je.. masuk kul 9pg kua kul 12.. mcm tak yah g keje kan?
ahahaahha.. pastu boleh pulak lah tertinggal broadband bagai.. saba jela..
nak online tak dapat.. :(

aku ape lagi, kua jalan2 sorang g pasar Kuala Kubu Bharu tu..
habis baik je jalan sorang2.. pegi beli air soya ngan kuih sikit..
sebab kat umah tak sempat makan.. pastu sampai ofis, aku dah siap makan,
aku mula la bosannnnn..

penyudahnya aku main la Sudoku sampai nak terlelap..
pastu main word search.. haishh... nampak tak bosannye tu ??
agak mengantuk la sbb malamnya tu aku begayut sampai kul bape
pagi la pulak dengan 'sedara' aku tuh.. wakaakakaka..


p/s : balik keje tido ! bangun lapa ! perangaiii


Friday, December 21, 2012

Tonight !


Hai People !    \ ^_^ /

Malam ni ada dinner bersama staf-staf Syabas... AWESOME...huhuhu
tapi nervousla pulakkk... ahhahaha

aku tengah pk ni..nak makeup cmane mlm ni...
dress labuh dah ade... stail tudung nak pakai mlm ni pun da ade..
cume care nak make up je lagi ni...

lecehnya dinner ni sbb ada tema... tu yg leceh sket tu... ahahaha
adududuiiii.. aksesori utk kt pergelangan dah ade...
aku pakai gelang bling2.. hehehe.. mak nyah kt Suma House tu yg plihkan tau..!
kau hadoo ??

p/s : wish me become a princess tonight.. weeheee ^_^


Hai People !    \ ^_^ /

Malam ni ada dinner bersama staf-staf Syabas... AWESOME...huhuhu
tapi nervousla pulakkk... ahhahaha

aku tengah pk ni..nak makeup cmane mlm ni...
dress labuh dah ade... stail tudung nak pakai mlm ni pun da ade..
cume care nak make up je lagi ni...

lecehnya dinner ni sbb ada tema... tu yg leceh sket tu... ahahaha
adududuiiii.. aksesori utk kt pergelangan dah ade...
aku pakai gelang bling2.. hehehe.. mak nyah kt Suma House tu yg plihkan tau..!
kau hadoo ??

p/s : wish me become a princess tonight.. weeheee ^_^

Wednesday, December 19, 2012

Practical Day 2


Hai People !

Yesterday I forgot to update my entry for my second day as intern.. Sorry ^^
I thought I will not doing ANYTHING again.. but we went to somewhere..
SOMEWHERE??? hahhaa jgn nak somewhere sangatla kan??
we went to SYABAS OM..

We went there to do the maintenance for pc..
then, we went back to the office..
yup once again.. I forgot to tell you.. I'm working with
someone..He's Mr.Izham..
so, I should follow him always.. don't misunderstanding about us..
It is just about the work.. Plus, he already someone's husband..
He married to Kak Fadhilah.. :)



p/s : more better than yesterday.
  





Hai People !

Yesterday I forgot to update my entry for my second day as intern.. Sorry ^^
I thought I will not doing ANYTHING again.. but we went to somewhere..
SOMEWHERE??? hahhaa jgn nak somewhere sangatla kan??
we went to SYABAS OM..

We went there to do the maintenance for pc..
then, we went back to the office..
yup once again.. I forgot to tell you.. I'm working with
someone..He's Mr.Izham..
so, I should follow him always.. don't misunderstanding about us..
It is just about the work.. Plus, he already someone's husband..
He married to Kak Fadhilah.. :)



p/s : more better than yesterday.
  




Monday, December 17, 2012

Practical Day 1











Hai People !

How are u today ???
Today is my first day I become an intern to SYABAS..
First, I've to register at Syabas HQ.. then, doing a second
registration at Syabas Hulu Selangor..

It was a tired day for me even I'm doing NOTHING !
I don't have my own table yet.. so I've to sit on others table until I got my own table..

Guess what ??? the senior has start bullying me ! urghhh...
As they knew that I'm the younger one at that company..
but I'm started to love them as my family.. :)
They are nice to me..


p/s : mengenali mereka satu persatu










Hai People !

How are u today ???
Today is my first day I become an intern to SYABAS..
First, I've to register at Syabas HQ.. then, doing a second
registration at Syabas Hulu Selangor..

It was a tired day for me even I'm doing NOTHING !
I don't have my own table yet.. so I've to sit on others table until I got my own table..

Guess what ??? the senior has start bullying me ! urghhh...
As they knew that I'm the younger one at that company..
but I'm started to love them as my family.. :)
They are nice to me..


p/s : mengenali mereka satu persatu

Sunday, December 09, 2012

Pertemuan Terakhir sebelum 2-3tahun akan datang

Assalamualaikum..

Hai People !

Siang tadi aku keluar dengan seseorang yg pernah hadir dalam
hidup aku.. bg aku mungkin itu pertemuan terakhir..
aku mungkin akan berjumpanya semula 2-3 tahun akan datang..
In Sha Allah.. tapi mampu ke aku ?

Dia baik sangat tadi.. mula-mula tak tau nak cakap apa..
lama-lama okay.. Dia bawak aku p tengok wayang.. 
citer The Life of Pi.. asenye itu tajuk dia.. 

Dia layan aku macam mula-mula kami kenal..
Rasa selesa sangat bila ada dekat dengan dia..
Aku rasa diri aku yg sebenar bila ada dengan dia..
Dan aku rasa seperti tak mahu kehilangannya..

Tapi aku perlu pergi.. pergi membawa diri...
tapi aku akan kembali semula.. aku harap dia bersabar menantiku..
dan aku berharap dia memang menantiku..
Perasaan ni takkan pernah lupus.. takkan sekali-kali..

Maafkan sy.. awak mungkin semakin tak mengenali sy
selepas ini.. sy ade sebab sy sendiri kenapa sy buat mcm ni..
sy tak mampu bgtau td masa dlm kereta awk.. lidah sy kelu..

Sy nak awak tau, perasaan sy kt awk tak pernah berubah..
dan waktu sy tnye awk sygkn sy lg atau tak, bila awk angguk,
sy tau awk ikhlas..dan sy nk sgt awk tau yg sy tak nak kehilangan awk..
sy pergi utk seketika sahaja.. maaf utk pemergian yg penuh tanda tanya ni..


Assalamualaikum..

Hai People !

Siang tadi aku keluar dengan seseorang yg pernah hadir dalam
hidup aku.. bg aku mungkin itu pertemuan terakhir..
aku mungkin akan berjumpanya semula 2-3 tahun akan datang..
In Sha Allah.. tapi mampu ke aku ?

Dia baik sangat tadi.. mula-mula tak tau nak cakap apa..
lama-lama okay.. Dia bawak aku p tengok wayang.. 
citer The Life of Pi.. asenye itu tajuk dia.. 

Dia layan aku macam mula-mula kami kenal..
Rasa selesa sangat bila ada dekat dengan dia..
Aku rasa diri aku yg sebenar bila ada dengan dia..
Dan aku rasa seperti tak mahu kehilangannya..

Tapi aku perlu pergi.. pergi membawa diri...
tapi aku akan kembali semula.. aku harap dia bersabar menantiku..
dan aku berharap dia memang menantiku..
Perasaan ni takkan pernah lupus.. takkan sekali-kali..

Maafkan sy.. awak mungkin semakin tak mengenali sy
selepas ini.. sy ade sebab sy sendiri kenapa sy buat mcm ni..
sy tak mampu bgtau td masa dlm kereta awk.. lidah sy kelu..

Sy nak awak tau, perasaan sy kt awk tak pernah berubah..
dan waktu sy tnye awk sygkn sy lg atau tak, bila awk angguk,
sy tau awk ikhlas..dan sy nk sgt awk tau yg sy tak nak kehilangan awk..
sy pergi utk seketika sahaja.. maaf utk pemergian yg penuh tanda tanya ni..


Friday, November 30, 2012

Iron Girl... ehmmmm :(


Hai People !

I miss my Iron Girl a lot... :'(
Can someone cure my Iron Girl ??? ermm

Your head keep asking who is Iron Girl ?
Below is one of the picture of Iron Girl that I kept.















okay people... I'm not talking about the cat.. but the lappy...
I miss it a lot... hurmmm

p/s : someone can cure it ?




Hai People !

I miss my Iron Girl a lot... :'(
Can someone cure my Iron Girl ??? ermm

Your head keep asking who is Iron Girl ?
Below is one of the picture of Iron Girl that I kept.















okay people... I'm not talking about the cat.. but the lappy...
I miss it a lot... hurmmm

p/s : someone can cure it ?



Lately ni ...


Hello People !

Lately ni asik jumpa orang yg kuat makan durian je..
Hahahaha geng ni..

btw, semalam pun baru je lepas dapat makan Musang King..
tapi aku hampa la... Guess why ?
Sebab mengkal la ! arghhh hilang betul feel aku..
Ayah beli mahal-mahal last-last kene tipu..ermm !

aku mula-mula tak faham apa itu mengkal..?
sebab selama ni tau makan je.. HAHHAHAA !!!

Then, ibu cakap durian tu akan mengkal bila orang jolok..
bukannya durian tu jatuh sendiri.. durian kalau betul-betul da
masak, dia akan jatuh sendiri..

Bila ibu da terangkan baru la aku faham..
Tapi bengang gak la kami dengan penjual tu.. sbb mengkal..
ishhhh !!

p/s : Sape ada dusun Musang King ?



Hello People !

Lately ni asik jumpa orang yg kuat makan durian je..
Hahahaha geng ni..

btw, semalam pun baru je lepas dapat makan Musang King..
tapi aku hampa la... Guess why ?
Sebab mengkal la ! arghhh hilang betul feel aku..
Ayah beli mahal-mahal last-last kene tipu..ermm !

aku mula-mula tak faham apa itu mengkal..?
sebab selama ni tau makan je.. HAHHAHAA !!!

Then, ibu cakap durian tu akan mengkal bila orang jolok..
bukannya durian tu jatuh sendiri.. durian kalau betul-betul da
masak, dia akan jatuh sendiri..

Bila ibu da terangkan baru la aku faham..
Tapi bengang gak la kami dengan penjual tu.. sbb mengkal..
ishhhh !!

p/s : Sape ada dusun Musang King ?


Wednesday, November 28, 2012

Mini Gempak Giveaway by Mibz, Amercorner, EzzatieBrahim



Hello People !

This is my first time in joining GiveAway ^_^
How about you ???

Here I tagged 3 of my favourite blogger (my friends) :


Okay people, now see below this
|
|
|
V

Here are the prizes for you !!!

Top Referral

Sport MP3


(exclude memory card)

If participants up to 150 and above, 2 top referral will be taken

3 x Swatch Watch


The winner will be choose by Chipstore

To 300 participants will take home the 
Sport Mp3 / Domain one year / Lomo Aquapix
(choose one only)

Sport Mp3


Lomo Aquapix

So how people ? Interested ?
You want to take home all the prize ?
so, do join this giveaway.. !


p/s : klik sini ---> Mini Gempak Giveaway








Hello People !

This is my first time in joining GiveAway ^_^
How about you ???

Here I tagged 3 of my favourite blogger (my friends) :


Okay people, now see below this
|
|
|
V

Here are the prizes for you !!!

Top Referral

Sport MP3


(exclude memory card)

If participants up to 150 and above, 2 top referral will be taken

3 x Swatch Watch


The winner will be choose by Chipstore

To 300 participants will take home the 
Sport Mp3 / Domain one year / Lomo Aquapix
(choose one only)

Sport Mp3


Lomo Aquapix

So how people ? Interested ?
You want to take home all the prize ?
so, do join this giveaway.. !


p/s : klik sini ---> Mini Gempak Giveaway






AZWAN RAMLI coming ooohhhhhh !


Hello People !

Guess what ? 
Azwan Ramli has visited me back !! huhuhu...
Long time no see his comment on my entry...

[Takbir.jpg]

Alhamdulillah he never forget me..
Hahaha sweet right ??

Hey Azwan, I copied your blog picture ! hakhak !
Hope you will update your new entry :D
Because now, I love to blogwalking...

p/s : keep in touch friend ^_^






Hello People !

Guess what ? 
Azwan Ramli has visited me back !! huhuhu...
Long time no see his comment on my entry...

[Takbir.jpg]

Alhamdulillah he never forget me..
Hahaha sweet right ??

Hey Azwan, I copied your blog picture ! hakhak !
Hope you will update your new entry :D
Because now, I love to blogwalking...

p/s : keep in touch friend ^_^





My Platonic Love






Hello People !

What is platonic love ?

Platonic love is a type of non-sexual love which is pure feeling
between men and women.

I do have my platonic love.
He stays at Penang.
Who is he ? Find it by yourself..

The word 'platonic love' 
start famous since H.A.C.K.S movie is screened..

One day, He (my PL) call me as Senget.
I don't understand why..
then, when I watch H.A.C.K.S movie,
 I understood why he kept calling me as Senget..

since that, we're declaring to be a platonic love partner..
hahaha... it just a sweet and old story..


p/s : PL = platonic love







Hello People !

What is platonic love ?

Platonic love is a type of non-sexual love which is pure feeling
between men and women.

I do have my platonic love.
He stays at Penang.
Who is he ? Find it by yourself..

The word 'platonic love' 
start famous since H.A.C.K.S movie is screened..

One day, He (my PL) call me as Senget.
I don't understand why..
then, when I watch H.A.C.K.S movie,
 I understood why he kept calling me as Senget..

since that, we're declaring to be a platonic love partner..
hahaha... it just a sweet and old story..


p/s : PL = platonic love


Tuesday, November 27, 2012

My Heart Tells


I should not have done that
I should have pretend not to know
Like I did not see it
Like I could not see it

I should not have looked at you in the first place
I should have run away
I should have pretended I was not listening
Like I did not hear it
Like I could not hear it
I should not have heard your love in the first place

Without a word you made me know what love is
Without a word you gave me your love
Made me fill myself with your every breath
Then you ran away

Without a word, love leaves me
Without a word, love abandons me
Wondering what to say next

My lips were suprised
It came without a word
Why does it hurt so much ?
Why does it hurt continuosly ?

Except for the fact that I cannot see you anymore
And that you are not here anymore
Otherwise, it will be just the same like before


I should not have done that
I should have pretend not to know
Like I did not see it
Like I could not see it

I should not have looked at you in the first place
I should have run away
I should have pretended I was not listening
Like I did not hear it
Like I could not hear it
I should not have heard your love in the first place

Without a word you made me know what love is
Without a word you gave me your love
Made me fill myself with your every breath
Then you ran away

Without a word, love leaves me
Without a word, love abandons me
Wondering what to say next

My lips were suprised
It came without a word
Why does it hurt so much ?
Why does it hurt continuosly ?

Except for the fact that I cannot see you anymore
And that you are not here anymore
Otherwise, it will be just the same like before

Monday, November 26, 2012

Durian Musang King !


Hai People !

Owhh.. I really wanna eat Durian Musang King ! 
seriously I want it now ! hahaha

If I have a lots of money now, 
I'll drive to Tanjung, Muar, Johor
and eat a lot of Durian Musang King at there..

Owh someone please bring me there...
I really wanna eat it.. owhh please people ! help me !













                      -image source : google -



p/s : ada tak pangeran dari johor nak amek aku kat Selangor
ni dan bawak aku ke Johor dan belanja aku makan Musang King
ni ?? ada tak ? ada tak ? 




Hai People !

Owhh.. I really wanna eat Durian Musang King ! 
seriously I want it now ! hahaha

If I have a lots of money now, 
I'll drive to Tanjung, Muar, Johor
and eat a lot of Durian Musang King at there..

Owh someone please bring me there...
I really wanna eat it.. owhh please people ! help me !













                      -image source : google -



p/s : ada tak pangeran dari johor nak amek aku kat Selangor
ni dan bawak aku ke Johor dan belanja aku makan Musang King
ni ?? ada tak ? ada tak ? 



My wishlist for 2013

Hello people !

I just want to share with all of u about my wishlist for 2013..

What I want ?

1) Playing Ice skating with my sis (hadiah UPSR utk dia sbb dia dapat 5A)

2) Rebond my hair (teringin dari dulu even rambut okay je lurus)

3) Buying a fabrics to make a new Baju Kurung (Jackel tgh sales ! OMG..OMG..OMG )

4) Renovate my room (Painting, buying a new furniture at IKEA)

5) Repair my Baby Blue (my car name)

6) Do a facial with my mom at pondan.. (pondan wat keje kemas dan bgus wlaupun kuat bebel)

7) Buying a new handphone (android phone)

8) Shopping ! (gara-gara latihan industri, kenela jadi ala-ala orang keje pejabat kan)

9) Trying a new recipes from internet (lama giler ta pegang sudip)

10) Increase my body weight (sampai cecah 56kg)


p/s : Allah. tolong makbulkan semua ni.. Amin


Hello people !

I just want to share with all of u about my wishlist for 2013..

What I want ?

1) Playing Ice skating with my sis (hadiah UPSR utk dia sbb dia dapat 5A)

2) Rebond my hair (teringin dari dulu even rambut okay je lurus)

3) Buying a fabrics to make a new Baju Kurung (Jackel tgh sales ! OMG..OMG..OMG )

4) Renovate my room (Painting, buying a new furniture at IKEA)

5) Repair my Baby Blue (my car name)

6) Do a facial with my mom at pondan.. (pondan wat keje kemas dan bgus wlaupun kuat bebel)

7) Buying a new handphone (android phone)

8) Shopping ! (gara-gara latihan industri, kenela jadi ala-ala orang keje pejabat kan)

9) Trying a new recipes from internet (lama giler ta pegang sudip)

10) Increase my body weight (sampai cecah 56kg)


p/s : Allah. tolong makbulkan semua ni.. Amin


Anonymous attack me ! Help !

Hello people !

Just now I'm refresh my blog and guess what..?
Mr.Anonymous has leave 3comments for me..
one for each entry.. thanks Mr.A ! :)

by the way, I'm glad if u tell me your name..
because I never forget people who has enter my life before..
unless I accident and lost my memory....right ?

okayla people.. take care always.. daa.. !


p/s : If u're brave enough la.. haha chill..


Hello people !

Just now I'm refresh my blog and guess what..?
Mr.Anonymous has leave 3comments for me..
one for each entry.. thanks Mr.A ! :)

by the way, I'm glad if u tell me your name..
because I never forget people who has enter my life before..
unless I accident and lost my memory....right ?

okayla people.. take care always.. daa.. !


p/s : If u're brave enough la.. haha chill..


Sunday, November 25, 2012

Hai Mr.Anonymous

Hai people !

This Mr.Anonymous has made me start blogging again..
Just now I've checked my blog, then I saw 2comments from ANONYMOUS..
ahaha.. chill lah..

I'm not understand why this type of people used ANONYMOUS to comment
on my entries... Are you not brave enough ?? I'm just kidding.. haha

It is up to you right ? yeah of course..

btw, nice to know you.. and please don't let me know who you are..
okay ? take care all.. I've a meeting with my bestie tonight.. daa...!


p/s : I'm not a good blogger. sorry.
Hai people !

This Mr.Anonymous has made me start blogging again..
Just now I've checked my blog, then I saw 2comments from ANONYMOUS..
ahaha.. chill lah..

I'm not understand why this type of people used ANONYMOUS to comment
on my entries... Are you not brave enough ?? I'm just kidding.. haha

It is up to you right ? yeah of course..

btw, nice to know you.. and please don't let me know who you are..
okay ? take care all.. I've a meeting with my bestie tonight.. daa...!


p/s : I'm not a good blogger. sorry.

Friday, November 23, 2012

Dia perasan rupanya


Aku ingatkan dia tak perasan yang aku ta wish birthday dia kat
fon ataupun fb dia... bukan sengaja tp ada yang membuatkan niat
aku tu terbatal.. rasenye ada tulis dalam entri yang lepas-lepas..

Dan dia macam terasa aku ta wish.. tp aku bukan sengaja...
aku kalau boleh nak sangat jadi orang pertama yang wish.. tapi
bile fikir-fikir balik.. siapalah aku kan.. hurmmm *mengeluh sikit

tapi lepas beberapa hari, aku wish jugak kat dia..
aku rase serba salah... aku lembutkan hati untuk itu..
walaupun dia tak reply cakap thanks ke apa ke tapewla..
tu terpulang pada dia.. aku ta nak paksa apa-apa.. :)

dia ada cakap sampai sekarang perasaan tu masih ada..
perasaan aku ? yup sama macam dia...
tapi kami ni macam banyak halangan... masing-masing ego..
dan aku banyak kelemahan... dan layak ke aku untuk dia..

semua ni bermain di fikiran aku bila aku keseorangan...
dan aku ta suke rase macam ni.. buat aku keliru dalam mencari
apa yang aku mahu... buat masa ni aku tunggu masa yg sesuai untuk
jumpa dengan dia dan selesaikan semuanya secara baik..


p/s : apa yang telah mengikat perasaan ni sebenarnya?


Aku ingatkan dia tak perasan yang aku ta wish birthday dia kat
fon ataupun fb dia... bukan sengaja tp ada yang membuatkan niat
aku tu terbatal.. rasenye ada tulis dalam entri yang lepas-lepas..

Dan dia macam terasa aku ta wish.. tp aku bukan sengaja...
aku kalau boleh nak sangat jadi orang pertama yang wish.. tapi
bile fikir-fikir balik.. siapalah aku kan.. hurmmm *mengeluh sikit

tapi lepas beberapa hari, aku wish jugak kat dia..
aku rase serba salah... aku lembutkan hati untuk itu..
walaupun dia tak reply cakap thanks ke apa ke tapewla..
tu terpulang pada dia.. aku ta nak paksa apa-apa.. :)

dia ada cakap sampai sekarang perasaan tu masih ada..
perasaan aku ? yup sama macam dia...
tapi kami ni macam banyak halangan... masing-masing ego..
dan aku banyak kelemahan... dan layak ke aku untuk dia..

semua ni bermain di fikiran aku bila aku keseorangan...
dan aku ta suke rase macam ni.. buat aku keliru dalam mencari
apa yang aku mahu... buat masa ni aku tunggu masa yg sesuai untuk
jumpa dengan dia dan selesaikan semuanya secara baik..


p/s : apa yang telah mengikat perasaan ni sebenarnya?

Sunday, November 18, 2012

Kalau kau bace

aku admit memang aku sygkan dia..
aku keliru dengan ape yang aku rase skang ni...
aku keliru dengan ape yang terjadi kat aku..

aku ta reti nak luahkan semua yang aku rase..
tapi kalau dia ade depan mate aku, aku akan cakap
semua yang aku rase.. semuanya tanpa ada sikit pun
yang aku rahsiakan...

p/s : rahsia ini telah lama aku pendamkan
aku admit memang aku sygkan dia..
aku keliru dengan ape yang aku rase skang ni...
aku keliru dengan ape yang terjadi kat aku..

aku ta reti nak luahkan semua yang aku rase..
tapi kalau dia ade depan mate aku, aku akan cakap
semua yang aku rase.. semuanya tanpa ada sikit pun
yang aku rahsiakan...

p/s : rahsia ini telah lama aku pendamkan

lelaki kedua..

Ianya menyakitkan...
sangat-sangat menyakitkan...
kenapa la aku ta nampak sumenya dari awal ?
ermm sume salah aku...


p/s : Allah kuatkan aku
Ianya menyakitkan...
sangat-sangat menyakitkan...
kenapa la aku ta nampak sumenya dari awal ?
ermm sume salah aku...


p/s : Allah kuatkan aku

Berborak atau bergayut ?

ehem...ehem... semalam aku send mesej kat Aiedil..
tapi dia ta reply... =(
dlm pukul 9 camtu aku call dia.. dan tanya nape ta reply,
rupenye dia tade kredit.. pastu kitorang pun berborak..
macam-macam bende dia cerita kat aku.. tapi satu benda yang
aku hormat sangat kat dia ialah dia nak sambung belajar paling
kurang tahap degree.. Alhamdulillah Aiedil da berubah dan da fikir
masa hadapan dia dengan lebih baik...

Ya Allah, permudahkanlah urusan dia..
semalam aku tanya la dia still ke dgn W.. dia gelak..
then aku tanye lagi.. dan dia gelak lagi... lepastu baru dia
jawab.. dia cakap dia still.. pastu dia gelak lagi...
aku pun konfius.. tapi tapewla.. aku harap hubungan diorang
kekal.. aku nak yg terbaik utk dia.. dan aku harap W ta kecewakan
dia camana aku pernah buat dulu...


p/s : Jodoh rahsia Allah


ehem...ehem... semalam aku send mesej kat Aiedil..
tapi dia ta reply... =(
dlm pukul 9 camtu aku call dia.. dan tanya nape ta reply,
rupenye dia tade kredit.. pastu kitorang pun berborak..
macam-macam bende dia cerita kat aku.. tapi satu benda yang
aku hormat sangat kat dia ialah dia nak sambung belajar paling
kurang tahap degree.. Alhamdulillah Aiedil da berubah dan da fikir
masa hadapan dia dengan lebih baik...

Ya Allah, permudahkanlah urusan dia..
semalam aku tanya la dia still ke dgn W.. dia gelak..
then aku tanye lagi.. dan dia gelak lagi... lepastu baru dia
jawab.. dia cakap dia still.. pastu dia gelak lagi...
aku pun konfius.. tapi tapewla.. aku harap hubungan diorang
kekal.. aku nak yg terbaik utk dia.. dan aku harap W ta kecewakan
dia camana aku pernah buat dulu...


p/s : Jodoh rahsia Allah


Saturday, November 17, 2012

No title ~

Percaya tak ? petang tadi aku terserempak dengan lelaki pertama
kat Ligamas... wahhhh pastu aku slow2 kan kete yang aku pandu tu..
dan aku cakap dengan ibu aku..

"Ibu, kat belakang ni ex ani.. seriusly kalau dia nak balik kat ani,
ani akan terima dia semula.. hensem kan dia bu.." sambil ketawa..

lepastu aku pun turunkan cermin dan dia lalu sebelah aku..
aku perlahankan kenderaan dan dia pun tegur.. serentak dengan aku cakap

"oitt" itu je kate-kate yg terkeluar dari mulut aku dan dia..
perkataan yg same.. 3hari lepas aku mimpikan dia.. dan tadi
aku dapat jumpa dia.. Seriusly aku rindu bila tengok dia..
maklumlah dia first love aku..

Oh Aiedil... kalau lah kau bace entry aku ni...
Aku nak kau tau yang aku sanggup kembali pada kau
jika kau mahu.. dengan syarat kau pun single... dan aku janji
aku takkan rahsia apa-apa daripada kau macam yang pernah
terjadi dulu..


p/s : nak mimpi dia lagi mlm ni boleh tak ? hihi.. *gediks


Percaya tak ? petang tadi aku terserempak dengan lelaki pertama
kat Ligamas... wahhhh pastu aku slow2 kan kete yang aku pandu tu..
dan aku cakap dengan ibu aku..

"Ibu, kat belakang ni ex ani.. seriusly kalau dia nak balik kat ani,
ani akan terima dia semula.. hensem kan dia bu.." sambil ketawa..

lepastu aku pun turunkan cermin dan dia lalu sebelah aku..
aku perlahankan kenderaan dan dia pun tegur.. serentak dengan aku cakap

"oitt" itu je kate-kate yg terkeluar dari mulut aku dan dia..
perkataan yg same.. 3hari lepas aku mimpikan dia.. dan tadi
aku dapat jumpa dia.. Seriusly aku rindu bila tengok dia..
maklumlah dia first love aku..

Oh Aiedil... kalau lah kau bace entry aku ni...
Aku nak kau tau yang aku sanggup kembali pada kau
jika kau mahu.. dengan syarat kau pun single... dan aku janji
aku takkan rahsia apa-apa daripada kau macam yang pernah
terjadi dulu..


p/s : nak mimpi dia lagi mlm ni boleh tak ? hihi.. *gediks


Pengakuan Jujur

Hari ni aku nak buat satu pengakuan jujur..

Aku sayang sangat-sangat kat budak DIP sesi jun 2010..
Kenapa ? kat bawah ni aku describe sorang-sorang..

ZULKIFLI : Zul adalah yang paling muda dalam kelas aku.. dan dia da mcm adik lelaki bagi aku sbb aku pun tade adik lelaki.. dia manje sangat-sangat.. dia penghibur dalam kelas.. dia bising.. dia annoying.. dia bajet.. dia terer pasal 18sx.. dia sangat melindungi.. dye caring..dan dia suka meluahkan perasaan n cerita masalah dia kat aku..kerana bg dye, antara ramai-ramai perempuan, dye selesa nak cerita dengan aku..

IZZATI : Izzati pun aku da anggap macam adik.. dia lawak dan suke gelak.. dia cantik bagi aku.. (aku tak les okay !) aku suke cakap muke dia macam Erra Fazira.. haha sbb aku minat Erra.. dia antara yang paling rajin memasak kat rumah sewa yg kitorang duduk.. dia caring.. dia bertanggungjawab dan baik sangat.. dan adakalanya dia sangat tegas..

ATIQA : Atiqa kawan aku dari sem1 dan merupakan budak kelas aku jugak.. Iqa adalah antara student yang pandai dalam kelas aku.. dia bukan seorang yang pemarah dan dia seorang yang jenis lembut.. dia tegas dan minat giler kat korea.. everything pasal korea sume dye taw.. Iqa banyak bantu aku dalam pelajaran dari sem1 sampaila skang..

ELYSA : Elysa adalah diantara budak perempuan dlm kelas yang aku penah jaga sangat-sangat.. sebab she's different.. sebab mase tu dia belum boleh bawak diri utk hidup di asrama.. tapi lama kelamaan dye da mula membiasakan diri.. dia seorang yang baik, manja, dan suka buat orang tergelak dgn aksinya.. paling tak boleh dilupakan adalah setiap kali nak present tgn dye mesti menggigil..

AMIRAH : Amirah ni pernah jadi roomate aku mase sem2.. dia ni boleh cakap macam-macam loghat negeri.. dia leh cakap Kelantan, Perak dan Penang. dia pandai menyanyi.. suara dia sedap.. dia ni pandai dan kuat berusaha.. dan dia suke dengar cerita-cerita aku.. dia ni punyai semangat setia kawan yang tinggi.. dan mira ni jugak suke bercerita.. dan suke wat orang gelak dengan aksi dye..

SHAIDEE : Shaidee merupakan ketua kelas aku sem last ni.. Shai ni manja giler.. suke mintak makanan orang.. bertanggungjawab dan sentiasa cool.. dan muka dia sangat-sangat innocent.. lecturer pun tak sampai hati nak marah tau kalau dia datang lewat kat kelas..

HERRY : Herry merupakan abang kepada kami semua sebab dia paling tua skali dlm kelas aku.. umo dia 27 dan dia adalah army.. dia amik prograaming ni pun utk melayakkan dia naik pangkat.. dia sangat protective.. dia baik.. dia okay dengan semua orang.. muka dia macam cina.. maklumlah orang sabah..


p/s : to be continued...



Hari ni aku nak buat satu pengakuan jujur..

Aku sayang sangat-sangat kat budak DIP sesi jun 2010..
Kenapa ? kat bawah ni aku describe sorang-sorang..

ZULKIFLI : Zul adalah yang paling muda dalam kelas aku.. dan dia da mcm adik lelaki bagi aku sbb aku pun tade adik lelaki.. dia manje sangat-sangat.. dia penghibur dalam kelas.. dia bising.. dia annoying.. dia bajet.. dia terer pasal 18sx.. dia sangat melindungi.. dye caring..dan dia suka meluahkan perasaan n cerita masalah dia kat aku..kerana bg dye, antara ramai-ramai perempuan, dye selesa nak cerita dengan aku..

IZZATI : Izzati pun aku da anggap macam adik.. dia lawak dan suke gelak.. dia cantik bagi aku.. (aku tak les okay !) aku suke cakap muke dia macam Erra Fazira.. haha sbb aku minat Erra.. dia antara yang paling rajin memasak kat rumah sewa yg kitorang duduk.. dia caring.. dia bertanggungjawab dan baik sangat.. dan adakalanya dia sangat tegas..

ATIQA : Atiqa kawan aku dari sem1 dan merupakan budak kelas aku jugak.. Iqa adalah antara student yang pandai dalam kelas aku.. dia bukan seorang yang pemarah dan dia seorang yang jenis lembut.. dia tegas dan minat giler kat korea.. everything pasal korea sume dye taw.. Iqa banyak bantu aku dalam pelajaran dari sem1 sampaila skang..

ELYSA : Elysa adalah diantara budak perempuan dlm kelas yang aku penah jaga sangat-sangat.. sebab she's different.. sebab mase tu dia belum boleh bawak diri utk hidup di asrama.. tapi lama kelamaan dye da mula membiasakan diri.. dia seorang yang baik, manja, dan suka buat orang tergelak dgn aksinya.. paling tak boleh dilupakan adalah setiap kali nak present tgn dye mesti menggigil..

AMIRAH : Amirah ni pernah jadi roomate aku mase sem2.. dia ni boleh cakap macam-macam loghat negeri.. dia leh cakap Kelantan, Perak dan Penang. dia pandai menyanyi.. suara dia sedap.. dia ni pandai dan kuat berusaha.. dan dia suke dengar cerita-cerita aku.. dia ni punyai semangat setia kawan yang tinggi.. dan mira ni jugak suke bercerita.. dan suke wat orang gelak dengan aksi dye..

SHAIDEE : Shaidee merupakan ketua kelas aku sem last ni.. Shai ni manja giler.. suke mintak makanan orang.. bertanggungjawab dan sentiasa cool.. dan muka dia sangat-sangat innocent.. lecturer pun tak sampai hati nak marah tau kalau dia datang lewat kat kelas..

HERRY : Herry merupakan abang kepada kami semua sebab dia paling tua skali dlm kelas aku.. umo dia 27 dan dia adalah army.. dia amik prograaming ni pun utk melayakkan dia naik pangkat.. dia sangat protective.. dia baik.. dia okay dengan semua orang.. muka dia macam cina.. maklumlah orang sabah..


p/s : to be continued...



Friday, November 16, 2012

Aku rase . . .

Okay alls..
aku rasa mungkin lelaki kedua yang pernah aku
cakap sebelum ni untuk aku terima tu tapi dengan syarat..
Aku rase kalau dia kembali aku tak leyh terima kot..
sebab dia masih ta berubah..

So, aku da wat keputusan aku takkan terima dia macam lelaki ketiga tu
jugak.. perangai buaya memang sukar nak buang kan ?

So, jauhkan diri adalah langkah terbaik.. yes.. itulah yang terbaik..


Ya Allah semoga tindakan aku ini betul.. Amin..


Okay alls..
aku rasa mungkin lelaki kedua yang pernah aku
cakap sebelum ni untuk aku terima tu tapi dengan syarat..
Aku rase kalau dia kembali aku tak leyh terima kot..
sebab dia masih ta berubah..

So, aku da wat keputusan aku takkan terima dia macam lelaki ketiga tu
jugak.. perangai buaya memang sukar nak buang kan ?

So, jauhkan diri adalah langkah terbaik.. yes.. itulah yang terbaik..


Ya Allah semoga tindakan aku ini betul.. Amin..


Hari ini...

Hari ni birthday dia...
Aku nak wish.. tp ada sesuatu perkara yang
membuatkan niat aku tu terbatal...erm..

Awk, happy birthday.. sy ckp kat sini jela ye..
Sy sibuk pun tp sy ingat.. tp maaf ta ucap dlm fon
ataw sms.. lagipun ucapan tu mungkin ta penting..

Aku ibarat semak dalam hidup dia..
Itu yang aku rasa.. dan aku akan jauhkan diri daripada dya..
Itu terbaik.. supaya aku ta sedih..

Allah berikanlah yang terbaik utk aku.. :)


Hari ni birthday dia...
Aku nak wish.. tp ada sesuatu perkara yang
membuatkan niat aku tu terbatal...erm..

Awk, happy birthday.. sy ckp kat sini jela ye..
Sy sibuk pun tp sy ingat.. tp maaf ta ucap dlm fon
ataw sms.. lagipun ucapan tu mungkin ta penting..

Aku ibarat semak dalam hidup dia..
Itu yang aku rasa.. dan aku akan jauhkan diri daripada dya..
Itu terbaik.. supaya aku ta sedih..

Allah berikanlah yang terbaik utk aku.. :)


Thursday, November 15, 2012

Good Morning peeps ^_^


Assalamualaikum and hello ^_^

Semenjak duduk di rumah family ni aku asyik bangun awal je..
dan tidur pun awal.. itulah kehidupan aku yang sebenarnya..
badan pun tak sakit macam duduk kt rumah sewa tu..

Okay hari ni aku nak siapkan semua kerja-kerja aku..
lepastu pergi print out.. then cari tempat untuk jilid bakrum tu..
Mudah-mudahan perjalanan aku hari ini mudah.. Amin..

Lepas je selesai semua ni aku nak fokus study untuk subjek final..
Ya Allah semoga aku dapat buat yang terbaik, yang cemerlang dan gemilang
untuk tahun akhir aku di PSIS tu.. Amin ya rabbal alamin..

p/s : nak p wat keje.. chow ! ^_^



Assalamualaikum and hello ^_^

Semenjak duduk di rumah family ni aku asyik bangun awal je..
dan tidur pun awal.. itulah kehidupan aku yang sebenarnya..
badan pun tak sakit macam duduk kt rumah sewa tu..

Okay hari ni aku nak siapkan semua kerja-kerja aku..
lepastu pergi print out.. then cari tempat untuk jilid bakrum tu..
Mudah-mudahan perjalanan aku hari ini mudah.. Amin..

Lepas je selesai semua ni aku nak fokus study untuk subjek final..
Ya Allah semoga aku dapat buat yang terbaik, yang cemerlang dan gemilang
untuk tahun akhir aku di PSIS tu.. Amin ya rabbal alamin..

p/s : nak p wat keje.. chow ! ^_^


Wednesday, November 14, 2012

2 lelaki . . .


- lelaki pertama muka camni -
                                                   



- lelaki kedua muka camni -


Ada 2 lelaki yang pernah hadir dalam hidup aku
yang sangat memberi kesan mendalam kepada aku..
dan jika 2 lelaki ini ingin kembali di dalam hidup aku,
kemungkinan besar aku akan terima.. lelaki pertama
mungkin aku akan terima tanpa syarat... dan lelaki kedua
juga aku mungkin akan terima tetapi dengan syarat...

tanpa syarat dan dengan syarat..
itu yang membezakan lelaki pertama dan kedua..
kenapa ? persoalan ?
ada jawapannya..
tetapi tidak semua jawapan perlu diperjelaskan
dan dipersoalkan.. 

siapakah lelaki pertama dan siapakah lelaki kedua?
masih tertanya? masih lagi menjadi persoalan ?
juga ada jawapannya tapi biarlah hanya Tuhan saja yang tau..
tengok gamba tu mcm ta pecaye je kan dorang ensem and awesome mcm tu..
tapi seriusly muke dorang mcm tu.. tapi bukan sbb muka..
sebab lain yang menyebabkan aku boleh terima dorang smula
jika dorang ingin kembali dalam hidup aku..


 p/s : jodoh akan datang ? I'm just looking a husband not a boyfriend anymore.



- lelaki pertama muka camni -
                                                   



- lelaki kedua muka camni -


Ada 2 lelaki yang pernah hadir dalam hidup aku
yang sangat memberi kesan mendalam kepada aku..
dan jika 2 lelaki ini ingin kembali di dalam hidup aku,
kemungkinan besar aku akan terima.. lelaki pertama
mungkin aku akan terima tanpa syarat... dan lelaki kedua
juga aku mungkin akan terima tetapi dengan syarat...

tanpa syarat dan dengan syarat..
itu yang membezakan lelaki pertama dan kedua..
kenapa ? persoalan ?
ada jawapannya..
tetapi tidak semua jawapan perlu diperjelaskan
dan dipersoalkan.. 

siapakah lelaki pertama dan siapakah lelaki kedua?
masih tertanya? masih lagi menjadi persoalan ?
juga ada jawapannya tapi biarlah hanya Tuhan saja yang tau..
tengok gamba tu mcm ta pecaye je kan dorang ensem and awesome mcm tu..
tapi seriusly muke dorang mcm tu.. tapi bukan sbb muka..
sebab lain yang menyebabkan aku boleh terima dorang smula
jika dorang ingin kembali dalam hidup aku..


 p/s : jodoh akan datang ? I'm just looking a husband not a boyfriend anymore.


Hot FM zoomerz...!!














Assalamualaikum... heyy guess what just now aku jumpa
HOT FM ZOOMERZ yang salu bagi tiket wayang dan pelbagai
barangan percuma tu... ahahhaha tapi mase tu aku tgh bz kot..
dye ade bg paket produk kecantikan tadi.. tp ta dapat nak layan dorang
sbb aku tgh carik kedai buku... seriusly sorry...

btw, ada mamat tu sampai ckap "erm budak tu ta penah dgr radio la tu,
tu yang tataw tu.." arghh siot je mulut dye.. mesti jarang gosok gigi tu yang
macam longkang tu.. <----- haa marah betul aku..nampak ta? nampak ta??
aahhahaa.. tp skang da cool da... :)

btw, law aku jumpa dorang lagi pasni aku akan stop n dapatkan
segala barangan dorang nak bagi tu if kalau aku betul2 tade benda urgent
yang aku nak wat... but mcm situasi tadi memang ta dapat nak tolong la.. ehhe..


p/s : hangatkan hari anda dengan HOT FM.. ^^ chow !















Assalamualaikum... heyy guess what just now aku jumpa
HOT FM ZOOMERZ yang salu bagi tiket wayang dan pelbagai
barangan percuma tu... ahahhaha tapi mase tu aku tgh bz kot..
dye ade bg paket produk kecantikan tadi.. tp ta dapat nak layan dorang
sbb aku tgh carik kedai buku... seriusly sorry...

btw, ada mamat tu sampai ckap "erm budak tu ta penah dgr radio la tu,
tu yang tataw tu.." arghh siot je mulut dye.. mesti jarang gosok gigi tu yang
macam longkang tu.. <----- haa marah betul aku..nampak ta? nampak ta??
aahhahaa.. tp skang da cool da... :)

btw, law aku jumpa dorang lagi pasni aku akan stop n dapatkan
segala barangan dorang nak bagi tu if kalau aku betul2 tade benda urgent
yang aku nak wat... but mcm situasi tadi memang ta dapat nak tolong la.. ehhe..


p/s : hangatkan hari anda dengan HOT FM.. ^^ chow !


Tuesday, November 13, 2012

Terpanggil untuk menulis

Tiba-tiba terpanggil untuk menulis entri kali ni..

Aku keluar untuk cari ketenangan pagi tadi..
aku mula keliru dengan apa yang aku cari daripada seorang lelaki..
aku tataw apa yang aku nak... aku akui yang aku perlukan perlindungan
daripada seorang lelaki selain daripada keluarga aku... tapi ntahla..
dengan apa yang terjadi semenjak kebelakangan ni wat aku lebih kenal
siapa lelaki.. dorang ta jahat.. cume mungkin dorang jugak ta pasti apa yang
dorang cari dari seorang perempuan dan sebab tulah dia tinggalkan perempuan tu..
ermm ni andaian aku je.. tatawla betul atau ta...

apa yang aku pasti, aku ta saba nak abiskan diploma aku..
lepastu aku nak habiskan praktikal aku.. then, amek skroll
diploma InsyaAllah..lepastu setelkan PLKN yang bertangguh tu..
lepastu rehat lame-lame.. 

ermm kadang-kadang aku terpikir betul ke mcm ibu cakap yang
aku mungkin jumpa jodoh aku bila aku da keje nanti....
kadang-kadang aku masih tunggu "orang lame" tp aku ta pasti
adakah dia rasa ape yang aku rase.. bila aku teringat kan dia, kebetulan
dia akan hubungi aku.. tapi kebetulan tu terlalu kerap berlaku.. 
ke memang ada jodoh tp jodoh tu 5tahun akan datang ??
tapi berani ke aku nak bagi peluang ketiga pada dia?? bukan dua tapi ketiga..

Ya Allah berilah apa yang terbaik untukku..
aku akui perasaan sayang tu masih ada untuk dia..
cume untuk akui pada dirinya itu, aku ta termampu...
Kuatkanlah semangatku dlm mghadapi sgala cabaran.. Amin...


Tiba-tiba terpanggil untuk menulis entri kali ni..

Aku keluar untuk cari ketenangan pagi tadi..
aku mula keliru dengan apa yang aku cari daripada seorang lelaki..
aku tataw apa yang aku nak... aku akui yang aku perlukan perlindungan
daripada seorang lelaki selain daripada keluarga aku... tapi ntahla..
dengan apa yang terjadi semenjak kebelakangan ni wat aku lebih kenal
siapa lelaki.. dorang ta jahat.. cume mungkin dorang jugak ta pasti apa yang
dorang cari dari seorang perempuan dan sebab tulah dia tinggalkan perempuan tu..
ermm ni andaian aku je.. tatawla betul atau ta...

apa yang aku pasti, aku ta saba nak abiskan diploma aku..
lepastu aku nak habiskan praktikal aku.. then, amek skroll
diploma InsyaAllah..lepastu setelkan PLKN yang bertangguh tu..
lepastu rehat lame-lame.. 

ermm kadang-kadang aku terpikir betul ke mcm ibu cakap yang
aku mungkin jumpa jodoh aku bila aku da keje nanti....
kadang-kadang aku masih tunggu "orang lame" tp aku ta pasti
adakah dia rasa ape yang aku rase.. bila aku teringat kan dia, kebetulan
dia akan hubungi aku.. tapi kebetulan tu terlalu kerap berlaku.. 
ke memang ada jodoh tp jodoh tu 5tahun akan datang ??
tapi berani ke aku nak bagi peluang ketiga pada dia?? bukan dua tapi ketiga..

Ya Allah berilah apa yang terbaik untukku..
aku akui perasaan sayang tu masih ada untuk dia..
cume untuk akui pada dirinya itu, aku ta termampu...
Kuatkanlah semangatku dlm mghadapi sgala cabaran.. Amin...


Monday, November 12, 2012

Twins baby boy and girl


~ image from google ~

Comel kan baby ni... ??
Honestly, aku teringin sangat nak melahirkan baby kembar suatu hari
nanti jika diizinkanNya.. kalau boleh nak kemba laki pempuan.. 
jauh aku pikir kan.. pikir jauh ni kadang-kadang ta pew.. ley wat persediaan
daripada skang...dan kalau boleh aku nak baby first yang kuar nanti baby boy
pastu baru baby girl.. owhh awesome sangat.. nanti bia abg
dye jage dye...Semoga Allah makbulkan kehendak aku ni bila tiba masanya...Amin...
 dapat 2 pasang kembar pun da memadai.. macam Nabi Adam a.s...


p/s : Lagi 5-6 tahun jika panjang umur



~ image from google ~

Comel kan baby ni... ??
Honestly, aku teringin sangat nak melahirkan baby kembar suatu hari
nanti jika diizinkanNya.. kalau boleh nak kemba laki pempuan.. 
jauh aku pikir kan.. pikir jauh ni kadang-kadang ta pew.. ley wat persediaan
daripada skang...dan kalau boleh aku nak baby first yang kuar nanti baby boy
pastu baru baby girl.. owhh awesome sangat.. nanti bia abg
dye jage dye...Semoga Allah makbulkan kehendak aku ni bila tiba masanya...Amin...
 dapat 2 pasang kembar pun da memadai.. macam Nabi Adam a.s...


p/s : Lagi 5-6 tahun jika panjang umur


Jatuh hati dekat....


Dia ni hensem kan ?? haha... aku suke sangat-sangat kat dia...
bagi aku apa dia wat sume nampak awesome !..
Jang geun suk.. itulah name dye.. aku terpikat kat dia mase
aku tengok drama dia kat 8tv.. drama You're Beautiful..
Dia awesome sangat... sebab dia tinggi, muke comel giler...
kening dye.. senang ckp apa yg ada kt dia sume aku suke..
teringin jugak nak jumpa dia ni depan-depan.. ahaha...



tengok muncung Jang geun suk ni... comel kan ??
haha for the first time aku suke orang korea.. 
aku anti - korea kot.. tapi sebabkan dia ni aku suke...
tapi aku suke drama atau movie yg dia berlakon je..
drama lain aku ta tengok pun..




Dia ni hensem kan ?? haha... aku suke sangat-sangat kat dia...
bagi aku apa dia wat sume nampak awesome !..
Jang geun suk.. itulah name dye.. aku terpikat kat dia mase
aku tengok drama dia kat 8tv.. drama You're Beautiful..
Dia awesome sangat... sebab dia tinggi, muke comel giler...
kening dye.. senang ckp apa yg ada kt dia sume aku suke..
teringin jugak nak jumpa dia ni depan-depan.. ahaha...



tengok muncung Jang geun suk ni... comel kan ??
haha for the first time aku suke orang korea.. 
aku anti - korea kot.. tapi sebabkan dia ni aku suke...
tapi aku suke drama atau movie yg dia berlakon je..
drama lain aku ta tengok pun..



Happy Monday ?



















Assalamualaikum dan selamat pagi..
da amek breakfast  masing-masing pagi ni ??

Semoga hari ni menjadi hari yang indah untuk kita semua...
mudah-mudahan.. Amin..

Hari ni, nak setelkan report dan convert semua kepada pdf format..
dan print user testing... kalau sempat print hari ni, print hari ni je..
esok ta payah nak fikir lagi da...

Jumaat, sabtu dan ahad da ganti tidur yang tak cukup tu..
Semoga hari ni dapat buat keje dengan lancar.. Amin..

Ya Allah, permudahkanlah segala urusan hambaMu ini..Amin..




















Assalamualaikum dan selamat pagi..
da amek breakfast  masing-masing pagi ni ??

Semoga hari ni menjadi hari yang indah untuk kita semua...
mudah-mudahan.. Amin..

Hari ni, nak setelkan report dan convert semua kepada pdf format..
dan print user testing... kalau sempat print hari ni, print hari ni je..
esok ta payah nak fikir lagi da...

Jumaat, sabtu dan ahad da ganti tidur yang tak cukup tu..
Semoga hari ni dapat buat keje dengan lancar.. Amin..

Ya Allah, permudahkanlah segala urusan hambaMu ini..Amin..


Sunday, November 11, 2012

Tak semua yang kita nak kita akan dapat


Adakah dunia ini adil ?

Tak semua yang kita nak kita akan dapat..
Persoalan akan timbul bila kita tak dapat apa yang kita nak..

aku nak share 1 cerita..

>> Aku ada seorang kawan baik lelaki bernama S.. dia baik sangat kat aku..
kitorang selalu lepak same-same kalau aku balik poli.. asal ada mase lapang je,
kitorang akan lepak same-same.. gi minum, makan dan jalan-jalan.. semuanya
seronok.. aku da anggap dia macam abg aku.. sebab dia ade sifat melindungi..
dia ada waktu aku sedih dan gembira.. dia tempat aku luahkan kesedihan aku
selepas ibu aku.. dia tak pernah bosan dengar cerita-cerita aku.. dia tak pernah
kedekut dengan aku.. tak pernah berkira.. untuk pengetahuan korang, S ni dah
kematian ibu sewaktu dia kat sekolah menengah lagi.. dan 1 hari tu dia tanya aku,
aku reti ta masak ayam masak lemak cili api, aku ckpla aku reti.. pastu aku tanya
kenapa? dia cakap dia rindukan masakan arwah ibu dia.. esok tu  terus aku beli
barang-barang untuk masak ayam masa lemak cili api tu.. dan aku masakkan untuk
dia.. aku berjaya tunaikan apa yang dia inginkan walaupun dia tak mintak pun aku
tunaikan.. sampaila satu hari tu, dia berterus terang kat aku, yang sebenarnya dia ada
perasaan kat aku.. aku berterus terang dengan dia bahawa aku tak boleh anggap dia
lebih dari tu dan dia faham.. dan kami masih berkawan.. beberapa bulan lepastu dia
kenalkan aku pada seorang kawan dia.. dan aku sangkut dengan kawan dia.. dia tau
aku da sangkut ngan kawan dia.. kerana bagi aku, tak perlu rahsia apa-apa dari S..
Mula-mula S agak kecewa kerana aku menerima kawan dia lama-lama tu dia okay dah..

lepas tu aku lepak tanya S betul ke dia tak marah da yang aku ngan kawan dia tu..
dia cakap tak.. sebab dia nak tengok aku bahagia.. dia tak nak tengok air mata aku jatuh
kerana lelaki lagi... dia cakap kalau kawan dia buat aku sedih, dia sendiri akan pergi hadap
kawan dia.. Besarnya pengorbanan S terhadap aku.. sehingga sanggup bersedih asalkan
aku bahagia...




Adakah dunia ini adil ?

Tak semua yang kita nak kita akan dapat..
Persoalan akan timbul bila kita tak dapat apa yang kita nak..

aku nak share 1 cerita..

>> Aku ada seorang kawan baik lelaki bernama S.. dia baik sangat kat aku..
kitorang selalu lepak same-same kalau aku balik poli.. asal ada mase lapang je,
kitorang akan lepak same-same.. gi minum, makan dan jalan-jalan.. semuanya
seronok.. aku da anggap dia macam abg aku.. sebab dia ade sifat melindungi..
dia ada waktu aku sedih dan gembira.. dia tempat aku luahkan kesedihan aku
selepas ibu aku.. dia tak pernah bosan dengar cerita-cerita aku.. dia tak pernah
kedekut dengan aku.. tak pernah berkira.. untuk pengetahuan korang, S ni dah
kematian ibu sewaktu dia kat sekolah menengah lagi.. dan 1 hari tu dia tanya aku,
aku reti ta masak ayam masak lemak cili api, aku ckpla aku reti.. pastu aku tanya
kenapa? dia cakap dia rindukan masakan arwah ibu dia.. esok tu  terus aku beli
barang-barang untuk masak ayam masa lemak cili api tu.. dan aku masakkan untuk
dia.. aku berjaya tunaikan apa yang dia inginkan walaupun dia tak mintak pun aku
tunaikan.. sampaila satu hari tu, dia berterus terang kat aku, yang sebenarnya dia ada
perasaan kat aku.. aku berterus terang dengan dia bahawa aku tak boleh anggap dia
lebih dari tu dan dia faham.. dan kami masih berkawan.. beberapa bulan lepastu dia
kenalkan aku pada seorang kawan dia.. dan aku sangkut dengan kawan dia.. dia tau
aku da sangkut ngan kawan dia.. kerana bagi aku, tak perlu rahsia apa-apa dari S..
Mula-mula S agak kecewa kerana aku menerima kawan dia lama-lama tu dia okay dah..

lepas tu aku lepak tanya S betul ke dia tak marah da yang aku ngan kawan dia tu..
dia cakap tak.. sebab dia nak tengok aku bahagia.. dia tak nak tengok air mata aku jatuh
kerana lelaki lagi... dia cakap kalau kawan dia buat aku sedih, dia sendiri akan pergi hadap
kawan dia.. Besarnya pengorbanan S terhadap aku.. sehingga sanggup bersedih asalkan
aku bahagia...



10 Resepi Makanan Sebelum Bernikah

Assalamualaikum..
Okay, setelah sekian lama tak kemaskini blog ni..
Hari ni nak kongsi 10 Resepi Makanan yang aku perlu tau dan mahir
sebelum aku bergelar sebagai seorang isteri..
Kat bawah ni senarai resepi yang aku perlu tau.. :


  1. Nasi Lemak
  2. Mee Kari
  3. Laksa
  4. Bihun/Mee/Kuew Teow goreng
  5. Rendang ayam & ayam masak merah
  6. Kari ayam/ikan
  7. Asam pedas ikan
  8. Ayam/Ikan masak lemak cili api
  9. Kuih-muih
  10. Pelbagai masakan sayur

Aku kene pandai masak sume ni dulu baru boleh berangan nak jadi
isteri orang.. so, korang pulak camane??

p/s : persediaan dari awal..


Assalamualaikum..
Okay, setelah sekian lama tak kemaskini blog ni..
Hari ni nak kongsi 10 Resepi Makanan yang aku perlu tau dan mahir
sebelum aku bergelar sebagai seorang isteri..
Kat bawah ni senarai resepi yang aku perlu tau.. :


  1. Nasi Lemak
  2. Mee Kari
  3. Laksa
  4. Bihun/Mee/Kuew Teow goreng
  5. Rendang ayam & ayam masak merah
  6. Kari ayam/ikan
  7. Asam pedas ikan
  8. Ayam/Ikan masak lemak cili api
  9. Kuih-muih
  10. Pelbagai masakan sayur

Aku kene pandai masak sume ni dulu baru boleh berangan nak jadi
isteri orang.. so, korang pulak camane??

p/s : persediaan dari awal..


Wednesday, October 31, 2012

I have a request


Assalamualaikum...

Pagi Yang Indah InsyaAllah...
Alhamdulillah masih lagi bernafas hari ini.. ^_^

Now, dalam kelas .Net Technology..
online jap.. ahahha... 

Okay, let's straight to the point..
I have a request..
I want all of the readers, please
raise up your hand and recite this to Allah..

Bismillahirrahmanirrahim...
Ya Allah permudahkanlah sahabatku ini dalam 
melakukan apa jua pekerjaan terutamanya dalam
melaksanakan projek akhirnya.. Amin..


Terima Kasih kawan-kawan...

p/s : with full of love ^^




Assalamualaikum...

Pagi Yang Indah InsyaAllah...
Alhamdulillah masih lagi bernafas hari ini.. ^_^

Now, dalam kelas .Net Technology..
online jap.. ahahha... 

Okay, let's straight to the point..
I have a request..
I want all of the readers, please
raise up your hand and recite this to Allah..

Bismillahirrahmanirrahim...
Ya Allah permudahkanlah sahabatku ini dalam 
melakukan apa jua pekerjaan terutamanya dalam
melaksanakan projek akhirnya.. Amin..


Terima Kasih kawan-kawan...

p/s : with full of love ^^



Monday, October 22, 2012

Hai People !

Assalamualaikum !!

Hai People..
Happy Monday.. ^_^

I'm heading to Sabak Bernam today..
To finished my study..

Yesterday I lost one (him)
Today I've found four (guy)...
So, which one will be my Mr. Right ?? ahaha..
this life is funny !

Allah take one from me and he pay back four to me...
this is AMAZING !!
It sounds weird right.. how fast I can get four??
but for now there's one of them that
ALWAYS be in my side..

Thanks for supporting me babe ^^


p/s : Register Form is printed out.


Assalamualaikum !!

Hai People..
Happy Monday.. ^_^

I'm heading to Sabak Bernam today..
To finished my study..

Yesterday I lost one (him)
Today I've found four (guy)...
So, which one will be my Mr. Right ?? ahaha..
this life is funny !

Allah take one from me and he pay back four to me...
this is AMAZING !!
It sounds weird right.. how fast I can get four??
but for now there's one of them that
ALWAYS be in my side..

Thanks for supporting me babe ^^


p/s : Register Form is printed out.


Friday, October 19, 2012

Happy Mood !!!


Assalamualaikum..
wahh dah lame asenye ta menulis ni... hehe..
I'm back to being a SINGLE...

Am I sad ? of coz yeah.. but for one night only..
why not for one month or one year ??
bcoz I've do my best for him..
but he not appreciated it..nevermind dude..
Maybe this is the fate that has been written in my life..
I'm just accepted it.. :) 
Thanks Allah for giving me a strengthness to face it..

Now, I'm in happy mood back ^_^
coz I'm not losing my family and friends.. 
and last but not least I got 2 new friends on this semester..
both of them are nice..:) 
thanks dude for supporting me..


p/s : me-is-nani






Assalamualaikum..
wahh dah lame asenye ta menulis ni... hehe..
I'm back to being a SINGLE...

Am I sad ? of coz yeah.. but for one night only..
why not for one month or one year ??
bcoz I've do my best for him..
but he not appreciated it..nevermind dude..
Maybe this is the fate that has been written in my life..
I'm just accepted it.. :) 
Thanks Allah for giving me a strengthness to face it..

Now, I'm in happy mood back ^_^
coz I'm not losing my family and friends.. 
and last but not least I got 2 new friends on this semester..
both of them are nice..:) 
thanks dude for supporting me..


p/s : me-is-nani





Monday, October 01, 2012

IRON GIRL


Wake up early in the morning...
Start thinking about my upcoming life..  
And the most important thing that I'm thinking now
is my lappy (IRON GIRL)..

I knew she's tough... I just want her back..
I wanna holding and sleep with it...
I can't accept when the repairman said that my lappy
has made him dizzy.. ermm !!

Yesterday I saw mmy Iron Girl and it was really in a bad condition..
Malay word says ------> BARAI
yeahh it is to bad condition...
And what can I do ?? 
Crying over the night... She's my first property
that I buy shares with my mom's money..
And I knew how hard to get it...
  
So, when she's can't be heal by the repairman
I'm getting sad and depressed....



p/s : not in mood !!!




Wake up early in the morning...
Start thinking about my upcoming life..  
And the most important thing that I'm thinking now
is my lappy (IRON GIRL)..

I knew she's tough... I just want her back..
I wanna holding and sleep with it...
I can't accept when the repairman said that my lappy
has made him dizzy.. ermm !!

Yesterday I saw mmy Iron Girl and it was really in a bad condition..
Malay word says ------> BARAI
yeahh it is to bad condition...
And what can I do ?? 
Crying over the night... She's my first property
that I buy shares with my mom's money..
And I knew how hard to get it...
  
So, when she's can't be heal by the repairman
I'm getting sad and depressed....



p/s : not in mood !!!



Sunday, September 30, 2012

Rindu...


Sumpah aku rindu sangat-sangat dekat dia..
ermmm dia...dia...dia..
hanya dia dalam otak aku sekarang ni..
dah tade benda lain sekarang...

aku cume rindukan dia tatkala ini... hurmm
aku cume risaukan dia.. dia ditangan orang lain..
aku asyik fikir kan dia je...
malam ni dia dibawa ke Klang.. daripada semalam dia kat Klang..
esok aku akan tinggalkan dia sampai dia sihat..
dah banyak habis duit kat dia..

hurmm IRON GIRL....
i miss u so much... i want u..
i want to hug u...because u're my first property..
ermmm i want u back...

IRON GIRL..... !!!


p/s : Nak nanges dah ni !!!



Sumpah aku rindu sangat-sangat dekat dia..
ermmm dia...dia...dia..
hanya dia dalam otak aku sekarang ni..
dah tade benda lain sekarang...

aku cume rindukan dia tatkala ini... hurmm
aku cume risaukan dia.. dia ditangan orang lain..
aku asyik fikir kan dia je...
malam ni dia dibawa ke Klang.. daripada semalam dia kat Klang..
esok aku akan tinggalkan dia sampai dia sihat..
dah banyak habis duit kat dia..

hurmm IRON GIRL....
i miss u so much... i want u..
i want to hug u...because u're my first property..
ermmm i want u back...

IRON GIRL..... !!!


p/s : Nak nanges dah ni !!!


Friday, September 21, 2012

Terpanggil


Bismillahirrahmanirrahim..

Malam ni aku rase terpanggil untuk menulis.. 
Semalam aku jatuh sakit..
Doktor kata tekanan darah rendah...
sebab badan aku dehydrated (kurang air)
dan juga waktu tidur aku yang berubah... ermmm..

Beliau suggest aku ambil 3liter air sehari,
makan daging (sup daging),
makan bayam merah dan kerang..

Yang first aku ley wat.. itu pasti..
yang kedua dan ketiga aku tolak mentah-mentah..
sape yg kenal aku dia akan faham kenape..
btw, smalam teruk jugak aku dipaksa dak2 rumah
makan kerang.. ta sedap.. tapi demi ta nak
mengecewakan dak2 rumah yg sgt caring kt aku tuh,
aku makan jugak...aku berjaya makan 7ketul..
ahahahaahha.. bukan senang tu..
gigit, kunyah dan telan..then minum air berperisa
supaya ta terase kerang kat tekak..

btw, before aku g klinik..
aku tidur lama sangat sampai aku ta sedar hari da meninggi..
aku tersedar sbb ade satu suara
seolah-olah mengejutkan aku supaya bangun..
lepastu aku terus bersihkan diri..


p/s : terima kasih pada yang caring kat aku..





Bismillahirrahmanirrahim..

Malam ni aku rase terpanggil untuk menulis.. 
Semalam aku jatuh sakit..
Doktor kata tekanan darah rendah...
sebab badan aku dehydrated (kurang air)
dan juga waktu tidur aku yang berubah... ermmm..

Beliau suggest aku ambil 3liter air sehari,
makan daging (sup daging),
makan bayam merah dan kerang..

Yang first aku ley wat.. itu pasti..
yang kedua dan ketiga aku tolak mentah-mentah..
sape yg kenal aku dia akan faham kenape..
btw, smalam teruk jugak aku dipaksa dak2 rumah
makan kerang.. ta sedap.. tapi demi ta nak
mengecewakan dak2 rumah yg sgt caring kt aku tuh,
aku makan jugak...aku berjaya makan 7ketul..
ahahahaahha.. bukan senang tu..
gigit, kunyah dan telan..then minum air berperisa
supaya ta terase kerang kat tekak..

btw, before aku g klinik..
aku tidur lama sangat sampai aku ta sedar hari da meninggi..
aku tersedar sbb ade satu suara
seolah-olah mengejutkan aku supaya bangun..
lepastu aku terus bersihkan diri..


p/s : terima kasih pada yang caring kat aku..




Friday, September 07, 2012

Rent House Life...Bestttt


Bismillahirrahmanirrahim...

pernah tak korang duduk rumah sewa ??
best ke tak ??
bagi aku ianya sangatttt bestttt... :)

Duduk rumah sewa best sebab  :

  • dapat kenal perangai sebenar kwn-kwn..
  • boleh masak same-sama..
  • dapat jalan-jalan petang ngan budak rumah..
  • dapat berebut toilet waktu pagi.. nak g kelas kan..ahaha
  • dapat main tali skipping 100kali..pastu mengah...fuhhh
  • pandai nak jaga antara satu sama lain.. 
  • leyh kuar kul 2pg beli burger sbb wat assignment pastu leyh lapa lak..
  • boleh tengok macam2 aksi tidur.. kuak lentang, menuju puncak.. ahaha
  • dengar bunyi dengkur... ahahaha.. 
  • rase macam-macam jenis masakan..
  • dapat taw macam-macam jenis loghat bahase..
  • dapat memekak dengan puas bile tension blaja..
  • dapat wat BBQ dengan dak rumah.. sume mknan nk wat BBQ..hahaha

ishhh macam panjang lagi la senarai ni.. huhu...takat ni jela eyh..


p/s : life korang kt umah sewa camane pulak ??



Bismillahirrahmanirrahim...

pernah tak korang duduk rumah sewa ??
best ke tak ??
bagi aku ianya sangatttt bestttt... :)

Duduk rumah sewa best sebab  :

  • dapat kenal perangai sebenar kwn-kwn..
  • boleh masak same-sama..
  • dapat jalan-jalan petang ngan budak rumah..
  • dapat berebut toilet waktu pagi.. nak g kelas kan..ahaha
  • dapat main tali skipping 100kali..pastu mengah...fuhhh
  • pandai nak jaga antara satu sama lain.. 
  • leyh kuar kul 2pg beli burger sbb wat assignment pastu leyh lapa lak..
  • boleh tengok macam2 aksi tidur.. kuak lentang, menuju puncak.. ahaha
  • dengar bunyi dengkur... ahahaha.. 
  • rase macam-macam jenis masakan..
  • dapat taw macam-macam jenis loghat bahase..
  • dapat memekak dengan puas bile tension blaja..
  • dapat wat BBQ dengan dak rumah.. sume mknan nk wat BBQ..hahaha

ishhh macam panjang lagi la senarai ni.. huhu...takat ni jela eyh..


p/s : life korang kt umah sewa camane pulak ??


Thursday, August 23, 2012

Diari Raya 2012

Raya Pertama

  • bersihkan kubur di Taman Desa Kaloi, Batang Kali dan Bt.30..
  • first raya umah Cik Senah, pastu lek kampung, then rumah Cik Din teleng ngan rumah Mak Ngah..
  • malam ta beraya ke mana pun... bz siap sedia untuk hari raya ke-2.. 

Raya Kedua

  • OPEN HOUSE !!! huhuhuh... ramai yang datang.. Alhamdulillah dapat layan semua..
  • kawan-kawan lama ramai yg datang.. start dengan kehadiran Ikhwan, Afzan, Zaki, Azmin dan Zakwan..
  • pastu dalam kul 2 o 3 cmtu, Nad, Odah and Shikin sampai..
  • kul 4, Abg Cal ngan Abg Sam lak sampai... best sgt dorg dtg.. suke tgk dorg makan..
  • selang beberapa minit, geng2 cookies un sampai.. si Helmi, Esir and kwn2 dorg yg tak dikenali..

Raya Ketiga

  • Hero-hero rugby sampai... dalam petang mcm tu lah...
  • makin hensem aku tgk dorg... badan sume tuff... ahaha.. 
  • K-rol, Amin, Haieqal, Daus ngan de sorg lg mmbe yg tidak dikenali..
  • K-rol la da mcm Aaron Aziz.. ahahahha... dye sesuai la wat bdn.. sbb dye tinggi..

Raya Keempat

  • geng-geng arif lak sampai... 
  • yg ade time tu Aswat (sedara aku) , Arif, Din ngan Muzzammil...
  • Sakit hati betul aku ngn si Muzzammil... ade je dye nak bahan aku...
  • ingatkan da berubah pangai form5 dye.. upenye tak... sabo jela ~~

Raya Kelima

  • belum tahu lagi.. ekekkekeke....



Raya Pertama

  • bersihkan kubur di Taman Desa Kaloi, Batang Kali dan Bt.30..
  • first raya umah Cik Senah, pastu lek kampung, then rumah Cik Din teleng ngan rumah Mak Ngah..
  • malam ta beraya ke mana pun... bz siap sedia untuk hari raya ke-2.. 

Raya Kedua

  • OPEN HOUSE !!! huhuhuh... ramai yang datang.. Alhamdulillah dapat layan semua..
  • kawan-kawan lama ramai yg datang.. start dengan kehadiran Ikhwan, Afzan, Zaki, Azmin dan Zakwan..
  • pastu dalam kul 2 o 3 cmtu, Nad, Odah and Shikin sampai..
  • kul 4, Abg Cal ngan Abg Sam lak sampai... best sgt dorg dtg.. suke tgk dorg makan..
  • selang beberapa minit, geng2 cookies un sampai.. si Helmi, Esir and kwn2 dorg yg tak dikenali..

Raya Ketiga

  • Hero-hero rugby sampai... dalam petang mcm tu lah...
  • makin hensem aku tgk dorg... badan sume tuff... ahaha.. 
  • K-rol, Amin, Haieqal, Daus ngan de sorg lg mmbe yg tidak dikenali..
  • K-rol la da mcm Aaron Aziz.. ahahahha... dye sesuai la wat bdn.. sbb dye tinggi..

Raya Keempat

  • geng-geng arif lak sampai... 
  • yg ade time tu Aswat (sedara aku) , Arif, Din ngan Muzzammil...
  • Sakit hati betul aku ngn si Muzzammil... ade je dye nak bahan aku...
  • ingatkan da berubah pangai form5 dye.. upenye tak... sabo jela ~~

Raya Kelima

  • belum tahu lagi.. ekekkekeke....



Tuesday, August 21, 2012

Raya Tahun Ni Paling Bermakna


Assalamualaikum...
Selamat Hari Raya semua !!!!
camane raya korang ???

Raya aku tahun ni BEST sangat... sebab aku dapat ABANG aku balek..
ermm itu ari ade masalah sket.. tp skang da ok da...
heee.. aku sayang sgt kat die... Nanges2 aku pagi raya tu mintak ampun
dengan dia...Terima Kasih jaga aku dari kecik sampaila besar.. :)

Pastu raya tahun ni rumah terbuka tadela penat sangat macam raya tahun
yang lepas-lepas... tapi sengal2 gakla badan ni ha... haduuuiii... huhuu
Pastu yang bertambah bestnye bile Abg Nazaril, Abg Calvin, Khirul, Amin,
Haiqal, Daus Basri, Shikin, Nad , Odah, Helmi and Esir datang...
terima kasih kawan-kawan semua.. :)


LOVE U ALL  !!!



p/s : TERIMA KASIH FAMILY AND FRIENDS



Assalamualaikum...
Selamat Hari Raya semua !!!!
camane raya korang ???

Raya aku tahun ni BEST sangat... sebab aku dapat ABANG aku balek..
ermm itu ari ade masalah sket.. tp skang da ok da...
heee.. aku sayang sgt kat die... Nanges2 aku pagi raya tu mintak ampun
dengan dia...Terima Kasih jaga aku dari kecik sampaila besar.. :)

Pastu raya tahun ni rumah terbuka tadela penat sangat macam raya tahun
yang lepas-lepas... tapi sengal2 gakla badan ni ha... haduuuiii... huhuu
Pastu yang bertambah bestnye bile Abg Nazaril, Abg Calvin, Khirul, Amin,
Haiqal, Daus Basri, Shikin, Nad , Odah, Helmi and Esir datang...
terima kasih kawan-kawan semua.. :)


LOVE U ALL  !!!



p/s : TERIMA KASIH FAMILY AND FRIENDS


Wednesday, August 15, 2012

I'm just crying


I'm just miss a lot to my family..

I MISS U IBU

I MISS U AYAH

I MISS U ABANG ALIFF

I MISS U ADIK-ADIK



p/s : crying in front of my laptop...




I'm just miss a lot to my family..

I MISS U IBU

I MISS U AYAH

I MISS U ABANG ALIFF

I MISS U ADIK-ADIK



p/s : crying in front of my laptop...



Tuesday, August 14, 2012

Salahkah aku merasa sedikit kebahagian

Bismillahirrahmanirrahim...

Salahkah aku merasa sedikit kebahagian di dunia ini ???
mungkin ada yang bahagia melihat aku menangis seorang diri...
mungkin ada yang bahagia bila aku keseorangan...
mungkin ada yang bahagia bila aku susah seorang diri...

adakah timbul rasa bengang di dalam hati kalian
 tatkala aku baru nak merasa bahagia yang sekelumit ni ??
Hebatkah insan yang bernama Lan sehingga ada yang
rasa tercabar ? hurmmm

Perkara yang dah berlalu biarlah ia berlalu..
hiduplah dengan kehidupan hari ini bukannya hari semalam..
Kisah yang lama biarlah ianya menjadi pengajaran, pengalaman dan kenangan..


p/s : Anonymous, let me find my happiness


Bismillahirrahmanirrahim...

Salahkah aku merasa sedikit kebahagian di dunia ini ???
mungkin ada yang bahagia melihat aku menangis seorang diri...
mungkin ada yang bahagia bila aku keseorangan...
mungkin ada yang bahagia bila aku susah seorang diri...

adakah timbul rasa bengang di dalam hati kalian
 tatkala aku baru nak merasa bahagia yang sekelumit ni ??
Hebatkah insan yang bernama Lan sehingga ada yang
rasa tercabar ? hurmmm

Perkara yang dah berlalu biarlah ia berlalu..
hiduplah dengan kehidupan hari ini bukannya hari semalam..
Kisah yang lama biarlah ianya menjadi pengajaran, pengalaman dan kenangan..


p/s : Anonymous, let me find my happiness


Monday, August 13, 2012

Jika Ada Umur

Bismillahirrahmanirrahim...
Ya Allah ya Tuhanku syukur sehingga detik ini aku
masih berpeluang untuk hidup...

Ya Allah,
gembira sangat hati ni tatkala ini...
kedukaan aku yang lalu kini seperti dibayar semula olehMu..
syukran ya Allah...

Ya Allah, jadikanlah Ramlan sebagai jodohku di dunia dan akhirat..
Dia berjaya buat aku lupakan kedukaan aku tanpa
perlu aku katakan padanya 
"tolong sy lupakan masa silam sy"...

Dia berjaya mengambil hati aku dengan dirinya yang
sebenar.. tiada kepalsuan InsyaAllah...
Ya Allah berikanlah redhaMu kepada kami berdua..
Permudahkanlah urusan kami..
sesungguhnya kami berniat untuk serius dalam hubungan ini..
aku ingin dia menjadi pelindungku setelah Egkau dan keluargaku..

Permudahkanlah proses perkenalan diantara kedua-dua belah pihak
ya Allah.. Hanya kepadaMu aku meminta-minta...


p/s : isi hati tatkala ini


Bismillahirrahmanirrahim...
Ya Allah ya Tuhanku syukur sehingga detik ini aku
masih berpeluang untuk hidup...

Ya Allah,
gembira sangat hati ni tatkala ini...
kedukaan aku yang lalu kini seperti dibayar semula olehMu..
syukran ya Allah...

Ya Allah, jadikanlah Ramlan sebagai jodohku di dunia dan akhirat..
Dia berjaya buat aku lupakan kedukaan aku tanpa
perlu aku katakan padanya 
"tolong sy lupakan masa silam sy"...

Dia berjaya mengambil hati aku dengan dirinya yang
sebenar.. tiada kepalsuan InsyaAllah...
Ya Allah berikanlah redhaMu kepada kami berdua..
Permudahkanlah urusan kami..
sesungguhnya kami berniat untuk serius dalam hubungan ini..
aku ingin dia menjadi pelindungku setelah Egkau dan keluargaku..

Permudahkanlah proses perkenalan diantara kedua-dua belah pihak
ya Allah.. Hanya kepadaMu aku meminta-minta...


p/s : isi hati tatkala ini


Saturday, August 11, 2012

Perangai kan bulan puasa ni ?


Assalamualaikum...
rasenye macam da ta nak update blog je kan...
dah terbiar je... ahahhaa... kesian blog ni dapat owner cm aku..
haaa kaw hado ?

Bulan puasa ni macam-macam perangai aku nampak... -,-'
ade yang berkira... ni memang aku ta suke..
bukan aku je ta suke.. kalau korang terkena pun mesti korang
ta suke kan... so perkara yang ta disukai ni perlulah di elakkan k..

Kalau aku masak, aku masak untuk semua... bukan untuk diri aku
ataupun 2-3org kwan je... tp bile part kaw, kaw masak utk kaw ngn sorg lg 
membe kaw.. patot ke ? patot ke ? ta bek wat orang terhidu2.. pastu bile
kuar da abes terus makanan tu... 

aku ta mampu nak tegur kaw sebab aku taw kaw baran..
aku pun baran.. lebih baik aku diamkan je... semoga satu
hari nanti kaw akan berubah... jangan cakap org je pandai k..



p/s : luahan hati...ermm.. betul2 meninggalkan kesanlah perangai kaw ni..



Assalamualaikum...
rasenye macam da ta nak update blog je kan...
dah terbiar je... ahahhaa... kesian blog ni dapat owner cm aku..
haaa kaw hado ?

Bulan puasa ni macam-macam perangai aku nampak... -,-'
ade yang berkira... ni memang aku ta suke..
bukan aku je ta suke.. kalau korang terkena pun mesti korang
ta suke kan... so perkara yang ta disukai ni perlulah di elakkan k..

Kalau aku masak, aku masak untuk semua... bukan untuk diri aku
ataupun 2-3org kwan je... tp bile part kaw, kaw masak utk kaw ngn sorg lg 
membe kaw.. patot ke ? patot ke ? ta bek wat orang terhidu2.. pastu bile
kuar da abes terus makanan tu... 

aku ta mampu nak tegur kaw sebab aku taw kaw baran..
aku pun baran.. lebih baik aku diamkan je... semoga satu
hari nanti kaw akan berubah... jangan cakap org je pandai k..



p/s : luahan hati...ermm.. betul2 meninggalkan kesanlah perangai kaw ni..


Wednesday, July 25, 2012

Bestnye Ustaz Don


Assalamualaikum... 
hey korang suke tak kat Ustaz Don Daniyal ??
heee aku suke la.. bukan suke yg ehem2 tu...
tapi aku suke ceramah/tazkirah daripada dia..
aku leyh terima dengan baik...


haaa sweetkan Ustaz Don ni...
kalau lepas sahur je mesti aku buka Tv siaran Al-Hijrah...
sebab nak dengar ilmu2 yang dia nak sampaikan...
sampai rase nak duduk je depan tv ta nak beralih-alih..
tp apakan daya, aku de kelas pagi kan...isk..;(


p/s : makan bubur jagung jap





Assalamualaikum... 
hey korang suke tak kat Ustaz Don Daniyal ??
heee aku suke la.. bukan suke yg ehem2 tu...
tapi aku suke ceramah/tazkirah daripada dia..
aku leyh terima dengan baik...


haaa sweetkan Ustaz Don ni...
kalau lepas sahur je mesti aku buka Tv siaran Al-Hijrah...
sebab nak dengar ilmu2 yang dia nak sampaikan...
sampai rase nak duduk je depan tv ta nak beralih-alih..
tp apakan daya, aku de kelas pagi kan...isk..;(


p/s : makan bubur jagung jap




Sunday, July 22, 2012

Still breathing

Assalamualaikum and a very good morning..
It has been a long of time I didn't write on my blog..
Miss u blog.. seriously I miss u blog..

Alhamdulillah I'm still breathing today...
I wanna share several thing..
last night I was thinking about him..
yeahh about him.. I can't hear the sad voice from my friend..
I don't know why.. I'm pity at him..

one more thing is I'm not sure whether I like him or not..
this is another 'him' okay.. not the above one..
I don't wanna share it to people.. I just wanna
share to u blog.. hope u keep it well okayh..



#Still thinking






Assalamualaikum and a very good morning..
It has been a long of time I didn't write on my blog..
Miss u blog.. seriously I miss u blog..

Alhamdulillah I'm still breathing today...
I wanna share several thing..
last night I was thinking about him..
yeahh about him.. I can't hear the sad voice from my friend..
I don't know why.. I'm pity at him..

one more thing is I'm not sure whether I like him or not..
this is another 'him' okay.. not the above one..
I don't wanna share it to people.. I just wanna
share to u blog.. hope u keep it well okayh..



#Still thinking






Thursday, July 05, 2012

Motivasi dan Inspirasi

Assalamualaikum... 
Lamenye la ta menulis asenye....huhu
Aku belum cukup dewase untuk membincangkan apa itu
motivasi dan inspirasi..
Tetapi untuk memberi pandangan tu boleh la sket-sket kan..

Bg aku, motivasi itu :

penting di saat kita susah ataupun senang..
Penting di saat kita kaya ataupun miskin..
Penting di saat kita sakit ataupun sihat..
Penting di saat kita mati akal ataupun tgh banyak idea..
Penting di saat kita lapar ataupun kenyang..
Penting di saat kita sedih ataupun gembira...

Kerana dengan adanya MOTIVASI, barulah
datangnya INSPIRASI.... barulah ade semangat nak capai
sesuatu yg kita betul2 nak.. 


p/s : faham tak entry ni ? maklumla da lme ta menulis..hihi



Assalamualaikum... 
Lamenye la ta menulis asenye....huhu
Aku belum cukup dewase untuk membincangkan apa itu
motivasi dan inspirasi..
Tetapi untuk memberi pandangan tu boleh la sket-sket kan..

Bg aku, motivasi itu :

penting di saat kita susah ataupun senang..
Penting di saat kita kaya ataupun miskin..
Penting di saat kita sakit ataupun sihat..
Penting di saat kita mati akal ataupun tgh banyak idea..
Penting di saat kita lapar ataupun kenyang..
Penting di saat kita sedih ataupun gembira...

Kerana dengan adanya MOTIVASI, barulah
datangnya INSPIRASI.... barulah ade semangat nak capai
sesuatu yg kita betul2 nak.. 


p/s : faham tak entry ni ? maklumla da lme ta menulis..hihi



Thursday, May 10, 2012

Wordless Wednesday


Assalamualaikum... 

siang tadi merupakan Hari Klinik untuk saya..
dimana waktu pagi saya wat rawatan bersihkan gigi..
sebaik-baiknya 1 tahun 2kali..
6bulan je dah ley wat rawatan tu...

Nak dijadikan cter lepas SPM, saya
memang da tak penah wat rawatan tu.. sbab nurse ta panggil
kat kelas da.. (yela duk umah da nk bes diploma plak)
So, wat rawatan tadi, amekaww berdarah2 gusi.. 95% gusi bengkak 
atas bawah.. sebab da lame ta rawat..

Pas setel rawatan gigi.. g klinik kulit plak..
ade masalah ngan kulit sensitif..
ta ley makan ayam..ermm -,- fevret plak !
pastu doktor inject kat muntot.. aww sakit taw..
pastu effect dye ngantuk sgt.. now, nak tidow.. papai..



Assalamualaikum... 

siang tadi merupakan Hari Klinik untuk saya..
dimana waktu pagi saya wat rawatan bersihkan gigi..
sebaik-baiknya 1 tahun 2kali..
6bulan je dah ley wat rawatan tu...

Nak dijadikan cter lepas SPM, saya
memang da tak penah wat rawatan tu.. sbab nurse ta panggil
kat kelas da.. (yela duk umah da nk bes diploma plak)
So, wat rawatan tadi, amekaww berdarah2 gusi.. 95% gusi bengkak 
atas bawah.. sebab da lame ta rawat..

Pas setel rawatan gigi.. g klinik kulit plak..
ade masalah ngan kulit sensitif..
ta ley makan ayam..ermm -,- fevret plak !
pastu doktor inject kat muntot.. aww sakit taw..
pastu effect dye ngantuk sgt.. now, nak tidow.. papai..


Wednesday, May 09, 2012

Istilah Malu.. Bantu Saya !

Assalamualaikum

Di dalam Islam mengatakan bahawa sifat malu adalah 
sebahagian daripada iman.. Benar atau tidak ? 
Saya berani katakan ianya 100% benar.. 
Islam mengatakan lagi bahawa jika seseorang itu merasa 
malu di dalam dirinya maka hatinya masih ada iman..
 Benar atau tidak ? Masih 100% benar... 

Suatu petang semasa saya sedang memandu, saya terdengar
satu tazkirah yang diberikan oleh seorang ustaz
di dalam radio ikim.fm..Wallahualam saya lupa nama ustaz 
tersebut... di dalam tazkirahnya, beliau membincangkan soal malu
dan hati yang keras..

Ustaz tersebut mengambil contoh tentang wanita yang tidak menutup
auratnya dengan sempurna.. contohnya wanita yang tidak bertudung..
Apakah hukumnya wanita itu tidak menutup aurat ?
Tidakkah wanita itu merasa malu apabila orang lain melihatnya
begitu dan mengapakah wanita tersebut tidak mahu berubah
 walaupun telah diberi nasihat ? Sedangkan wanita itu tau hukum-hukum Islam...

Ustaz menjawab persoalan itu :
Dikhuatiri sekiranya wanita tersebut tidak lagi mempunyai sifat
malu di dalam hatinya..
Maka dia juga tidak merasa segan kepada Pencipta-Nya..
 Ini kerana sifat malu ini tempatnya di syurga..
wanita tersebut tidak mahu berubah mungkin kerana hatinya sudah keras..
dan hati yang keras ini datangnya dari neraka..
Untuk apa tunggu hari esok baru nak berubah ? kenapa tidak sekarang ?
Anda pastikah masih ada hari esok untuk anda ? Renung-renungkan..


p/s : Masih mencari jalan dan ilmu mengenal Tuhan..
p/s : Siapa kita dahulu tidak penting.. yang penting diri yang sekarang..


Assalamualaikum

Di dalam Islam mengatakan bahawa sifat malu adalah 
sebahagian daripada iman.. Benar atau tidak ? 
Saya berani katakan ianya 100% benar.. 
Islam mengatakan lagi bahawa jika seseorang itu merasa 
malu di dalam dirinya maka hatinya masih ada iman..
 Benar atau tidak ? Masih 100% benar... 

Suatu petang semasa saya sedang memandu, saya terdengar
satu tazkirah yang diberikan oleh seorang ustaz
di dalam radio ikim.fm..Wallahualam saya lupa nama ustaz 
tersebut... di dalam tazkirahnya, beliau membincangkan soal malu
dan hati yang keras..

Ustaz tersebut mengambil contoh tentang wanita yang tidak menutup
auratnya dengan sempurna.. contohnya wanita yang tidak bertudung..
Apakah hukumnya wanita itu tidak menutup aurat ?
Tidakkah wanita itu merasa malu apabila orang lain melihatnya
begitu dan mengapakah wanita tersebut tidak mahu berubah
 walaupun telah diberi nasihat ? Sedangkan wanita itu tau hukum-hukum Islam...

Ustaz menjawab persoalan itu :
Dikhuatiri sekiranya wanita tersebut tidak lagi mempunyai sifat
malu di dalam hatinya..
Maka dia juga tidak merasa segan kepada Pencipta-Nya..
 Ini kerana sifat malu ini tempatnya di syurga..
wanita tersebut tidak mahu berubah mungkin kerana hatinya sudah keras..
dan hati yang keras ini datangnya dari neraka..
Untuk apa tunggu hari esok baru nak berubah ? kenapa tidak sekarang ?
Anda pastikah masih ada hari esok untuk anda ? Renung-renungkan..


p/s : Masih mencari jalan dan ilmu mengenal Tuhan..
p/s : Siapa kita dahulu tidak penting.. yang penting diri yang sekarang..


Tuesday, May 08, 2012

Penah Tengok Tak ???

Assalamualaikum...
Haa korang pernah tengok tak Iklan Gangster ???


Percaya atau tidak, saya jumpa dorang mase kat PWTC tu.. keempat-empat dorang
saya jumpa taw !!! Tolong lah percaya... 

Mase tu memang naluri hati da kuat da akan terserempak dengan si AmanWan
sebab nampak komik dye.. tapi tak beli sbb duit da abes beli Komik Zint..hehe

Dah memang Tuhan nak tunjuk, akhirnya si AmanWan lalu sebelah saya je.. terkejut..
terus saya follow untuk pastikan yang itu memang dye... dan TEPAT itu memang
AMANWAN DAN RAKAN-RAKANYA
Bophairy @ Shark, FroggyPapa @ Jai, dan Reja Mus @ Ajib ) !

still ta percaya dengan cerita saya ?
ni buktinya !


haa amacam ?? Flower over boys ? hakk geli.. maafla image ta bape
nak clear sbb membe lupe nak padam flash.. tambahan situ dah banyak
cahaya lampu-lampu kat atas tuh...

btw, teruja sangat jumpa diorang.. dan diorang tak sombong ! Believe in me..
harap mereka kekal macam tu... dan semoga diorang maju dalam kerjaya
masing-masing.. 


p/s : Mesti teruja kan jumpe peminat yg dapat cam korang ? ahaha



Assalamualaikum...
Haa korang pernah tengok tak Iklan Gangster ???


Percaya atau tidak, saya jumpa dorang mase kat PWTC tu.. keempat-empat dorang
saya jumpa taw !!! Tolong lah percaya... 

Mase tu memang naluri hati da kuat da akan terserempak dengan si AmanWan
sebab nampak komik dye.. tapi tak beli sbb duit da abes beli Komik Zint..hehe

Dah memang Tuhan nak tunjuk, akhirnya si AmanWan lalu sebelah saya je.. terkejut..
terus saya follow untuk pastikan yang itu memang dye... dan TEPAT itu memang
AMANWAN DAN RAKAN-RAKANYA
Bophairy @ Shark, FroggyPapa @ Jai, dan Reja Mus @ Ajib ) !

still ta percaya dengan cerita saya ?
ni buktinya !


haa amacam ?? Flower over boys ? hakk geli.. maafla image ta bape
nak clear sbb membe lupe nak padam flash.. tambahan situ dah banyak
cahaya lampu-lampu kat atas tuh...

btw, teruja sangat jumpa diorang.. dan diorang tak sombong ! Believe in me..
harap mereka kekal macam tu... dan semoga diorang maju dalam kerjaya
masing-masing.. 


p/s : Mesti teruja kan jumpe peminat yg dapat cam korang ? ahaha



Aku Bukanlah Jenis...


Assalamualaikum dan selamat petang....
Hope sume da setel la korang punya makan tengahari dan 
jugak solat zohor (on9 ade mase kan? )

okay, topik kt atas mcm tergantung kan ??
Camnilah sebagai seorang blogger yg mule berjinak2 dengan blog 
pada hujung tahun 2010 sehinggalah sekarang ape yg saya ta pernah
wat ialah bace mengenai profile blogger lain.. hahaha

TETAPI...


tadi saya terbace profile seseorang nih.. alamak pesal banyak plak
persamaan nih ?? adududuii... ahahaha

ape yg saya bace, dye ckp dye suka sendawa kuat2, pastu dye
cakap lagi orang law ta kenal dye akan ckp dye SOMBONG..

SOMBONG


Jujurnye, ade persamaan sketla ngan saya.. sebab semua member saya
before kenal saya dorang cakap saya nih sombong + ta reti senyum..
sekali bile da jadi member seronok je kwn ngan saya..haha tu dorang
yang cakap... dan lagi 1 habit saya yg ibu saya ta suke iaitu saya suka
sendawa kuat2 pas makan... sampaikan ibu saya mrayu law depan
bakal mertua nanti jangan wat camtu...ahahaha


p/s : Agak2 sape orang tu ye ?



Assalamualaikum dan selamat petang....
Hope sume da setel la korang punya makan tengahari dan 
jugak solat zohor (on9 ade mase kan? )

okay, topik kt atas mcm tergantung kan ??
Camnilah sebagai seorang blogger yg mule berjinak2 dengan blog 
pada hujung tahun 2010 sehinggalah sekarang ape yg saya ta pernah
wat ialah bace mengenai profile blogger lain.. hahaha

TETAPI...


tadi saya terbace profile seseorang nih.. alamak pesal banyak plak
persamaan nih ?? adududuii... ahahaha

ape yg saya bace, dye ckp dye suka sendawa kuat2, pastu dye
cakap lagi orang law ta kenal dye akan ckp dye SOMBONG..

SOMBONG


Jujurnye, ade persamaan sketla ngan saya.. sebab semua member saya
before kenal saya dorang cakap saya nih sombong + ta reti senyum..
sekali bile da jadi member seronok je kwn ngan saya..haha tu dorang
yang cakap... dan lagi 1 habit saya yg ibu saya ta suke iaitu saya suka
sendawa kuat2 pas makan... sampaikan ibu saya mrayu law depan
bakal mertua nanti jangan wat camtu...ahahaha


p/s : Agak2 sape orang tu ye ?


Sunday, May 06, 2012

Rahsia Kuku

Assalamualaikum..
Malam ni nak share tentang rahsia kuku..


( Jari Jemari saya )

Okay cantikkan kuku saya ? sume dijaga dengan rapi.. cume jari tu ade
bengkok2 skit.. haha.. 
 Jom skip terus kepada rahsia kuku ni..

korang taw tak yang kuku kita ni asal daripada mana ?
Kuku asalnya daripada SYURGA.. jadi kita kenelah jage elok2..
Allah tu Maha Adil dan Maha Penyayang..Nak Bukti ??

Lihat pada orang yang beragama selain daripada Islam, Allah kurniakan
kuku kepada mereka untuk lindungi daging lembut bawah kuku tersebut..
 Allah tidak pandang pada agama seseorang itu dalam memberikan 
sesuatu nikmat.. Cuma kita yang kene sedar sendiri benda2 ni..

Korang taw tak sebagai umat Islam, kita kena potong kuku pada hari2 tertentu
sahaja iaitu hari ISNIN, KHAMIS DAN JUMAAT..
kerana pada hari2 ini, Allah akan beri kesihatan yang baik pada kita
 dan keluarkan penyakit pada tubuh kita.

dan korang taw tak bile korang kumpul kuku panjang2 ianya
tidak baik untuk kesihatan korang ???
kerana dengan kuku yang panjang ianya terdedah kepada kotoran
walaupun korang basuh dengan Lifebuoy skalipun.. ianya
tetap melekat disitu..  dan di dalam Islam ada mengatakan bahawa
1kuku yg dikumpul sehingga panjang ianya ibarat membela sekandang babi..
Hina kan ? so, potongla kuku agar ia sentiasa pendek, rapi dan bersih..


p/s : potong guna pemotong kuku ye (ketip kuku) bukan gigi okay!





Assalamualaikum..
Malam ni nak share tentang rahsia kuku..


( Jari Jemari saya )

Okay cantikkan kuku saya ? sume dijaga dengan rapi.. cume jari tu ade
bengkok2 skit.. haha.. 
 Jom skip terus kepada rahsia kuku ni..

korang taw tak yang kuku kita ni asal daripada mana ?
Kuku asalnya daripada SYURGA.. jadi kita kenelah jage elok2..
Allah tu Maha Adil dan Maha Penyayang..Nak Bukti ??

Lihat pada orang yang beragama selain daripada Islam, Allah kurniakan
kuku kepada mereka untuk lindungi daging lembut bawah kuku tersebut..
 Allah tidak pandang pada agama seseorang itu dalam memberikan 
sesuatu nikmat.. Cuma kita yang kene sedar sendiri benda2 ni..

Korang taw tak sebagai umat Islam, kita kena potong kuku pada hari2 tertentu
sahaja iaitu hari ISNIN, KHAMIS DAN JUMAAT..
kerana pada hari2 ini, Allah akan beri kesihatan yang baik pada kita
 dan keluarkan penyakit pada tubuh kita.

dan korang taw tak bile korang kumpul kuku panjang2 ianya
tidak baik untuk kesihatan korang ???
kerana dengan kuku yang panjang ianya terdedah kepada kotoran
walaupun korang basuh dengan Lifebuoy skalipun.. ianya
tetap melekat disitu..  dan di dalam Islam ada mengatakan bahawa
1kuku yg dikumpul sehingga panjang ianya ibarat membela sekandang babi..
Hina kan ? so, potongla kuku agar ia sentiasa pendek, rapi dan bersih..


p/s : potong guna pemotong kuku ye (ketip kuku) bukan gigi okay!





Untuk Amy Zana : Masak !

Assalamualaikum.. okay entri ni khas untuk Amy Zana yang katenye ta pandai memasak..
dan tidak mendapat sokongan daripada ibu dan kakaknye.. okay meh kak nani yg support k..
Jujur bagi akak, memang terukla kalau seorang perempuan tu tak reti masak..
sebab nanti camane nak jage suami kita kan ? kat sini akak bagi 1 resepi yg
mudah dan asas dulu okay... ^_^


CUCUR BILIS (sarapan pagi atau minum petang)

Bahan-bahan :

1) Tepung Gandum  (6-7 sudu penuh menimbun)
2) Telur ayam (1 biji)
3) Baking Powder (1 sudu)
4) Kiub Pati Ayam Knor (1 kiub)
5) Air
6) Ikan Bilis (guna ikan bilis yg halus dan buang kepala)
7) Bawang Merah (hiris halus)

Cara-caranya :

1) Masukkan tepung ke dalam mangkuk dan pecahkan kiub pati ayam knor ke atas
tepung (ramas2 kiub tu sampai pecah ye..(jadi serbuk)

2) Masukkan Baking Poweder (1 sudu) ke dalam adunan tepung tadi. Kemudian,
masukkan bawang merah yg telah dihiris bersama-sama ikan bilis ke dalam adunan tepung.

3) Pecahkan telur ayam ke dalam adunan tepung tersebut dan masukkan air sedikit
demi sedikit ke dalam adunan tepung. Gaulkan adunan tersebut sehingga sebati dan menjadi lembut.

4) Panaskan minyak dan gunakan sudu untuk masukkan adunan ke dalam kuali.
Agak2 da kuning tu boleh la angkat ye..

p/s : Sedap makan dengan Sos Cili Thai














(Gambar : Amik kat Google)


Assalamualaikum.. okay entri ni khas untuk Amy Zana yang katenye ta pandai memasak..
dan tidak mendapat sokongan daripada ibu dan kakaknye.. okay meh kak nani yg support k..
Jujur bagi akak, memang terukla kalau seorang perempuan tu tak reti masak..
sebab nanti camane nak jage suami kita kan ? kat sini akak bagi 1 resepi yg
mudah dan asas dulu okay... ^_^


CUCUR BILIS (sarapan pagi atau minum petang)

Bahan-bahan :

1) Tepung Gandum  (6-7 sudu penuh menimbun)
2) Telur ayam (1 biji)
3) Baking Powder (1 sudu)
4) Kiub Pati Ayam Knor (1 kiub)
5) Air
6) Ikan Bilis (guna ikan bilis yg halus dan buang kepala)
7) Bawang Merah (hiris halus)

Cara-caranya :

1) Masukkan tepung ke dalam mangkuk dan pecahkan kiub pati ayam knor ke atas
tepung (ramas2 kiub tu sampai pecah ye..(jadi serbuk)

2) Masukkan Baking Poweder (1 sudu) ke dalam adunan tepung tadi. Kemudian,
masukkan bawang merah yg telah dihiris bersama-sama ikan bilis ke dalam adunan tepung.

3) Pecahkan telur ayam ke dalam adunan tepung tersebut dan masukkan air sedikit
demi sedikit ke dalam adunan tepung. Gaulkan adunan tersebut sehingga sebati dan menjadi lembut.

4) Panaskan minyak dan gunakan sudu untuk masukkan adunan ke dalam kuali.
Agak2 da kuning tu boleh la angkat ye..

p/s : Sedap makan dengan Sos Cili Thai














(Gambar : Amik kat Google)


 
My LIfe ! Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template