Friday, November 01, 2013

Surat Perletakan Jawatan


Assalamualaikum semua
Lama tak meng-update blog ni haa...
Hope semua sihat-sihat sahaja okay... :)


Dengan ini aku istiharkan bahawa aku nak berhenti kerja dah !!!
Ouh eksaitednyaaa :)
Minggu depan aku nak hantar surat perletakan jawatan..
Aku harap syarikat ni proceed cepat utk meluluskan aku 
untuk berhenti.. hooyeahh...


Aku nak cuba alam pekerjaan yang baru..
Tak boleh tahanla dengan gaji camtu..
Bak kata F, keje macam nak mati tapi gaji banyak tu je..


Offer yg baru ni okay..
cuma lepas ni jadi warga Bangsar la..
goodbye Ulu yam, Rasa, Batang Kali, Rawang..
aku nak menetap kat sana.. sewa bilik.. InshaAllah
dipermudahkan Allah hendaknya segala urusan dunia
akhirat aku...


Aku bernazar, kalau dapat kerja tu dan dapat bilik kat area Bangsar tu
aku nak puasa 5hari berturut-turut dan hujung bulan aku nak
hulur duit belanja kat 3orang adik aku yang
masih belajar tu.. InshaAllah..


Minggu ni kene usaha buat solat hajat dan  
mohon supaya hajat dimakbulkan oleh Allah..
Amin ya rabbal alamin.. :)



Assalamualaikum semua
Lama tak meng-update blog ni haa...
Hope semua sihat-sihat sahaja okay... :)


Dengan ini aku istiharkan bahawa aku nak berhenti kerja dah !!!
Ouh eksaitednyaaa :)
Minggu depan aku nak hantar surat perletakan jawatan..
Aku harap syarikat ni proceed cepat utk meluluskan aku 
untuk berhenti.. hooyeahh...


Aku nak cuba alam pekerjaan yang baru..
Tak boleh tahanla dengan gaji camtu..
Bak kata F, keje macam nak mati tapi gaji banyak tu je..


Offer yg baru ni okay..
cuma lepas ni jadi warga Bangsar la..
goodbye Ulu yam, Rasa, Batang Kali, Rawang..
aku nak menetap kat sana.. sewa bilik.. InshaAllah
dipermudahkan Allah hendaknya segala urusan dunia
akhirat aku...


Aku bernazar, kalau dapat kerja tu dan dapat bilik kat area Bangsar tu
aku nak puasa 5hari berturut-turut dan hujung bulan aku nak
hulur duit belanja kat 3orang adik aku yang
masih belajar tu.. InshaAllah..


Minggu ni kene usaha buat solat hajat dan  
mohon supaya hajat dimakbulkan oleh Allah..
Amin ya rabbal alamin.. :)


Monday, October 07, 2013

Assignment Bermula


Assalamualaikum hai peoples !
Hari ni saya menaip dengan sangat laju sebab sekejap
lagi saya nak buat ASSIGNMENT !!!


Ye semenjak bergelar pelajar semula ni, kenelah biasakan
perkataan ASSIGNMENT semula dengan kehidupan..
Hahahha.. Serius memang penat bekerja sambil belajar ni..
penatnya sebab aku gi kelas tak cukup makan..
so otak tak dapat berfungsi dengan baik..
kelas pertama memang aku fokus dengan cemerlang..
masuk kelas kedua dan ketiga mula lah..
macam siput babi je lembabnya otak ni berfikir..


Minggu ni aku kene bagi semangat kat F..
Sebab ade je yang nak down kan dia.. kuajaqqq betul..
Aku pikir F je aku tak face to face dengan si beliau tu..
Tah kenapa aku boleh cepat panas kalau orang usik orang-orang
yang aku sayang.. Fuhh sabar Nani.. sabar..


Just now, aku baru je siap print satu article untuk aku jadikan rujukan
untuk ASSINGMENT aku ni..
mudah-mudahan berjalan lancar sahaja.. :)
Mudah-mudahan hasil ASSIGNMENT aku setaraf dengan
pemikiran orang yang dewasa dalam kelas aku..
well dalam kelas tu aku paling muda..
tapi aku silence killer..
aku nak dorang tengok aku macam dummies..
tapi sekali bila aku boom baru diorang tau kelicikan aku..
kehkehkeh.. poyo sket..


Aku nak yang terbaik untuk setiap ASSIGNMENT aku
untuk ijazah ni.. Aku nak dekan setiap sem !
nak dekan setiap sem! faham tak ???


p/s : stay strong Nani

Assalamualaikum hai peoples !
Hari ni saya menaip dengan sangat laju sebab sekejap
lagi saya nak buat ASSIGNMENT !!!


Ye semenjak bergelar pelajar semula ni, kenelah biasakan
perkataan ASSIGNMENT semula dengan kehidupan..
Hahahha.. Serius memang penat bekerja sambil belajar ni..
penatnya sebab aku gi kelas tak cukup makan..
so otak tak dapat berfungsi dengan baik..
kelas pertama memang aku fokus dengan cemerlang..
masuk kelas kedua dan ketiga mula lah..
macam siput babi je lembabnya otak ni berfikir..


Minggu ni aku kene bagi semangat kat F..
Sebab ade je yang nak down kan dia.. kuajaqqq betul..
Aku pikir F je aku tak face to face dengan si beliau tu..
Tah kenapa aku boleh cepat panas kalau orang usik orang-orang
yang aku sayang.. Fuhh sabar Nani.. sabar..


Just now, aku baru je siap print satu article untuk aku jadikan rujukan
untuk ASSINGMENT aku ni..
mudah-mudahan berjalan lancar sahaja.. :)
Mudah-mudahan hasil ASSIGNMENT aku setaraf dengan
pemikiran orang yang dewasa dalam kelas aku..
well dalam kelas tu aku paling muda..
tapi aku silence killer..
aku nak dorang tengok aku macam dummies..
tapi sekali bila aku boom baru diorang tau kelicikan aku..
kehkehkeh.. poyo sket..


Aku nak yang terbaik untuk setiap ASSIGNMENT aku
untuk ijazah ni.. Aku nak dekan setiap sem !
nak dekan setiap sem! faham tak ???


p/s : stay strong Nani

Friday, October 04, 2013

Holla saya student OUM !


Assalamualaikum ! hollaa sume..


Sekarang wa hati ada senang ma.. Esok wa da mula kelas
untuk ijazah wa ! Amashaammm bak kata F.. ahahahha


Seriously, aku memang eksaited nak gi kelas esok..
dah lama tak skema.. hahahha skema la sangat kan..
disebabkan rasa eksaited tu melampau, jadi aku amik keputusan
untuk siapkan baju untuk aku pakai gi kelas esok..


So, mulai esok aku akan bergelar sebagai pelajar OUM
apa tu OUM ???



OUM tu OPEN UNIVERSITY MALAYSIA..
sesuai untuk orang yang bekerja macam aku ni tapi
punya keinginan nak sambung belajar..


Aku harap kedua ibu bapa aku hargai apa yang aku lakukan ni..
ni semua demi diorang dan juga masa depan aku..
aku nak jaga maruah diorang.. so lepas ni kalau orang tanya
Nani sambung mana, diorang da ade jawapan..
Nani sambung OUM.. dia buat pjj..
so setel masalah ibu dan ayah untuk menghadapi wartawan-wartawan
yang tak diiktiraf tersebut.. hahahahahha...!!!


Ohhh sebelum terlambat !

Terima kasih tahap INFINITY kepada my MR.F kerana menemani 
sy untuk melakukan proses pendaftaran semalam..
belanja sy makan dan lain-lain.. terima kasih sangat-sangat my dear..
awak betul-betul ada bila sy sangat memerlukan.. 


Satu soalan Mr.F yang buat aku tertanya-tanya sehingga ke hari ni,
"Sayang, agak-agak lepas kahwin sayang pandang laki lain tak?"


To my Mr.F 

I'm a loyal person, I'm loyal to my lover.
What you need to do is, be true with me and avoid lying me.
Easy right? And I'm just looking at you because you're what
I need in my life. Thanks Allah.







Assalamualaikum ! hollaa sume..


Sekarang wa hati ada senang ma.. Esok wa da mula kelas
untuk ijazah wa ! Amashaammm bak kata F.. ahahahha


Seriously, aku memang eksaited nak gi kelas esok..
dah lama tak skema.. hahahha skema la sangat kan..
disebabkan rasa eksaited tu melampau, jadi aku amik keputusan
untuk siapkan baju untuk aku pakai gi kelas esok..


So, mulai esok aku akan bergelar sebagai pelajar OUM
apa tu OUM ???



OUM tu OPEN UNIVERSITY MALAYSIA..
sesuai untuk orang yang bekerja macam aku ni tapi
punya keinginan nak sambung belajar..


Aku harap kedua ibu bapa aku hargai apa yang aku lakukan ni..
ni semua demi diorang dan juga masa depan aku..
aku nak jaga maruah diorang.. so lepas ni kalau orang tanya
Nani sambung mana, diorang da ade jawapan..
Nani sambung OUM.. dia buat pjj..
so setel masalah ibu dan ayah untuk menghadapi wartawan-wartawan
yang tak diiktiraf tersebut.. hahahahahha...!!!


Ohhh sebelum terlambat !

Terima kasih tahap INFINITY kepada my MR.F kerana menemani 
sy untuk melakukan proses pendaftaran semalam..
belanja sy makan dan lain-lain.. terima kasih sangat-sangat my dear..
awak betul-betul ada bila sy sangat memerlukan.. 


Satu soalan Mr.F yang buat aku tertanya-tanya sehingga ke hari ni,
"Sayang, agak-agak lepas kahwin sayang pandang laki lain tak?"


To my Mr.F 

I'm a loyal person, I'm loyal to my lover.
What you need to do is, be true with me and avoid lying me.
Easy right? And I'm just looking at you because you're what
I need in my life. Thanks Allah.






Monday, September 30, 2013

Produk Hilangkan Parut dengan Cepat Pantas dan Efisiennya !


Assalamualaikum..
Hai.. harini terlebih rajin nak kemaskini blog ni..
rajin nak menaip.. tengah ada mood.. 
hahahha actually sebab takde orang nak layan aku..
F keje malam ni.. malas nak kacau dia keje..


So malam ni aku nak share tentang satu produk
yang sangat berkesan untuk hilangkan parut jenis apa pun..
memang sesuai untuk semua kulit..


Actually waktu hari raya kedua tahun 2013 ye raya tahun ni
aku menggoreng ikan keli dan bayangkan minyak panas
tu berperang ngan aku sampai terpercik kene
pergelangan tangan aku.. Serius sakit ouwhh.. !
So, memang minyak panas tu la yang menang..
sebab dia berjaya tinggalkan parut kat pergelangan tangan aku..


Sebenanye sebelum aku pakai produk yang aku tunjukkan kat bawah jap lagi,
parut ni gelap sebenarnya.. memang ketara dengan warna kulit aku..
Dan sangat tekanan bila ada parut kat situ sebab
bahagian pergelangan ni terdedah.. malu orang tengok..
ade jugakla yang tegur tanya kenapa.. boleh hilang mood
bila orang sibuk-sibuk tanya kenapa..
Da macam-macam cara dan produk aku cuba tapi hampehh..
Last-last aku cuba produk ni..




ORGANIC AID SCRUB
Aku baru pakai 3kali je scrub ni.. dan hasilnya warna parut yang gelap tu makin
pudar dan mengembalikan keyakinan aku sedikit demi sedikit..
dan sekarang aku masih menggunakannya..
InShaAllah dalam masa sebulan parut tu akan hilang..
mudah-mudahan.. produk ni memang bagi tindak
balas yang cepat.. harga produk ni dalam Rm 27.00
Boleh didapati di farmasi sekeliling anda...


Produk ni ada cream, vitamin dan lain-lain..
Pasni aku nak try cream pulak.. Cream dia harga dalam Rm15.00
dan keatas.. yang pasti tak lebih Rm20.00
So, sapa-sapa yang ada parut tu digalakkan cuba produk ni..
boleh hilangkan parut jerawat, demam campak, minyak panas, parut kene
rotan dan segala jenis parut la.. ahahahah


Okayla selamat mencuba.. sekarang aku nak pergi
scrub parut aku.. mane tau esok da hilang terus tak payah tunggu sebulan..
ahahahhaa.. I wish it will dissappear tomorrow.. ahahaha
Okay good luck all..


Nite peoples. xoxo Z,Z




Assalamualaikum..
Hai.. harini terlebih rajin nak kemaskini blog ni..
rajin nak menaip.. tengah ada mood.. 
hahahha actually sebab takde orang nak layan aku..
F keje malam ni.. malas nak kacau dia keje..


So malam ni aku nak share tentang satu produk
yang sangat berkesan untuk hilangkan parut jenis apa pun..
memang sesuai untuk semua kulit..


Actually waktu hari raya kedua tahun 2013 ye raya tahun ni
aku menggoreng ikan keli dan bayangkan minyak panas
tu berperang ngan aku sampai terpercik kene
pergelangan tangan aku.. Serius sakit ouwhh.. !
So, memang minyak panas tu la yang menang..
sebab dia berjaya tinggalkan parut kat pergelangan tangan aku..


Sebenanye sebelum aku pakai produk yang aku tunjukkan kat bawah jap lagi,
parut ni gelap sebenarnya.. memang ketara dengan warna kulit aku..
Dan sangat tekanan bila ada parut kat situ sebab
bahagian pergelangan ni terdedah.. malu orang tengok..
ade jugakla yang tegur tanya kenapa.. boleh hilang mood
bila orang sibuk-sibuk tanya kenapa..
Da macam-macam cara dan produk aku cuba tapi hampehh..
Last-last aku cuba produk ni..




ORGANIC AID SCRUB
Aku baru pakai 3kali je scrub ni.. dan hasilnya warna parut yang gelap tu makin
pudar dan mengembalikan keyakinan aku sedikit demi sedikit..
dan sekarang aku masih menggunakannya..
InShaAllah dalam masa sebulan parut tu akan hilang..
mudah-mudahan.. produk ni memang bagi tindak
balas yang cepat.. harga produk ni dalam Rm 27.00
Boleh didapati di farmasi sekeliling anda...


Produk ni ada cream, vitamin dan lain-lain..
Pasni aku nak try cream pulak.. Cream dia harga dalam Rm15.00
dan keatas.. yang pasti tak lebih Rm20.00
So, sapa-sapa yang ada parut tu digalakkan cuba produk ni..
boleh hilangkan parut jerawat, demam campak, minyak panas, parut kene
rotan dan segala jenis parut la.. ahahahah


Okayla selamat mencuba.. sekarang aku nak pergi
scrub parut aku.. mane tau esok da hilang terus tak payah tunggu sebulan..
ahahahhaa.. I wish it will dissappear tomorrow.. ahahaha
Okay good luck all..


Nite peoples. xoxo Z,Z



Hadapi Dengan Senyuman Episod 3


Assalamulaikum hai !
Semoga semua sihat-sihat sahaja hendaknya ^_^
Hari ni tengah ada mood nak menaip so
terkemaskini la blog ni nampaknya.. hahahaa..


Nak citer pasal kakak HR yg aku penah cite sebelum ni..
Skang ni kakak HR tu da mula borak-borak ngan aku
balik.. nak amik hati aku la tu..cehh
aku berhati-hati skang ni dengan dia..
kat syarikat ni banyak talam arhhh.. tak suka owhh..
tak syiokk mau keje..


Next, petang tadi NGETEH ngan F..
hahaha happynya rasa hati sebab dapat tengok dia senyum..
Well, I admit he has a wonderful smile..
 and I love to see his smile.. ^_^




Dan hari ni badan aku tak rasa letih sebab F keje malam
dan aku keje siang.. itu bermakna aku tak nampak
F bekerja dan segala penatnya aku tak dapat serap
cuma aku mengantuk je seharian..
nak tidur tadi tapi asik kene kacau dengan budak-budak 
department aku.. haishh... T.T
lagipun aku bukan dibayar gaji untuk tidur di
tempat kerja.. hahahahha... Bear in your mind Nani..


Hari ni jugak aku da setel isi minyak kereta yang da lama menapak
kat takuk E tu.. kesian Baby Blue tu.. ingat tadi sempat nak
mandikan dia kat carwash yang biasa aku pergi tu..
tapi tak sempatla sebab nak gi ngeteh ngn F..
so jawabnya mandikan Baby Blue sendiri la.. ^_^


Bulan ni aku tak dapat nak menghulur kat Ibu ngan Ayah la..
hurmmm kecewa sangat !
Sebab bulan ni aku nak pakai duit untuk rawat Baby Blue..
tadi da hulur duit untuk bil telefon rumah kat ibu..
pandai-pandaila ibu uruskan duit untuk bayar bil tu..
Nak simpan duit kahwin untuk bulan ni pun macam tak lepas je..
sebab bulan ni ada invitation wedding kat Negeri Sembilan..
taktau la nak pegi ke tak.. pastu aku da janji nak treat sahabat
dunia akhirat aku makan western food.. Janji mesti ditepati.. hahahha


Okayla tu jela untuk ketika ni.. 
kalau rajin kang aku update lagi... silalah rajin Nani ^_^
okay papai love u all.. 















Assalamulaikum hai !
Semoga semua sihat-sihat sahaja hendaknya ^_^
Hari ni tengah ada mood nak menaip so
terkemaskini la blog ni nampaknya.. hahahaa..


Nak citer pasal kakak HR yg aku penah cite sebelum ni..
Skang ni kakak HR tu da mula borak-borak ngan aku
balik.. nak amik hati aku la tu..cehh
aku berhati-hati skang ni dengan dia..
kat syarikat ni banyak talam arhhh.. tak suka owhh..
tak syiokk mau keje..


Next, petang tadi NGETEH ngan F..
hahaha happynya rasa hati sebab dapat tengok dia senyum..
Well, I admit he has a wonderful smile..
 and I love to see his smile.. ^_^




Dan hari ni badan aku tak rasa letih sebab F keje malam
dan aku keje siang.. itu bermakna aku tak nampak
F bekerja dan segala penatnya aku tak dapat serap
cuma aku mengantuk je seharian..
nak tidur tadi tapi asik kene kacau dengan budak-budak 
department aku.. haishh... T.T
lagipun aku bukan dibayar gaji untuk tidur di
tempat kerja.. hahahahha... Bear in your mind Nani..


Hari ni jugak aku da setel isi minyak kereta yang da lama menapak
kat takuk E tu.. kesian Baby Blue tu.. ingat tadi sempat nak
mandikan dia kat carwash yang biasa aku pergi tu..
tapi tak sempatla sebab nak gi ngeteh ngn F..
so jawabnya mandikan Baby Blue sendiri la.. ^_^


Bulan ni aku tak dapat nak menghulur kat Ibu ngan Ayah la..
hurmmm kecewa sangat !
Sebab bulan ni aku nak pakai duit untuk rawat Baby Blue..
tadi da hulur duit untuk bil telefon rumah kat ibu..
pandai-pandaila ibu uruskan duit untuk bayar bil tu..
Nak simpan duit kahwin untuk bulan ni pun macam tak lepas je..
sebab bulan ni ada invitation wedding kat Negeri Sembilan..
taktau la nak pegi ke tak.. pastu aku da janji nak treat sahabat
dunia akhirat aku makan western food.. Janji mesti ditepati.. hahahha


Okayla tu jela untuk ketika ni.. 
kalau rajin kang aku update lagi... silalah rajin Nani ^_^
okay papai love u all.. 














Wednesday, September 25, 2013

Hadapi Dengan Senyuman Episod 2


Hadapi dengan senyuman
Semua yang terjadi biar terjadi
Hadapi dengan tenang jiwa
Semua kan baik-baik saja


Bila ketetapan Tuhan sudah ditetapkan
Tetaplah sudah
Tak ada yang bisa merubah
Dan takkan bisa berubah


Relakanlah saja ini
Bahawa semua yang terbaik
Terbaik untuk kita semua
Menyerahlah untuk menang


Sila ulang lagi berserta menggunakan suara orkestra anda.. hahaha..
Cuba la.. mesti anda rasa annoying kat diri sendiri nanti..


Seriously, aku da mula rasa lain dengan kakak HR tu..
Sampai ramai kakak tanya nape aku diam, nape aku
tak join diorang makan, dan ada yang tanya aku takde
mood ke hari ni..


Okay kakak-kakak sekalian da mula caring kat aku..
Aku hargai tu.. sebab tu la bila aku mula rapat
dengan orang, orang akan mula caring.. dan
bila aku ade masalah mesti diorang dapat rasa..
bende ni la aku tak nak diorang rasa..
sebab aku nak hadapi sendiri..


Well aku yakin ini ujian dari Allah..
nak tengok aku mampu kawal emosi aku
dan tingkah laku bila orang buat aku macam tu..
takpe-takpe.. aku mampu..
Allah beri ujian yang Dia tahu hambaNya mampu
lalui ujianNya.. InShaAllah aku kuat...


Hari ni jugak aku lunch sorang-sorang kul 2, dan
dah nak hujung-hujung aku makan, tiba-tiba
F datang kantin beli air dan duduk kat depan aku..
Hilang gakla rase tekanan tu bila tengok muka F..
tapi aku pulak dapat rasa tekanan kerja F..
Walaupun dia senyum, tapi melalui mata dia
aku dapat baca apa yang dia lalui tiap-tiap hari..
F tak berapa selesa bila aku tau masalah-masalah dia
sebab kadang-kadang dia tak citer pun tapi aku tau sendiri..
aku tau sebab bila terpandang mata dia, terpancar apa yang 
dia lalui.. dan lepas aku pandang, mesti aku penat sangat..
seolah-olah kepenatan dia aku serap..


Ayat macam puitis kan ?
Tapi ni la fakta.. Dari kali pertama kali kitorang keluar,
dia cakap dia rasa selamat bila aku ade dengan dia..
Ye sebab ade orang tua yang bagitau, aku dengan
adik kembar dia yang jaga dia.. adik kembar dia
da lama jaga dia dan sekarang ni aku pulak..


Aku penah tanya adik kembar dia, penat tak jaga F
then adik kembar cakap, boleh tahanla.. 
dan adik kembar cakap yang aku pun boleh jaga dia..
cuma aku kene kuat.. aku tak boleh lemah bila dengan dia..


Ade orang pernah cakap, orang yang ade kelebihan
istimewa ni selalunya bawah mata dia lebam..
Dan sekarang ni da ramai yang perasan bawah mata aku..
padahal aku pakai mekap lebih kan kat mata tau tak nak
bagi orang perasan tapi ade gak yang pasan.. ciss


Aku tak cakap aku istimewa tapi aku bersyukur
mendapat kelebihan itu.. tak semua orang bertuah memilikinya..
cuma aku kene kuat.. dan kat tempat keje aku ni
dah ade yang test power kat aku..
aku tak nak tuduh sape-sape.. cuma aku boleh cakap
Jasad dan roh ni milik Allah..
Aku yakin dengan Allah.. hanya dengan IzinNya sesuatu
itu boleh masuk dan keluar.. dan aku mohon perlindungan
daripada Allah daripada terkena anasir jahat dan sihir..


Aku memang tak blaja jampi-jampi macam korang yang nak test power tu..
tapi aku ade ayat-ayat Al-Quran..dan sesungguhNya Allah Maha Berkuasa
atas segalanya.. ingat tu wahai manusia..


Aku perasan je ade yang terkejut aku datang kerja
dan masuk perhimpunan hari isnin baru-baru ni..
bukan aku taktau apa korang buat.. aku tau.. cuma
aku tak nak marah dan tak nak tuduh..
biar Allah yang balas segalanya.. marah pun bukan
dapat apa-apa pun.. T.T


Okaylah aku nak masuk tido dulu..
Assalamualaikum semua..
Sayang semua
Maafkan jika saya ada melakukan
kesalahan sewaktu saya mengenali anda semua
sama ada kesalahan yang disengajakan ataupun yang
tidak disengajakan. Sesungguhnya kehidupan
kita akan lebih tenang jika kita memafkan
kesalahan orang lain. Dan saya maafkan
segala kesalahan sesiapa sahaja pada saya.. :)














Hadapi dengan senyuman
Semua yang terjadi biar terjadi
Hadapi dengan tenang jiwa
Semua kan baik-baik saja


Bila ketetapan Tuhan sudah ditetapkan
Tetaplah sudah
Tak ada yang bisa merubah
Dan takkan bisa berubah


Relakanlah saja ini
Bahawa semua yang terbaik
Terbaik untuk kita semua
Menyerahlah untuk menang


Sila ulang lagi berserta menggunakan suara orkestra anda.. hahaha..
Cuba la.. mesti anda rasa annoying kat diri sendiri nanti..


Seriously, aku da mula rasa lain dengan kakak HR tu..
Sampai ramai kakak tanya nape aku diam, nape aku
tak join diorang makan, dan ada yang tanya aku takde
mood ke hari ni..


Okay kakak-kakak sekalian da mula caring kat aku..
Aku hargai tu.. sebab tu la bila aku mula rapat
dengan orang, orang akan mula caring.. dan
bila aku ade masalah mesti diorang dapat rasa..
bende ni la aku tak nak diorang rasa..
sebab aku nak hadapi sendiri..


Well aku yakin ini ujian dari Allah..
nak tengok aku mampu kawal emosi aku
dan tingkah laku bila orang buat aku macam tu..
takpe-takpe.. aku mampu..
Allah beri ujian yang Dia tahu hambaNya mampu
lalui ujianNya.. InShaAllah aku kuat...


Hari ni jugak aku lunch sorang-sorang kul 2, dan
dah nak hujung-hujung aku makan, tiba-tiba
F datang kantin beli air dan duduk kat depan aku..
Hilang gakla rase tekanan tu bila tengok muka F..
tapi aku pulak dapat rasa tekanan kerja F..
Walaupun dia senyum, tapi melalui mata dia
aku dapat baca apa yang dia lalui tiap-tiap hari..
F tak berapa selesa bila aku tau masalah-masalah dia
sebab kadang-kadang dia tak citer pun tapi aku tau sendiri..
aku tau sebab bila terpandang mata dia, terpancar apa yang 
dia lalui.. dan lepas aku pandang, mesti aku penat sangat..
seolah-olah kepenatan dia aku serap..


Ayat macam puitis kan ?
Tapi ni la fakta.. Dari kali pertama kali kitorang keluar,
dia cakap dia rasa selamat bila aku ade dengan dia..
Ye sebab ade orang tua yang bagitau, aku dengan
adik kembar dia yang jaga dia.. adik kembar dia
da lama jaga dia dan sekarang ni aku pulak..


Aku penah tanya adik kembar dia, penat tak jaga F
then adik kembar cakap, boleh tahanla.. 
dan adik kembar cakap yang aku pun boleh jaga dia..
cuma aku kene kuat.. aku tak boleh lemah bila dengan dia..


Ade orang pernah cakap, orang yang ade kelebihan
istimewa ni selalunya bawah mata dia lebam..
Dan sekarang ni da ramai yang perasan bawah mata aku..
padahal aku pakai mekap lebih kan kat mata tau tak nak
bagi orang perasan tapi ade gak yang pasan.. ciss


Aku tak cakap aku istimewa tapi aku bersyukur
mendapat kelebihan itu.. tak semua orang bertuah memilikinya..
cuma aku kene kuat.. dan kat tempat keje aku ni
dah ade yang test power kat aku..
aku tak nak tuduh sape-sape.. cuma aku boleh cakap
Jasad dan roh ni milik Allah..
Aku yakin dengan Allah.. hanya dengan IzinNya sesuatu
itu boleh masuk dan keluar.. dan aku mohon perlindungan
daripada Allah daripada terkena anasir jahat dan sihir..


Aku memang tak blaja jampi-jampi macam korang yang nak test power tu..
tapi aku ade ayat-ayat Al-Quran..dan sesungguhNya Allah Maha Berkuasa
atas segalanya.. ingat tu wahai manusia..


Aku perasan je ade yang terkejut aku datang kerja
dan masuk perhimpunan hari isnin baru-baru ni..
bukan aku taktau apa korang buat.. aku tau.. cuma
aku tak nak marah dan tak nak tuduh..
biar Allah yang balas segalanya.. marah pun bukan
dapat apa-apa pun.. T.T


Okaylah aku nak masuk tido dulu..
Assalamualaikum semua..
Sayang semua
Maafkan jika saya ada melakukan
kesalahan sewaktu saya mengenali anda semua
sama ada kesalahan yang disengajakan ataupun yang
tidak disengajakan. Sesungguhnya kehidupan
kita akan lebih tenang jika kita memafkan
kesalahan orang lain. Dan saya maafkan
segala kesalahan sesiapa sahaja pada saya.. :)













Monday, September 23, 2013

Hadapi Dengan Senyuman


Assalamualaikum semua.. 
Semoga baik dan sihat ye semua..

Aku ingat lagi waktu aku jatuh, F bagi aku lagu ni.

HADAPI DENGAN SENYUMAN

ye hadapi dengan senyuman.. waktu dia tuju lagu ni
aku sombong tak nak dengar dan marahkan dia..
then bila dia tak layan wassap aku, terus aku play lagu ni
dan berjaya buat aku lega dan rasa serba salah kat dia..
sebab dia cuba tenangkan aku tp aku tak nak terima..
haishh -,-"


Seriously, aku tekanan la..
Aku tekanan sebab aku pegi keje pakai pashmina pun 
kene tegur dengan orang HR..
what the ???


Aku masuk lepas rehat tadi lambat sikit pun kene
tegur.. aku gi jumpa ibu kat office n minum je
pun.. bukannya balik uma..
ermm.. aku rase diorang cam tengah perhatikan aku je..


Aku kalau dapat je panggilan interview kat Shah Alam tu,
memang aku pergi je.. Muktamad,, Aku nak pengalaman baru..
Well aku jenis cepat bosan dengan sesuatu yang sama..
Cuma yang aku tak bosan adalah lalui hidup dengan F.


Semalam ade bincang dengan ibu mengenai perkahwinan dan
sambung belajar.. guess what ???
IBU BAGI AKU KAHWIN !!!
dengan syarat guna simpanan sendiri tapi mesti sambung 
jugak ijazah..


Maknanya, ibu bagi aku kahwin walaupun aku tak abis
ijazah lagi tapi simpanan aku da mencukupi untuk
majlis perkahwinan..
aku target kalau dapat keje kat Shah Alam tu,
aku nak simpan sebulan RM1000..
aku mintak kat F 2Tahun nak kumpul duit kahwin..
So, akan ade Rm24,000 untuk 2tahun..


Ya Allah permudahkanlah jalan untukku ya Allah..
Sesungguhnya aku punya niat yang suci untuk
membina masjid.. Dan berilah aku kekuatan
mencari nafkah dan kuatkanlah mental, jiwa dan tubuhku
untuk sambung pengajianku ke peringkat ijazah.. Amin.



p/s: dengar lagu ni berulang kali. tak pernah bosan



Assalamualaikum semua.. 
Semoga baik dan sihat ye semua..

Aku ingat lagi waktu aku jatuh, F bagi aku lagu ni.

HADAPI DENGAN SENYUMAN

ye hadapi dengan senyuman.. waktu dia tuju lagu ni
aku sombong tak nak dengar dan marahkan dia..
then bila dia tak layan wassap aku, terus aku play lagu ni
dan berjaya buat aku lega dan rasa serba salah kat dia..
sebab dia cuba tenangkan aku tp aku tak nak terima..
haishh -,-"


Seriously, aku tekanan la..
Aku tekanan sebab aku pegi keje pakai pashmina pun 
kene tegur dengan orang HR..
what the ???


Aku masuk lepas rehat tadi lambat sikit pun kene
tegur.. aku gi jumpa ibu kat office n minum je
pun.. bukannya balik uma..
ermm.. aku rase diorang cam tengah perhatikan aku je..


Aku kalau dapat je panggilan interview kat Shah Alam tu,
memang aku pergi je.. Muktamad,, Aku nak pengalaman baru..
Well aku jenis cepat bosan dengan sesuatu yang sama..
Cuma yang aku tak bosan adalah lalui hidup dengan F.


Semalam ade bincang dengan ibu mengenai perkahwinan dan
sambung belajar.. guess what ???
IBU BAGI AKU KAHWIN !!!
dengan syarat guna simpanan sendiri tapi mesti sambung 
jugak ijazah..


Maknanya, ibu bagi aku kahwin walaupun aku tak abis
ijazah lagi tapi simpanan aku da mencukupi untuk
majlis perkahwinan..
aku target kalau dapat keje kat Shah Alam tu,
aku nak simpan sebulan RM1000..
aku mintak kat F 2Tahun nak kumpul duit kahwin..
So, akan ade Rm24,000 untuk 2tahun..


Ya Allah permudahkanlah jalan untukku ya Allah..
Sesungguhnya aku punya niat yang suci untuk
membina masjid.. Dan berilah aku kekuatan
mencari nafkah dan kuatkanlah mental, jiwa dan tubuhku
untuk sambung pengajianku ke peringkat ijazah.. Amin.



p/s: dengar lagu ni berulang kali. tak pernah bosan


Saturday, September 21, 2013

Resume + Kerja + Pjj + Kahwin


Assalamualaikum selamat sejahtera semua.. ^_^

Hari ni merupakan hari Sabtu dan hari di mana
aku g opis tadi amik envelope yang berisi sijil-sijil aku..
well arini aku ade date dengan Nad.. Nak suh dia bagi aku punya
resume kat company dia.. sebab company dia ade peluang pekerjaan
yg belum diisi kot.. gaji yang ditawarkan tu menarik..

Aku macam tawar hati je nak apply keje kat CIMB tu..
memang aku senang nak masuk CIMB HQ tu sebab ade abg sedara aku
keje pun masyuk gaji dekat RM3K kalau ade diploma..
tapi aku tak suka jem la.. kos hidup dia pun tinggi..
senang cakap aku tak suka sesak dan jem.

So, Aku rasa aku nak kerja kat Shah Alam.. 
taktau la nape aku beria nak keje kat sana.. bagi aku Shah Alam ni tenang..
 semua complete mcm kat KLtapi dia tak jem.. 

Aku pun tengah fikirkan PJJ
(Pengajian Jarak Jauh).. kalau aku dapat tempat belajar kat Shah Alam
memang cun la.. sume kat situ.. SENANG..

Last sekali, aku nak sangat kerja kat sana sebab aku nak kumpul duit 
kahwin.. YEAHH MENGUMPUL DUIT KAHWIN..
aku da start kumpul bulan 8 aritu.. Alhamdulillah..
Kalau takde aral, selesai konvo tahun depan dan sebelum bulan puasa,
aku ingat nak bertunang dengan si dia..
Dia da sediakan cincin da.. Haishh.. Dia da complete..
Tinggal cari rumah je lagi.. Aku pulak still terkial-kial
nak kumpul.. untuk tunang dia tak fikir dah.. sebab tinggal pilih tarikh dan
tunggu jawapan sebelah aku je.. haishhh

Ibu tak bagi aku tunang dalam tahun ni sebab aku tak sambung
ijazah lagi.. hahahha.. cepatla dapat offer untuk sambung ijazah.. 
aku nak tunang ni.. ahahha..
dan seterusnya melangkah ke alam perkahwinan.. 
besar keputusan aku amik ni.. aku kene ketepikan masa untuk aku
enjoy.. takpe lepas kahwin nanti aku boleh enjoy dengan dia..

Syukur Alhamdulillah dia boleh terima aku, baik buruk, kelemahan, kekurangan
dan masa silam aku.. itulah maksud terima pasangan seadanya..
Dan aku pun terima dia seadanya.. :)
Semoga ini adalah jodoh dari Allah.. Hari-hari aku tak penah
lupa doa agar dia adalah jodohku..

Walaupun dia bukan apa yang aku mahu tapi dia adalah
apa yang aku perlu.. rasa selamat dengan dia.. dan seluruh ahli keluarga aku
boleh terima dia seadanya dan keluarga dia pun boleh
terima aku dengan baik..Keluarga dia pun da jumpa dengan keluarga aku..
dan tengok dua-dua keluarga boleh berborak cam da lama kenal..
ALHAMDULILLAH.. syukur sangat.. mudah sangat perjalanan ku kali ini..





Ya Allah Ya Tuhanku Ya Rahman Ya Rahim, Engkau permudahkanlah
perjalanan hidupku dan urusan dunia akhiratku..
Letakkan aku di landasan yang benar. Hindarilah aku daripada melakukan
perkara yang dilarang olehMu dan hindarkanlah aku daripada
melakukan maksiat dan jauhilah aku daripada bala bencana..
Selamatkan ahli keluargaku di dunia dan akhirat, berilah kami kebahagiaan
dan jagalah semua orang yang ku sayang.. Selamatkan semua umat Nabi
Muhammad. Amin.







Assalamualaikum selamat sejahtera semua.. ^_^

Hari ni merupakan hari Sabtu dan hari di mana
aku g opis tadi amik envelope yang berisi sijil-sijil aku..
well arini aku ade date dengan Nad.. Nak suh dia bagi aku punya
resume kat company dia.. sebab company dia ade peluang pekerjaan
yg belum diisi kot.. gaji yang ditawarkan tu menarik..

Aku macam tawar hati je nak apply keje kat CIMB tu..
memang aku senang nak masuk CIMB HQ tu sebab ade abg sedara aku
keje pun masyuk gaji dekat RM3K kalau ade diploma..
tapi aku tak suka jem la.. kos hidup dia pun tinggi..
senang cakap aku tak suka sesak dan jem.

So, Aku rasa aku nak kerja kat Shah Alam.. 
taktau la nape aku beria nak keje kat sana.. bagi aku Shah Alam ni tenang..
 semua complete mcm kat KLtapi dia tak jem.. 

Aku pun tengah fikirkan PJJ
(Pengajian Jarak Jauh).. kalau aku dapat tempat belajar kat Shah Alam
memang cun la.. sume kat situ.. SENANG..

Last sekali, aku nak sangat kerja kat sana sebab aku nak kumpul duit 
kahwin.. YEAHH MENGUMPUL DUIT KAHWIN..
aku da start kumpul bulan 8 aritu.. Alhamdulillah..
Kalau takde aral, selesai konvo tahun depan dan sebelum bulan puasa,
aku ingat nak bertunang dengan si dia..
Dia da sediakan cincin da.. Haishh.. Dia da complete..
Tinggal cari rumah je lagi.. Aku pulak still terkial-kial
nak kumpul.. untuk tunang dia tak fikir dah.. sebab tinggal pilih tarikh dan
tunggu jawapan sebelah aku je.. haishhh

Ibu tak bagi aku tunang dalam tahun ni sebab aku tak sambung
ijazah lagi.. hahahha.. cepatla dapat offer untuk sambung ijazah.. 
aku nak tunang ni.. ahahha..
dan seterusnya melangkah ke alam perkahwinan.. 
besar keputusan aku amik ni.. aku kene ketepikan masa untuk aku
enjoy.. takpe lepas kahwin nanti aku boleh enjoy dengan dia..

Syukur Alhamdulillah dia boleh terima aku, baik buruk, kelemahan, kekurangan
dan masa silam aku.. itulah maksud terima pasangan seadanya..
Dan aku pun terima dia seadanya.. :)
Semoga ini adalah jodoh dari Allah.. Hari-hari aku tak penah
lupa doa agar dia adalah jodohku..

Walaupun dia bukan apa yang aku mahu tapi dia adalah
apa yang aku perlu.. rasa selamat dengan dia.. dan seluruh ahli keluarga aku
boleh terima dia seadanya dan keluarga dia pun boleh
terima aku dengan baik..Keluarga dia pun da jumpa dengan keluarga aku..
dan tengok dua-dua keluarga boleh berborak cam da lama kenal..
ALHAMDULILLAH.. syukur sangat.. mudah sangat perjalanan ku kali ini..





Ya Allah Ya Tuhanku Ya Rahman Ya Rahim, Engkau permudahkanlah
perjalanan hidupku dan urusan dunia akhiratku..
Letakkan aku di landasan yang benar. Hindarilah aku daripada melakukan
perkara yang dilarang olehMu dan hindarkanlah aku daripada
melakukan maksiat dan jauhilah aku daripada bala bencana..
Selamatkan ahli keluargaku di dunia dan akhirat, berilah kami kebahagiaan
dan jagalah semua orang yang ku sayang.. Selamatkan semua umat Nabi
Muhammad. Amin.






Monday, September 16, 2013

Akhirnya aku menangis

Assalamualaikum all...

Akhirnya jatuh jugak air mata aku malam ni..
Aku tertekan sangat.. serius tertekan..
Hurm.. aku harap Allah bagi kekuatan padaku..
Aku tahu ni adalah ujian dari-Nya..
Semoga aku mampu hadapinya..

Aku tahu apa yang terbaik untuk masa hadapan aku.. aku tahu apa yang perlu aku lakukan cuma tolong jangan tekan aku..

Assalamualaikum all...

Akhirnya jatuh jugak air mata aku malam ni..
Aku tertekan sangat.. serius tertekan..
Hurm.. aku harap Allah bagi kekuatan padaku..
Aku tahu ni adalah ujian dari-Nya..
Semoga aku mampu hadapinya..

Aku tahu apa yang terbaik untuk masa hadapan aku.. aku tahu apa yang perlu aku lakukan cuma tolong jangan tekan aku..

Monday, September 02, 2013

Hey You ! I tak saba nak konvo !


Assalamualaikum

lamanya aku tak menulis.. rindu sangat kat blog ni..:)
semenjak dah keje takde mase nak kemaskini blog ni...

Aku cuma nak kongsi yang aku dah berjaya tamatkan
Diploma Teknologi Maklumat dan Komunikasi (Pengaturcaraan)
dengan keputusan Lulus Penuh (LP)
Alhamdulillah.. syukur pada Yang Maha Esa kerana dengan
izinNya aku sampai ke tahap ini.. :)

Pagi ni aku nak pergi Politeknik Sultan Idris Shah
untuk ambil transkrip.. jadi bolehlah aku daftar program
Pengajian Jarak Jauh untuk kursus yang aku minat..
kali ni tiada campur tangan orang tua untuk aku sambung
peringkat ijazah ni.. hehehehe.. yeayy..

Kalau takde aral melintang, In Sha Allah tahun 2014
aku konvo !! hooyeahh.. !! rasa teruja sangat nak konvo..
terasa berbaloi setelah penat belajar selama 3tahun..
dan hari konvo merupakan hari penting dalam hidup aku.. 
hisshh tak sabanyaa.. hahahha..


sumber imej : Google






Assalamualaikum

lamanya aku tak menulis.. rindu sangat kat blog ni..:)
semenjak dah keje takde mase nak kemaskini blog ni...

Aku cuma nak kongsi yang aku dah berjaya tamatkan
Diploma Teknologi Maklumat dan Komunikasi (Pengaturcaraan)
dengan keputusan Lulus Penuh (LP)
Alhamdulillah.. syukur pada Yang Maha Esa kerana dengan
izinNya aku sampai ke tahap ini.. :)

Pagi ni aku nak pergi Politeknik Sultan Idris Shah
untuk ambil transkrip.. jadi bolehlah aku daftar program
Pengajian Jarak Jauh untuk kursus yang aku minat..
kali ni tiada campur tangan orang tua untuk aku sambung
peringkat ijazah ni.. hehehehe.. yeayy..

Kalau takde aral melintang, In Sha Allah tahun 2014
aku konvo !! hooyeahh.. !! rasa teruja sangat nak konvo..
terasa berbaloi setelah penat belajar selama 3tahun..
dan hari konvo merupakan hari penting dalam hidup aku.. 
hisshh tak sabanyaa.. hahahha..


sumber imej : Google





Monday, July 08, 2013

Saya memilih kerja ???


Assalamualaikum..
hai semua.. sihat-sihat la hendaknya ya !!!

Sy mendoakan anda semua sihat-sihat sahaja dan dipermudahkan
urusan dunia dan akhirat..

Adakah saya memilih kerja ???

Jawapannya ialah : YA


Sy memilih kerana sy mahukan apa yg sy mahu dalam hidup ini..
Kalau dulu ibu tentukan kos apa sy patut belajar..
dan kali ni sy akan buat keputusan untuk diri sy sendiri..


Kepada pengurus-pengurus di luar, sy sekarang ni mencari pekerjaan
di dalam bidang pentadbiran. Gaji basic yg sy perlukan ialah RM1500.00
dan kalau boleh biarlah di Shah Alam Seksyen 13 atau Seksyen 7.


Kenapa sy pilih Shah Alam ?? Sebab sy rase tenang kat sane..
Dan dah sampai mase untuk sy hidup berdikari tanpa mengharapkan
keluarga 100%..
dan dah sampai masa untuk sy berbakti pada mereka..


Tentang sambung belajar?

Kalau tawaran sambung belajar sampai dulu, 
maka sy akan sambung belajar 
tetapi kalau tawaran bekerja sampai dulu 
maka sy akan bekerja 
dan sambung belajar secara PJJ (Pengajian Jarak Jauh)..


So, sy cuma nk mintak supaya pembaca blog ini mendoakan la yang terbaik untuk sy ye !
I really need a job... ^_^

Assalamualaikum..
hai semua.. sihat-sihat la hendaknya ya !!!

Sy mendoakan anda semua sihat-sihat sahaja dan dipermudahkan
urusan dunia dan akhirat..

Adakah saya memilih kerja ???

Jawapannya ialah : YA


Sy memilih kerana sy mahukan apa yg sy mahu dalam hidup ini..
Kalau dulu ibu tentukan kos apa sy patut belajar..
dan kali ni sy akan buat keputusan untuk diri sy sendiri..


Kepada pengurus-pengurus di luar, sy sekarang ni mencari pekerjaan
di dalam bidang pentadbiran. Gaji basic yg sy perlukan ialah RM1500.00
dan kalau boleh biarlah di Shah Alam Seksyen 13 atau Seksyen 7.


Kenapa sy pilih Shah Alam ?? Sebab sy rase tenang kat sane..
Dan dah sampai mase untuk sy hidup berdikari tanpa mengharapkan
keluarga 100%..
dan dah sampai masa untuk sy berbakti pada mereka..


Tentang sambung belajar?

Kalau tawaran sambung belajar sampai dulu, 
maka sy akan sambung belajar 
tetapi kalau tawaran bekerja sampai dulu 
maka sy akan bekerja 
dan sambung belajar secara PJJ (Pengajian Jarak Jauh)..


So, sy cuma nk mintak supaya pembaca blog ini mendoakan la yang terbaik untuk sy ye !
I really need a job... ^_^

Sunday, July 07, 2013

Adakah bahagia milikku ?

Assalamualaikum..

Setiap org mahukan kebahagian di dunia dan akhirat.. begitu juga dengan aku.. untuk mendapatkan pasangan yang tepat bukanlah satu perkara yg boleh dipandang mudah..

Seperti aku, aku perlu ada kerjaya yang kukuh dan ekonomi yang stabil sebelum aku mendirikan rumah tangga.. setelah aku kukuh, aku akan membuat solat Istikharah terlebih dahulu bagi memastikan aku tidak tersalah pilih calon suami..

Dan apa yang aku harapkan kepada bakal calon suamiku ialah lindungilah aku, hargailah aku, sayangilah aku, setialah dgn aku, bimbinglah aku untuk ke syurgaNya..

Aku berharap aku sempat untuk merasai nikmat berkahwin dan berkeluarga sebelum ajal tiba.. :)

Assalamualaikum..

Setiap org mahukan kebahagian di dunia dan akhirat.. begitu juga dengan aku.. untuk mendapatkan pasangan yang tepat bukanlah satu perkara yg boleh dipandang mudah..

Seperti aku, aku perlu ada kerjaya yang kukuh dan ekonomi yang stabil sebelum aku mendirikan rumah tangga.. setelah aku kukuh, aku akan membuat solat Istikharah terlebih dahulu bagi memastikan aku tidak tersalah pilih calon suami..

Dan apa yang aku harapkan kepada bakal calon suamiku ialah lindungilah aku, hargailah aku, sayangilah aku, setialah dgn aku, bimbinglah aku untuk ke syurgaNya..

Aku berharap aku sempat untuk merasai nikmat berkahwin dan berkeluarga sebelum ajal tiba.. :)

Wednesday, May 22, 2013

Akhirnya dia mengalah...

Mesej-mesej terakhir dari dia

"Selamat malam..nanti jgn lpe try no yg sy bg kt awk 2 ea..awk jge diri tau..
terima kasih sbb agkt cll sy wlaupun sekejap..sy akn doakn kbhgian awk..nanti kalau
awk nk kawin jgn lpe jemput sy tau, sy minta awk halalkan ap yg pernah awk bg kt sy ea..
hilangnya sy xbermaksud sy undur diri, mungkin untk waktu ini sy perlu bg awk lbh selesa tanpa
sy ggu awk.."

Mesej ni dihantar 21 May 2013 pada jam 23:12:29pm.

.....................................................................................................................................................
Untuk Ramlan Alias.

Assalamualaikum, lan. sy harap satu hari nanti awk akn terbaca blog sy ni.
Sy mntk maaf kerana tidak dapat menerima awk untuk kali kedua walaupun
awk telah banyak berubah, awk bnyk bersabar dengan kerenah sy yang asyik
nak angin, jarang angkat fon, mengelak utk berborak, berulangkali mungkir
untuk berjumpa dan lain-lain. Sy mntk maaf lan.. Apa yg sy lakukan ni sy tau
amat menyakitkan hati awk. Sy betul2 mintak maaf tp sy tak boleh kembali
pada awk lagi.. sy serik..

Lan, terus maju dan maju.. kejar kerjaya awk seperti yang awk mahukan..
fokus pada masa hadapan awk.. letak ke tepi dulu soal cinta.. usia kita terlalu
muda untuk bercinta.. Teruskan berubah ke arah kebaikan.. Jaga kesihatan diri
dengan baik.. Andai kata Allah tetapkan awk jumpa jodoh di usia yang muda, dan
wanita tersebut mampu menjaga awk ketika sakit dan bersama awk ketika awk susah,
serta mendorong awk mgejar kejayaan maka janganlah awk sia2kan wanita tersebut.
wanita seperti itu sukar ditemui.. dan percayalah hanya wanita seperti itu boleh
 membahagiakan awk..In Sha Allah..

Sy mntk maaf untuk kali terakhir sekiranya selama perkenalan kita sy ade buat salah
dan silap dan menyakitkan hati awk.. Terima kasih kerana tidak lagi memaksa sy utk
kembali pd awk.. terima kasih kerana tidak lagi menghubungi sy.. kerana itulah yg terbaik
untuk sy lan.. sy serik.. sy hrap sgt awk faham..

-NHF MAZALAN-
Mesej-mesej terakhir dari dia

"Selamat malam..nanti jgn lpe try no yg sy bg kt awk 2 ea..awk jge diri tau..
terima kasih sbb agkt cll sy wlaupun sekejap..sy akn doakn kbhgian awk..nanti kalau
awk nk kawin jgn lpe jemput sy tau, sy minta awk halalkan ap yg pernah awk bg kt sy ea..
hilangnya sy xbermaksud sy undur diri, mungkin untk waktu ini sy perlu bg awk lbh selesa tanpa
sy ggu awk.."

Mesej ni dihantar 21 May 2013 pada jam 23:12:29pm.

.....................................................................................................................................................
Untuk Ramlan Alias.

Assalamualaikum, lan. sy harap satu hari nanti awk akn terbaca blog sy ni.
Sy mntk maaf kerana tidak dapat menerima awk untuk kali kedua walaupun
awk telah banyak berubah, awk bnyk bersabar dengan kerenah sy yang asyik
nak angin, jarang angkat fon, mengelak utk berborak, berulangkali mungkir
untuk berjumpa dan lain-lain. Sy mntk maaf lan.. Apa yg sy lakukan ni sy tau
amat menyakitkan hati awk. Sy betul2 mintak maaf tp sy tak boleh kembali
pada awk lagi.. sy serik..

Lan, terus maju dan maju.. kejar kerjaya awk seperti yang awk mahukan..
fokus pada masa hadapan awk.. letak ke tepi dulu soal cinta.. usia kita terlalu
muda untuk bercinta.. Teruskan berubah ke arah kebaikan.. Jaga kesihatan diri
dengan baik.. Andai kata Allah tetapkan awk jumpa jodoh di usia yang muda, dan
wanita tersebut mampu menjaga awk ketika sakit dan bersama awk ketika awk susah,
serta mendorong awk mgejar kejayaan maka janganlah awk sia2kan wanita tersebut.
wanita seperti itu sukar ditemui.. dan percayalah hanya wanita seperti itu boleh
 membahagiakan awk..In Sha Allah..

Sy mntk maaf untuk kali terakhir sekiranya selama perkenalan kita sy ade buat salah
dan silap dan menyakitkan hati awk.. Terima kasih kerana tidak lagi memaksa sy utk
kembali pd awk.. terima kasih kerana tidak lagi menghubungi sy.. kerana itulah yg terbaik
untuk sy lan.. sy serik.. sy hrap sgt awk faham..

-NHF MAZALAN-

Monday, May 06, 2013

Rutin harian yang baru ^_^

Assalamualaikum..
Selamat pagi...
Alhamdulillah kita semua masih diberikan kesihatan yang baik...
Semoga Allah sentiasa memberi rahmat kepada kita.. ^_^


Semenjak akhir ni, aku agak sibuk sehinggalah takde masa
untuk kemaskini blog ni.. rindu nak kemaskini dengan cerita-cerita
tentang kehidupanku.. Ye Allah mengurniakan 24jam tetapi masa itu
tidaklah aku gunakan untuk melayari internet sahaja..


Bila dah separuh bekerjaya (praktikal) ni badan terasa sangat letih
setiap kali balik dari kerja.. tapi aku tak boleh terus rehat.. kehadiran
Raisha (anak buah) menambahkan aktiviti harianku.. dia bukanlah beban
kepada ku.. tetapi dia sedang melatih aku untuk menjadi seorang yang
lebih matang..


Sebenarnya untuk menjadi matang, kita tidak semestinya berkawan
dengan orang dewasa sahaja.. tetapi lihatlah tingkah laku orang di
sekeliling kita tak kira la bayi, kanak-kanak mahupun rakan sebaya..
Matang bukan boleh diuukur dengan perkongsiaan sahaja tetapi dari
segi pencarian dan ujian..


Setiap kali aku balik dari kerja, ibu dan aku akan ambil Raisha dari
ibu dan ayahnya yg bekerja untuk menjaganya pula.. dan tugas aku
adalah memandikan dia.. melayani budak kecik ni memang hilang penat..
setiap kali selepas mandi, aku menyiapkan dia dengan menyapu minyak telon
pada tapak kakinya, dia mesti akan merenung aku dengan pandangan yg tajam..
dan di setiap kali itulah aku akan memberitahunya bahawa aku ikhlas
menjaganya.. mungkin dia memahami raut wajah ku yang penat kemudian
nak menyiapkannya pula..


Pernah beberapa ketika setiap kali aku menjaganya, orang yang melihat
caraku menjaganya pasti akan mengucapkan bahawa aku ada ciri-ciri seorang
ibu walaupun pada dasarnya aku kelihatan agak tegas namun kelembutan
tu tidak aku tunjukkan.. aku malu bila dipuji sedemikian kerana aku langsung tak
perasan cara aku melayaninya terlalu baik..aku akui setiap kali aku mandikan dia,
dia tak banyak ragam.. setiap kali nak pakaikan baju dia, dia elok je duduk diam..
setiap kali tidurkan dia, aku turut tertidur di samping dia dengan tangan di atas
badannya setelah mendodoikan dia..


Dan aku tak malu untuk mendukungnya di khalayak ramai walaupun ada
yang salah faham dengan mengatakan itu anak aku.. aku hanya mampu tertawa
melihat sikap orang yg tidak mampu menggunakan akal dan mulutnya dengan
baik.. apa salahnya bertanya pada aku sendiri ? aku tak kenakan bayaran
pun untuk setiap soalan yang ditanyakan..


Ibu pernah cakap bahawa ibu tidak risau jika aku sudah mempunyai anak
kelak kerana pasti aku mampu menjaga diri dan anak ku dengan baik.. Amin..
Tetapi ibu berpesan bahawa capailah ijazah dahulu sebelum memikirkan
soal perkahwinan.. kerana nak mendapat pekerjaan zaman sekarang ni
bukannya mudah.. semuanya memerlukan diploma dan ijazah.. dan aku akan
capai semua ini untuk bahagiakan ibu dan ayahku yang banyak bersusah
payah untukku.. aku akan membalas jasa mereka.. In Sha Allah..
kebahagian mereka melihat anak berjaya di dunia dan akhirat adalah kebahagian
aku jua.. ^_^


p/s: aku masih ambil berat tentang kamu walaupun kamu sibuk dengan duniamu..
untuk membimbing orang bukan sesuatu yang mudah.. tetapi aku takkan biarkan kamu
jatuh tersungkur walaupun kita tidak bersama.. kerana ikatan persaudaraan itu tidak
mungkin kan terputus..


Assalamualaikum..
Selamat pagi...
Alhamdulillah kita semua masih diberikan kesihatan yang baik...
Semoga Allah sentiasa memberi rahmat kepada kita.. ^_^


Semenjak akhir ni, aku agak sibuk sehinggalah takde masa
untuk kemaskini blog ni.. rindu nak kemaskini dengan cerita-cerita
tentang kehidupanku.. Ye Allah mengurniakan 24jam tetapi masa itu
tidaklah aku gunakan untuk melayari internet sahaja..


Bila dah separuh bekerjaya (praktikal) ni badan terasa sangat letih
setiap kali balik dari kerja.. tapi aku tak boleh terus rehat.. kehadiran
Raisha (anak buah) menambahkan aktiviti harianku.. dia bukanlah beban
kepada ku.. tetapi dia sedang melatih aku untuk menjadi seorang yang
lebih matang..


Sebenarnya untuk menjadi matang, kita tidak semestinya berkawan
dengan orang dewasa sahaja.. tetapi lihatlah tingkah laku orang di
sekeliling kita tak kira la bayi, kanak-kanak mahupun rakan sebaya..
Matang bukan boleh diuukur dengan perkongsiaan sahaja tetapi dari
segi pencarian dan ujian..


Setiap kali aku balik dari kerja, ibu dan aku akan ambil Raisha dari
ibu dan ayahnya yg bekerja untuk menjaganya pula.. dan tugas aku
adalah memandikan dia.. melayani budak kecik ni memang hilang penat..
setiap kali selepas mandi, aku menyiapkan dia dengan menyapu minyak telon
pada tapak kakinya, dia mesti akan merenung aku dengan pandangan yg tajam..
dan di setiap kali itulah aku akan memberitahunya bahawa aku ikhlas
menjaganya.. mungkin dia memahami raut wajah ku yang penat kemudian
nak menyiapkannya pula..


Pernah beberapa ketika setiap kali aku menjaganya, orang yang melihat
caraku menjaganya pasti akan mengucapkan bahawa aku ada ciri-ciri seorang
ibu walaupun pada dasarnya aku kelihatan agak tegas namun kelembutan
tu tidak aku tunjukkan.. aku malu bila dipuji sedemikian kerana aku langsung tak
perasan cara aku melayaninya terlalu baik..aku akui setiap kali aku mandikan dia,
dia tak banyak ragam.. setiap kali nak pakaikan baju dia, dia elok je duduk diam..
setiap kali tidurkan dia, aku turut tertidur di samping dia dengan tangan di atas
badannya setelah mendodoikan dia..


Dan aku tak malu untuk mendukungnya di khalayak ramai walaupun ada
yang salah faham dengan mengatakan itu anak aku.. aku hanya mampu tertawa
melihat sikap orang yg tidak mampu menggunakan akal dan mulutnya dengan
baik.. apa salahnya bertanya pada aku sendiri ? aku tak kenakan bayaran
pun untuk setiap soalan yang ditanyakan..


Ibu pernah cakap bahawa ibu tidak risau jika aku sudah mempunyai anak
kelak kerana pasti aku mampu menjaga diri dan anak ku dengan baik.. Amin..
Tetapi ibu berpesan bahawa capailah ijazah dahulu sebelum memikirkan
soal perkahwinan.. kerana nak mendapat pekerjaan zaman sekarang ni
bukannya mudah.. semuanya memerlukan diploma dan ijazah.. dan aku akan
capai semua ini untuk bahagiakan ibu dan ayahku yang banyak bersusah
payah untukku.. aku akan membalas jasa mereka.. In Sha Allah..
kebahagian mereka melihat anak berjaya di dunia dan akhirat adalah kebahagian
aku jua.. ^_^


p/s: aku masih ambil berat tentang kamu walaupun kamu sibuk dengan duniamu..
untuk membimbing orang bukan sesuatu yang mudah.. tetapi aku takkan biarkan kamu
jatuh tersungkur walaupun kita tidak bersama.. kerana ikatan persaudaraan itu tidak
mungkin kan terputus..


Friday, April 05, 2013

Selama aku praktikal ni....














Assalamualaikum..
Pagi ni nak cerita sket tentang pekerja-pekerja
yang aku kenal selama praktikal ni.. dan orang yang aku
ingin ceritakan ni adalah antara individu yang aku suka cara bekerjanya..^_^

Pn. Zamzam - Merupakan ibu aku sendiri. Beliau adalah penyelia untuk Unit Kaunter dan
Rundingan di Syarikat Syabas Wilayah Hulu Selangor. Beliau sangat teliti dalam menyiapkan report
sebelum di hantar ke HQ dan selalu banyak beralah pada pekerja bawahannya terutama sekali
berkenaan dengan pengambilan cuti. Beliau sanggup tak keluar makan hanya kerana tidak mahu
meninggalkan kaunter kosong dan membuat pengguna tertunggu-tunggu. Beliau sangat profesional
sewaktu berhadapan dengan pengguna-penggunan yang bermacam kerenah.

En. Ahmad Fuad - Merupakan bos di Syabas Wilayah Hulu Selangor. Beliau sangat disenangi
di kalangan pekerja-pekerjanya. Beliau sangat profesional dalam melaksanakan tugasnya supaya
syarikat sentiasa menjadi wilayah yang pertama di antara wilayah lain yg terdapat di dalam Syabas Selangor.Beliau seorang yang amat pemurah dan sangat-sangat low profile. Beliau adalah contoh yang terbaik untuk pekerja lain contohi. Peribadi beliau sangat menarik.

En. Lufman - Merupakan eksekutif muda di Syarikat Syabas Wilayah Hulu Selangor. Beliau berasal dari negeri Sarawak. Orangnya putih dan hensem.. Umur dalam linkungan 20an dan belum berkahwin. Beliau seorang diantara yang memeriahkan pejabat. Beliau selalu belanja makan untuk pekerja-pekerjanya. Baru-baru ni pun beliau ade belanja aku, Kak Fatin dan Ishfa` untuk jamuan makan yang akan diadakan pada minggu hadapan. Beliau seorang yang sangat kemas orangnya dan sedap mata memandang. Mengenali beliau menyedarkan aku bahawa aku tidak perlu tergopoh-gopah mencari pasangan hidup sewaktu sedang belajar. Mengenali beliau juga membuatkan aku rasa penting untuk aku mencapai dan miliki apa yang aku mahukan dan barulah fikirkan soal kahwin.

En. Izham - Merupakan penyelia untuk latihan industri aku di pejabat ni. Beliau berumur 28tahun dan sudah berumah tangga. Beliau sangat manis dan tinggi orangnya. Beliau banyak mengajar aku perkara-perkara mengenai dunia ICT. Apa yang aku pelajari tak sama seperti apa yang aku lalui di pejabat ini. Dan beliaulah yang banyak memberi tunjuk ajar. Beliau juga sering membawa aku ke Pusat Operasi dan Pejabat JKR untuk membuat servis pada komputer. Beliau mempunyai sikap yang teliti sewaktu membuat kerja dan tidak suka tergesa-gesa dan berusaha sampai dapat sesuatu yang diinginkan.

Pn. Norlyana - Merupakan pekerja di bahagian Unit Kewangan. Beliau sudah berkahwin dan sudah mempunyai 2 orang anak. Beliau antara individu yang terapat dengan aku. Beliau sangat baik dan berterus-terang. Beliau sangat penyabar dan tak suka masuk campur urusan orang lain. Beliau sangat komited pada kerja-kerjanya. Bak kata orang " bercakap-bercakap gak tapi tangan jalan ". Beliau suka bercerita dengan aku dan aku sangat menghormati beliau sebagai seorang kakak. Beliau juga ada mengajar aku serba sedikit mengenai kewangan.


Mereka yang aku senaraikan ni adalah diantara pekerja yang aku KAGUM DAN SAYANG !!! ^_^
Dan jika suatu hari nanti aku jadi BOS seperti mereka, aku ingin punya peribadi seperti mereka dimana mereka sangat disenangi dan dihormati pekerja lain. Mudah-mudahan Allah buka jalan aku menuju kejayaan dunia dan akhirat. Amin.















Assalamualaikum..
Pagi ni nak cerita sket tentang pekerja-pekerja
yang aku kenal selama praktikal ni.. dan orang yang aku
ingin ceritakan ni adalah antara individu yang aku suka cara bekerjanya..^_^

Pn. Zamzam - Merupakan ibu aku sendiri. Beliau adalah penyelia untuk Unit Kaunter dan
Rundingan di Syarikat Syabas Wilayah Hulu Selangor. Beliau sangat teliti dalam menyiapkan report
sebelum di hantar ke HQ dan selalu banyak beralah pada pekerja bawahannya terutama sekali
berkenaan dengan pengambilan cuti. Beliau sanggup tak keluar makan hanya kerana tidak mahu
meninggalkan kaunter kosong dan membuat pengguna tertunggu-tunggu. Beliau sangat profesional
sewaktu berhadapan dengan pengguna-penggunan yang bermacam kerenah.

En. Ahmad Fuad - Merupakan bos di Syabas Wilayah Hulu Selangor. Beliau sangat disenangi
di kalangan pekerja-pekerjanya. Beliau sangat profesional dalam melaksanakan tugasnya supaya
syarikat sentiasa menjadi wilayah yang pertama di antara wilayah lain yg terdapat di dalam Syabas Selangor.Beliau seorang yang amat pemurah dan sangat-sangat low profile. Beliau adalah contoh yang terbaik untuk pekerja lain contohi. Peribadi beliau sangat menarik.

En. Lufman - Merupakan eksekutif muda di Syarikat Syabas Wilayah Hulu Selangor. Beliau berasal dari negeri Sarawak. Orangnya putih dan hensem.. Umur dalam linkungan 20an dan belum berkahwin. Beliau seorang diantara yang memeriahkan pejabat. Beliau selalu belanja makan untuk pekerja-pekerjanya. Baru-baru ni pun beliau ade belanja aku, Kak Fatin dan Ishfa` untuk jamuan makan yang akan diadakan pada minggu hadapan. Beliau seorang yang sangat kemas orangnya dan sedap mata memandang. Mengenali beliau menyedarkan aku bahawa aku tidak perlu tergopoh-gopah mencari pasangan hidup sewaktu sedang belajar. Mengenali beliau juga membuatkan aku rasa penting untuk aku mencapai dan miliki apa yang aku mahukan dan barulah fikirkan soal kahwin.

En. Izham - Merupakan penyelia untuk latihan industri aku di pejabat ni. Beliau berumur 28tahun dan sudah berumah tangga. Beliau sangat manis dan tinggi orangnya. Beliau banyak mengajar aku perkara-perkara mengenai dunia ICT. Apa yang aku pelajari tak sama seperti apa yang aku lalui di pejabat ini. Dan beliaulah yang banyak memberi tunjuk ajar. Beliau juga sering membawa aku ke Pusat Operasi dan Pejabat JKR untuk membuat servis pada komputer. Beliau mempunyai sikap yang teliti sewaktu membuat kerja dan tidak suka tergesa-gesa dan berusaha sampai dapat sesuatu yang diinginkan.

Pn. Norlyana - Merupakan pekerja di bahagian Unit Kewangan. Beliau sudah berkahwin dan sudah mempunyai 2 orang anak. Beliau antara individu yang terapat dengan aku. Beliau sangat baik dan berterus-terang. Beliau sangat penyabar dan tak suka masuk campur urusan orang lain. Beliau sangat komited pada kerja-kerjanya. Bak kata orang " bercakap-bercakap gak tapi tangan jalan ". Beliau suka bercerita dengan aku dan aku sangat menghormati beliau sebagai seorang kakak. Beliau juga ada mengajar aku serba sedikit mengenai kewangan.


Mereka yang aku senaraikan ni adalah diantara pekerja yang aku KAGUM DAN SAYANG !!! ^_^
Dan jika suatu hari nanti aku jadi BOS seperti mereka, aku ingin punya peribadi seperti mereka dimana mereka sangat disenangi dan dihormati pekerja lain. Mudah-mudahan Allah buka jalan aku menuju kejayaan dunia dan akhirat. Amin.


Monday, April 01, 2013

Tiba-tiba teringat arwah Zul










Aku tiba-tiba teringatkan arwah Zul...
Semenjak kebelakangan ni, ramai yang meninggal..
ramai yang da kembali mengadap Ilahi..ya Allah sayunya hati ni..

Ya Allah...
Tempatkanlah mereka di dalam syurgaMu..
Terangilah kubur mereka dengan cahayaMU..
Lepaskanlah azab dan siksaan kubur mereka..
Ampuni segala dosa-dosa mereka sewaktu hidupnya..

Sebaknya hati aku..
bergenang air mata ni..
Aku eksaited nak smbut birthday..
tapi aku lupa, yang kematian juga turut menghampiri..
Ya Allah panjangkan umurku, keluargaku, dan seluruh umat Islam..


p/s: Allah lebih berhak ke atas kamu..











Aku tiba-tiba teringatkan arwah Zul...
Semenjak kebelakangan ni, ramai yang meninggal..
ramai yang da kembali mengadap Ilahi..ya Allah sayunya hati ni..

Ya Allah...
Tempatkanlah mereka di dalam syurgaMu..
Terangilah kubur mereka dengan cahayaMU..
Lepaskanlah azab dan siksaan kubur mereka..
Ampuni segala dosa-dosa mereka sewaktu hidupnya..

Sebaknya hati aku..
bergenang air mata ni..
Aku eksaited nak smbut birthday..
tapi aku lupa, yang kematian juga turut menghampiri..
Ya Allah panjangkan umurku, keluargaku, dan seluruh umat Islam..


p/s: Allah lebih berhak ke atas kamu..


Saturday, March 30, 2013

Next Week yeayy !!!



Assalamualaikum..
Yeayyy next week birthday aku..huhuhu !!!
Sukanya la hati ni... Harap-harap time tu elaun da masuk..
Ley blanje family makan..
Salunye diorang je wat surprise..
Yg pling sengal nye ibu punye surprise la..
Konon ajak makan-makan ngan family belah ayah..
pastu tibe2 gelap restoran tu.. aku da tak sedap hati dah..
sekali kek sampai ngn lilin.. ciss !! malu depan orang ramai..

Pastu mase potong kek tu bau semacam je...
Pesal mcm bau cheese aa??
Nak kepastian tanyela kat ibu.. Ibu cakap haah kek cheese..
Pastu tibe2 je ibu bsuara lagi......

"Eyh..Eyh.. Kau tak makan cheese kan NI ? Alaa ibu terlupa laaa !!! "

Aku gelak je.. sambil cakap "Ibu ni mmg betul-betul surprise la"

Haahahahha ibu...ibu.. sedaya upaya nak buat surprise untuk birthday aku..
sampai lupa yg aku tak makan cheese.. ahahaha by the way, I LOVE U MOM..

Even u forgot what I like and dislike, I still love u..
You're the best mom I had ever.. Mmmmuaaaahhhhh !!!

p/s: kalau aku pegi dulu sblum ibu, tlg ye sapa-sapa tunjuk entri ni kt ibu
supaya dia tau aku tak penah lupakan apa yg dia usahakan untuk anak dia ni.. ^_^




Assalamualaikum..
Yeayyy next week birthday aku..huhuhu !!!
Sukanya la hati ni... Harap-harap time tu elaun da masuk..
Ley blanje family makan..
Salunye diorang je wat surprise..
Yg pling sengal nye ibu punye surprise la..
Konon ajak makan-makan ngan family belah ayah..
pastu tibe2 gelap restoran tu.. aku da tak sedap hati dah..
sekali kek sampai ngn lilin.. ciss !! malu depan orang ramai..

Pastu mase potong kek tu bau semacam je...
Pesal mcm bau cheese aa??
Nak kepastian tanyela kat ibu.. Ibu cakap haah kek cheese..
Pastu tibe2 je ibu bsuara lagi......

"Eyh..Eyh.. Kau tak makan cheese kan NI ? Alaa ibu terlupa laaa !!! "

Aku gelak je.. sambil cakap "Ibu ni mmg betul-betul surprise la"

Haahahahha ibu...ibu.. sedaya upaya nak buat surprise untuk birthday aku..
sampai lupa yg aku tak makan cheese.. ahahaha by the way, I LOVE U MOM..

Even u forgot what I like and dislike, I still love u..
You're the best mom I had ever.. Mmmmuaaaahhhhh !!!

p/s: kalau aku pegi dulu sblum ibu, tlg ye sapa-sapa tunjuk entri ni kt ibu
supaya dia tau aku tak penah lupakan apa yg dia usahakan untuk anak dia ni.. ^_^


Wednesday, March 27, 2013

Macam tak percaya !!!

Assalamualaikum..
Selamat pagi alls... ^_^

Rasa sangat tak percaya sebab aku da sampai opis..
Dan guess what ini kali pertama aku datang awal ke opis
tanpa ibu.. wow that's a good improvement of myself..
wkakkakakaka puji diri sendiri kan... siapa lagi nak puji
diri sendiri kalau bukan diri sendiri..

Okay aku harap sangat mood aku hari ni okay.. dan tak muram atau suram..
takde awan-awan mendung kelabu la hendaknya.. Amin..
Semoga Allah permudahkan urusan harian aku dan juga kamu semua..
Mudah=mudahan..

Ya Allah, senantiasalah letakkan aku di landasan yang benar..
dan hindarilah aku daripada melakukan maksiat dan segala
perkara yang dilarang olehMu..Kurniakanlah aku kekayaan agar
aku dapat membantu hambaMu yang lain dan setelah Engkau kurniakan
kekayaan janganlah pula Engkau jadikan aku seorang yang lalai dan lupa
pada perintahMu.. Ya Allah kurniakanlah kesihatan yang baik pada diriku,
keluargaku dan juga seluruh umat Islam..Amin ya rabbal alamin..

p/s : Pagi yang indah ^_^
Assalamualaikum..
Selamat pagi alls... ^_^

Rasa sangat tak percaya sebab aku da sampai opis..
Dan guess what ini kali pertama aku datang awal ke opis
tanpa ibu.. wow that's a good improvement of myself..
wkakkakakaka puji diri sendiri kan... siapa lagi nak puji
diri sendiri kalau bukan diri sendiri..

Okay aku harap sangat mood aku hari ni okay.. dan tak muram atau suram..
takde awan-awan mendung kelabu la hendaknya.. Amin..
Semoga Allah permudahkan urusan harian aku dan juga kamu semua..
Mudah=mudahan..

Ya Allah, senantiasalah letakkan aku di landasan yang benar..
dan hindarilah aku daripada melakukan maksiat dan segala
perkara yang dilarang olehMu..Kurniakanlah aku kekayaan agar
aku dapat membantu hambaMu yang lain dan setelah Engkau kurniakan
kekayaan janganlah pula Engkau jadikan aku seorang yang lalai dan lupa
pada perintahMu.. Ya Allah kurniakanlah kesihatan yang baik pada diriku,
keluargaku dan juga seluruh umat Islam..Amin ya rabbal alamin..

p/s : Pagi yang indah ^_^

Thursday, March 21, 2013

Lirik Rembau Most Wanted - W.A.R.I.S


I representin’ this place
Where people say murder is the case
R.E.M.B.A.U
The food gonna make your tongue blaze
That forward hold your head high
Be proud for where you came from and stay fly
Thats what Im doin’
Hobin Jang Hobin
We ain’t no trippin Jang
Tahun dopan ado laie Pialo Malaysia kito pogang
Lagu nogori berkumandang
Semuo player masuk padang
Tabik hormat tando monang
Kito monang kito monang yo
Haha.. yeah
Duo satu kocik bona
Ompek satu sonyum lebar


Teringek bilo poghah kerigek

Nyabit rumput poie sawah
Kojo macam nak mati tapi gaji kocik 
anak itu urang dulu
Tak macam budak-budak sekarang
Susah sikit je dah lari kampung tinggal bondang
Dulu maso kocik-kocik cito-cito angkosawan
Bilo bosa jadi rapper tukar dialek nogori sembilan
Tak ponah terlinteh kek ati nak lupo’an daratan
Sapo tak pueh hati
Meh kito jumpo dopan-dopan
Being the most wanted
Don’t wake me up from my dream
C.R.E.A.M
Rembau Most Wanted yo
To my boys in N-nine
Who worked hard and strugglin’
Rembau Most Wanted yo
My brain works faster than computer
Cuz Im the prime mover
Entrepreneur yes I am
We’ve been busy chasin’ dollars
Chillin’ at Mui Fong with my homies yaw
And if you keep talkin’ shit others might listening bro
Then gangin’ up, just pick up your gear
Listen dear
I ain’t messin’ wit the coward
I ain’t messin’ wit the fake gangstas
All I know I keep my rap clean
Being the most wanted
Don’t wake me up from my dream
C.R.E.A.M
Lembu ado tali takdo pon tak guno
Tunggu hujan dah ghobeh
Baru payung nak dibuko
Kojo tak kuek tapi berangan nak hidup sonang
Baik poie mampuih dari susah’an semuo urang
Polik bona bilo pikir orang tuduh bukan-bukan
Takpo tunggu den dah kayo jangan cubo nadah tangan
Mintak pinjam duit apotah laie tandotangan
Time tu takdo nak berbaik ekau boleh poie jalan
Paya kumbuh, where you at?
Tigo Nenek, where you at?
Tanah Datar, where you at?
Batu Hampar, where you at?
Where you at?
Biduanda, where you at?
Somo Lenggar, where you at?
Solomak, where you at?
Anak Mukal Anak Acheh, where you at?
Mungkar, where you at?
Anak Melako, where you at?
Tigo Batu
Rajo Beralam
Penghulu Berluak
Lembago berlingkungan
Buapak beranak buah
Anak buah duduk bersuku-suku
Berapo suku eh?
Duo boleh
p/s : Sey suko lagu ni.. wakakaka orang nogori betul tak sey cakap ni??


I representin’ this place
Where people say murder is the case
R.E.M.B.A.U
The food gonna make your tongue blaze
That forward hold your head high
Be proud for where you came from and stay fly
Thats what Im doin’
Hobin Jang Hobin
We ain’t no trippin Jang
Tahun dopan ado laie Pialo Malaysia kito pogang
Lagu nogori berkumandang
Semuo player masuk padang
Tabik hormat tando monang
Kito monang kito monang yo
Haha.. yeah
Duo satu kocik bona
Ompek satu sonyum lebar


Teringek bilo poghah kerigek

Nyabit rumput poie sawah
Kojo macam nak mati tapi gaji kocik 
anak itu urang dulu
Tak macam budak-budak sekarang
Susah sikit je dah lari kampung tinggal bondang
Dulu maso kocik-kocik cito-cito angkosawan
Bilo bosa jadi rapper tukar dialek nogori sembilan
Tak ponah terlinteh kek ati nak lupo’an daratan
Sapo tak pueh hati
Meh kito jumpo dopan-dopan
Being the most wanted
Don’t wake me up from my dream
C.R.E.A.M
Rembau Most Wanted yo
To my boys in N-nine
Who worked hard and strugglin’
Rembau Most Wanted yo
My brain works faster than computer
Cuz Im the prime mover
Entrepreneur yes I am
We’ve been busy chasin’ dollars
Chillin’ at Mui Fong with my homies yaw
And if you keep talkin’ shit others might listening bro
Then gangin’ up, just pick up your gear
Listen dear
I ain’t messin’ wit the coward
I ain’t messin’ wit the fake gangstas
All I know I keep my rap clean
Being the most wanted
Don’t wake me up from my dream
C.R.E.A.M
Lembu ado tali takdo pon tak guno
Tunggu hujan dah ghobeh
Baru payung nak dibuko
Kojo tak kuek tapi berangan nak hidup sonang
Baik poie mampuih dari susah’an semuo urang
Polik bona bilo pikir orang tuduh bukan-bukan
Takpo tunggu den dah kayo jangan cubo nadah tangan
Mintak pinjam duit apotah laie tandotangan
Time tu takdo nak berbaik ekau boleh poie jalan
Paya kumbuh, where you at?
Tigo Nenek, where you at?
Tanah Datar, where you at?
Batu Hampar, where you at?
Where you at?
Biduanda, where you at?
Somo Lenggar, where you at?
Solomak, where you at?
Anak Mukal Anak Acheh, where you at?
Mungkar, where you at?
Anak Melako, where you at?
Tigo Batu
Rajo Beralam
Penghulu Berluak
Lembago berlingkungan
Buapak beranak buah
Anak buah duduk bersuku-suku
Berapo suku eh?
Duo boleh
p/s : Sey suko lagu ni.. wakakaka orang nogori betul tak sey cakap ni??

Monday, March 11, 2013

Happy Monday !




Assalamualaikum
Happy monday to all of u.. how's ur day ?
is it great ???

Okay nak start cite ni.. ready tak ? huahuahua.. :P
Pagi ni gi keje idung aku berair betul.. sejuk kat dlm opis ni.. 
menusuk sampai ke tulang.. 

Jap lagi aku nak kua p minum..
nak amik angin kt lua.. nak lawat pasar..
pasar sihat ke tak, ramai orang ke tak, kedai kt pasar tu
banyak bukak ke tak.. aku kene buat liputan khas..
wkakakaakkaka

Aku harap isnin ni menjadi isnin yang menarik untuk aku..
dan aku harap aku banyak tugasan arini supaya
aku tak rasa bosan kat opis ni.. ^_^
k la aku pun da konpius ape motif aku menaip ni..
mungkin sebab terlalu "free" skang ni kat opis ni..

p/s : ngatkan nk bekpes ngn ayah, tp tak jadi..:(






Assalamualaikum
Happy monday to all of u.. how's ur day ?
is it great ???

Okay nak start cite ni.. ready tak ? huahuahua.. :P
Pagi ni gi keje idung aku berair betul.. sejuk kat dlm opis ni.. 
menusuk sampai ke tulang.. 

Jap lagi aku nak kua p minum..
nak amik angin kt lua.. nak lawat pasar..
pasar sihat ke tak, ramai orang ke tak, kedai kt pasar tu
banyak bukak ke tak.. aku kene buat liputan khas..
wkakakaakkaka

Aku harap isnin ni menjadi isnin yang menarik untuk aku..
dan aku harap aku banyak tugasan arini supaya
aku tak rasa bosan kat opis ni.. ^_^
k la aku pun da konpius ape motif aku menaip ni..
mungkin sebab terlalu "free" skang ni kat opis ni..

p/s : ngatkan nk bekpes ngn ayah, tp tak jadi..:(



Wednesday, February 27, 2013

I'm Back !




Assalamualaikum!!!!

Hai peopleeeee!!! rindu aku tak???
ishh aku rindu giler nak menaip ni.. hakhakhak :P

Sekarang ni keadaan kesihatan aku dah bertambah baik..
SYUKUR ALHAMDULILLAH

Honestly, aku update ni mase aku kat library
bawah opis aku ni.. selambe je kan time keje...
Astagfirullahalazim.. sape aja ni?? korang kan??
wakakakakakak...

okay bila da lame tak menaip ni rase mcm eksaited sangat..
sume bnde nak citer asenye..

Actually tujuan sebenar aku g library ni nak carik gamba utk 
buat poster bola tampar... sambil2 tgk gamba tu
aku usha la design2 org penah buat.. so baru aku ade
idea nak create poster tu.. kehkehkeh...

cukupla sampai sini je dulu.. nti mlm sikit takpun hujung minggu
aku akan update info-info yang bermanfaat okay??
okay deal... 


-with full of love-
NANI


p/s : i love u





Assalamualaikum!!!!

Hai peopleeeee!!! rindu aku tak???
ishh aku rindu giler nak menaip ni.. hakhakhak :P

Sekarang ni keadaan kesihatan aku dah bertambah baik..
SYUKUR ALHAMDULILLAH

Honestly, aku update ni mase aku kat library
bawah opis aku ni.. selambe je kan time keje...
Astagfirullahalazim.. sape aja ni?? korang kan??
wakakakakakak...

okay bila da lame tak menaip ni rase mcm eksaited sangat..
sume bnde nak citer asenye..

Actually tujuan sebenar aku g library ni nak carik gamba utk 
buat poster bola tampar... sambil2 tgk gamba tu
aku usha la design2 org penah buat.. so baru aku ade
idea nak create poster tu.. kehkehkeh...

cukupla sampai sini je dulu.. nti mlm sikit takpun hujung minggu
aku akan update info-info yang bermanfaat okay??
okay deal... 


-with full of love-
NANI


p/s : i love u


Monday, February 04, 2013

Semoga keputusan yang baik



Assalamualaikum...
hai people ! ^_^

rindunya nak taip-taip.. tapi keadaan kesihatan
skang tak berapa baik..

da lame aku tahan sakit ni..
da tak larat nak telan-telan ubat sebenanye..
tapi demi keluarga, aku gagahkan juga..

baru-baru ni aku bleeding da dkt 50 hari..
non-stop bleeding..
ade yg cakap aku mungkin boleh kene anemia..
hurmm :(

skang ni aku dalam rawatan doktor..
rabu ni mungkin aku akan tau samada aku betul anemia
atau tak.. sebab doktor da bg aku
ubat utk stop bleeding.. tp so sad to say that
bleeding aku makin teruk..

ibu tenangkan aku.. ibu cakap mungkin itu kesan ubat..
tp aku rase ianya macam tak mungkin berhenti..
apa yg aku harapkan ialah keajaiban dari Allah S.W.T

kepada anoymous, bloggers, readers, commentar, thanks
for reading my entries.. thanks a lot..
once i'm heal, i'll start writes the new entry..Insha Allah

p/s : terima kasih sudi baca ^_^



Assalamualaikum...
hai people ! ^_^

rindunya nak taip-taip.. tapi keadaan kesihatan
skang tak berapa baik..

da lame aku tahan sakit ni..
da tak larat nak telan-telan ubat sebenanye..
tapi demi keluarga, aku gagahkan juga..

baru-baru ni aku bleeding da dkt 50 hari..
non-stop bleeding..
ade yg cakap aku mungkin boleh kene anemia..
hurmm :(

skang ni aku dalam rawatan doktor..
rabu ni mungkin aku akan tau samada aku betul anemia
atau tak.. sebab doktor da bg aku
ubat utk stop bleeding.. tp so sad to say that
bleeding aku makin teruk..

ibu tenangkan aku.. ibu cakap mungkin itu kesan ubat..
tp aku rase ianya macam tak mungkin berhenti..
apa yg aku harapkan ialah keajaiban dari Allah S.W.T

kepada anoymous, bloggers, readers, commentar, thanks
for reading my entries.. thanks a lot..
once i'm heal, i'll start writes the new entry..Insha Allah

p/s : terima kasih sudi baca ^_^

Wednesday, January 30, 2013

Cuba Fikir Jap ~




Assalamualaikum... Hai people..

korang penah tak terfikir apa perjanjian kita dengan Allah
sebelum kita lahir kat dunia ni ?

korang penah tak terfikir jika esok ajal kita, apa perkara
yang terbaik kita nak lakukan utk individu-individu 
yang kita sayang ?

pernah tak terjadi kat korang, hari korang dimulakan dengan
suasana yang gembira dengan keluarga yang bahagia..
tapi...
bila korang dapat tau sesuatu yang buruk,
ia ibarat awan yg mendung.. suasana mula suram dan tak seronok..

pernah tak korang lihat dan tenung raut wajah ibu/ayah korang sewaktu
korang tgh borak-borak dengan diorang ? 

korang yakin tak kalau korang tak berkesempatan ade jodoh di
dunia tapi ade jodoh di akhirat sana ?

korang yakin tak dengan Allah sepenuh hati atas apa yang Dia 
tentukan dalam kehidupan kita dan apa sebab-sebab
Dia lakukan begitu ?


p/s : korang akan ingat tak entri aku yg penuh persoalan ni ?





Assalamualaikum... Hai people..

korang penah tak terfikir apa perjanjian kita dengan Allah
sebelum kita lahir kat dunia ni ?

korang penah tak terfikir jika esok ajal kita, apa perkara
yang terbaik kita nak lakukan utk individu-individu 
yang kita sayang ?

pernah tak terjadi kat korang, hari korang dimulakan dengan
suasana yang gembira dengan keluarga yang bahagia..
tapi...
bila korang dapat tau sesuatu yang buruk,
ia ibarat awan yg mendung.. suasana mula suram dan tak seronok..

pernah tak korang lihat dan tenung raut wajah ibu/ayah korang sewaktu
korang tgh borak-borak dengan diorang ? 

korang yakin tak kalau korang tak berkesempatan ade jodoh di
dunia tapi ade jodoh di akhirat sana ?

korang yakin tak dengan Allah sepenuh hati atas apa yang Dia 
tentukan dalam kehidupan kita dan apa sebab-sebab
Dia lakukan begitu ?


p/s : korang akan ingat tak entri aku yg penuh persoalan ni ?


Nak duduk belakang...!


Assalamualaikum.. 
Morning dear...^_^ haa dah makan lom?
kalau lum, jap g kita makan sama-sama ye uolls..

Nk share cite pagi tadi antara aku dan ibu..
pasal kereta.. ahahaha..pagi ni ibu yang bawak kete..
cerita bermula camni..

Ibu : ni tutup pagar tu..
Aku : yela bu.. nak tutupla ni.. org kan tgn ade barang ni..
Ibu : haa yee cepat2..da lambat ni..
Aku : (sambil meletakkan barang2 kt tmpat duduk blakang)
Bu, ani rasa arini mcm nak duduk blakang la.. (jd bos)
Ibu : (dgn slmba jawab) kalau kau BERANI, dudukla blakang tu.. 
aku tak kesah..
Aku : ahahahhaha trus glak kuat2.. dah tau ibu bengang.. mane nak
dia jadi driver.. ahahahaa


p/s : no worries ibu, i'll be ur driver now ^^





Assalamualaikum.. 
Morning dear...^_^ haa dah makan lom?
kalau lum, jap g kita makan sama-sama ye uolls..

Nk share cite pagi tadi antara aku dan ibu..
pasal kereta.. ahahaha..pagi ni ibu yang bawak kete..
cerita bermula camni..

Ibu : ni tutup pagar tu..
Aku : yela bu.. nak tutupla ni.. org kan tgn ade barang ni..
Ibu : haa yee cepat2..da lambat ni..
Aku : (sambil meletakkan barang2 kt tmpat duduk blakang)
Bu, ani rasa arini mcm nak duduk blakang la.. (jd bos)
Ibu : (dgn slmba jawab) kalau kau BERANI, dudukla blakang tu.. 
aku tak kesah..
Aku : ahahahhaha trus glak kuat2.. dah tau ibu bengang.. mane nak
dia jadi driver.. ahahahaa


p/s : no worries ibu, i'll be ur driver now ^^




Tuesday, January 29, 2013

Baik Buruk Pergaduhan...


Assalamualaikum good morning people ^_^
How are you... still yawny ?
Let me slap your face.. ahahaaha... :P

Kehidupan tanpa gaduh dan salah faham agak
membosankan.. tapi janganlah gaduh terlalu lama kan..
sapa yang sanggup kan...



okay image kat atas ni dorang bukan gaduh sebenanye..
dia cume nak lawan kening je..tgk kening sape lagi tinggi hahahaa...
okay stop jadi sengal ! Tampa kang..

Kadang-kadang aku pun ade gak gaduh ngan dia
dan aku rase aku banyak mengalah.. segala yang pahit
tentang dia aku telan semuanya... aku blaja untuk terima seadanya...

dia pun banyak sabar dengan sikap aku..
yela aku ni jenis tak boleh dijangka.. kadang-kadang angin
pastu tiba-tiba tenang je...
aku pun tak faham kenapa fenomena ni boleh berlaku..

dan korang kene ingat, pergaduhan ni ada baik buruknya..
baiknya, adalah buat kita lebih memahami, tolak ansur dan boleh
menguatkan silaturrahim..
buruknya, ialah kau ngan aku memang tak kawan dah la..
ahahaha tu kalau kau jahatla kan..

p/s : berusaha untuk berubah itu mudah jika kita tak susahkannya





Assalamualaikum good morning people ^_^
How are you... still yawny ?
Let me slap your face.. ahahaaha... :P

Kehidupan tanpa gaduh dan salah faham agak
membosankan.. tapi janganlah gaduh terlalu lama kan..
sapa yang sanggup kan...



okay image kat atas ni dorang bukan gaduh sebenanye..
dia cume nak lawan kening je..tgk kening sape lagi tinggi hahahaa...
okay stop jadi sengal ! Tampa kang..

Kadang-kadang aku pun ade gak gaduh ngan dia
dan aku rase aku banyak mengalah.. segala yang pahit
tentang dia aku telan semuanya... aku blaja untuk terima seadanya...

dia pun banyak sabar dengan sikap aku..
yela aku ni jenis tak boleh dijangka.. kadang-kadang angin
pastu tiba-tiba tenang je...
aku pun tak faham kenapa fenomena ni boleh berlaku..

dan korang kene ingat, pergaduhan ni ada baik buruknya..
baiknya, adalah buat kita lebih memahami, tolak ansur dan boleh
menguatkan silaturrahim..
buruknya, ialah kau ngan aku memang tak kawan dah la..
ahahaha tu kalau kau jahatla kan..

p/s : berusaha untuk berubah itu mudah jika kita tak susahkannya




Sunday, January 27, 2013

Baru Balik dari Johor !!!


Assalamualaikum people !!!
Warghhh rindunya kat blog niiiii.. iskk tak terkata rindunya..!
Camane kehidupan korang waktu cuti ni ?
Cuti aku ? semestinya OHSEMMM  \^_^/


25Jan - 27Jan 2013

selama 3hari 2malam aku berada di Johor..
dan kitorang bermalam di singgahsana rumah arwah ayah
kakak ipar aku di Felda Selancar 2, Segamat..

wahh serius best sangat.. duduk kampung suasana dia aku suka..
makan sume sedap-sedap je.. memang kene la tekak aku..
kitorang sampai lewat petang Jumaat.. sampai-sampai bukan
terus rileks k.. terus tolong orang kampung tau..
al-maklumlah adik kak ipar aku ni sorang bertunang dan
sorang lagi nak bernikah esok paginya..

dan perkara pertama aku cari sampai je kat Johor adelah anak
buah aku si Raisha... Raishaaaaa!!! acik Nani rindu kat Raisha...
mmmmmuaaahhhh kene kiss dahi dia.. ahahaha..
sayang sangat-sangat aku kt Raisha tu tau..

pastu lepas maghrib aku ingat nak mandi.. haha nak mandi pun
kene beratur tau.. so aku pun turun bawah p kat kete.. amik
beg-beg pakaian family aku.. tengah aku terkial-kial amik beg tu
ade sorang makcik naik moto ni tegur aku..
"Awak ni juru solek pengantin ke?" mungkin dia tgk aku
gorgeous semacam kot! haha! pastu aku pun bagi nada pelik kat dia..
"Haa? ape dia?"
Makcik tu pun ulang soalan yg sama.. dan aku jawab..
"Ehh takla makcik.. sy ni adik ipar kak wati"
makcik pun jawab..
"ohh yeke.. ingatkan juru soleknya si pengantin tadi" smbil 
tersenyum dan minta izin untuk beredar..
aku pun berlalu naik ke atas (masuk dlm rumah la)

Keesokannya majlis akad nikah pun bermula..
Adik kak ipar aku ni rupanya kawin dengan orang rawang jek..ciss !
dah setel acara bergambar, tetamu pun dijemput utk makan beradab 
bersama pengantin..

waktu diorang tengah makan-makan, aku lepak kt dlm rumah..
dan bnyak gakla makcik-makcik kuar masuk umah tu..
rajin betul dorang bg soklan yg same kat aku..
iaitu "sekolah lagi ke?" "umo bape?"
dan bile aku cakap aku dah last semestar Diploma, 
masing-masing terkejut.. dan cakap 
" laa ingatkan sekolah lagi..." aku senyum je..
ahahahaha dalam hati yesss ! muka aku muda mcm budak
sekolah lagi ni... ahahhaa yess thanks makcik..!

dan ade 2pkataan menarik yg aku blaja kat Johor
iaitu Nasi Apolo dan Air Jarang..
Nasi Apolo tu ialah nasi kukus dan
Air Jarang tu pulak adalah air suam.. ahahhaa
macam-macam sey...

p/s : huh penat akak muda ni taip haa... :P





Assalamualaikum people !!!
Warghhh rindunya kat blog niiiii.. iskk tak terkata rindunya..!
Camane kehidupan korang waktu cuti ni ?
Cuti aku ? semestinya OHSEMMM  \^_^/


25Jan - 27Jan 2013

selama 3hari 2malam aku berada di Johor..
dan kitorang bermalam di singgahsana rumah arwah ayah
kakak ipar aku di Felda Selancar 2, Segamat..

wahh serius best sangat.. duduk kampung suasana dia aku suka..
makan sume sedap-sedap je.. memang kene la tekak aku..
kitorang sampai lewat petang Jumaat.. sampai-sampai bukan
terus rileks k.. terus tolong orang kampung tau..
al-maklumlah adik kak ipar aku ni sorang bertunang dan
sorang lagi nak bernikah esok paginya..

dan perkara pertama aku cari sampai je kat Johor adelah anak
buah aku si Raisha... Raishaaaaa!!! acik Nani rindu kat Raisha...
mmmmmuaaahhhh kene kiss dahi dia.. ahahaha..
sayang sangat-sangat aku kt Raisha tu tau..

pastu lepas maghrib aku ingat nak mandi.. haha nak mandi pun
kene beratur tau.. so aku pun turun bawah p kat kete.. amik
beg-beg pakaian family aku.. tengah aku terkial-kial amik beg tu
ade sorang makcik naik moto ni tegur aku..
"Awak ni juru solek pengantin ke?" mungkin dia tgk aku
gorgeous semacam kot! haha! pastu aku pun bagi nada pelik kat dia..
"Haa? ape dia?"
Makcik tu pun ulang soalan yg sama.. dan aku jawab..
"Ehh takla makcik.. sy ni adik ipar kak wati"
makcik pun jawab..
"ohh yeke.. ingatkan juru soleknya si pengantin tadi" smbil 
tersenyum dan minta izin untuk beredar..
aku pun berlalu naik ke atas (masuk dlm rumah la)

Keesokannya majlis akad nikah pun bermula..
Adik kak ipar aku ni rupanya kawin dengan orang rawang jek..ciss !
dah setel acara bergambar, tetamu pun dijemput utk makan beradab 
bersama pengantin..

waktu diorang tengah makan-makan, aku lepak kt dlm rumah..
dan bnyak gakla makcik-makcik kuar masuk umah tu..
rajin betul dorang bg soklan yg same kat aku..
iaitu "sekolah lagi ke?" "umo bape?"
dan bile aku cakap aku dah last semestar Diploma, 
masing-masing terkejut.. dan cakap 
" laa ingatkan sekolah lagi..." aku senyum je..
ahahahaha dalam hati yesss ! muka aku muda mcm budak
sekolah lagi ni... ahahhaa yess thanks makcik..!

dan ade 2pkataan menarik yg aku blaja kat Johor
iaitu Nasi Apolo dan Air Jarang..
Nasi Apolo tu ialah nasi kukus dan
Air Jarang tu pulak adalah air suam.. ahahhaa
macam-macam sey...

p/s : huh penat akak muda ni taip haa... :P




Tuesday, January 22, 2013

Offline

Assalamualaikum..

Okay tgkla cte tu puas-puas k..
Offline.

p/s : @#$%^&*&^%$#
Assalamualaikum..

Okay tgkla cte tu puas-puas k..
Offline.

p/s : @#$%^&*&^%$#

Sunday, January 20, 2013

Jalan-jalan...!


Assalamualaikum....
Hai people.. !

waktu ni aku still tak leh tido..
sume punca minum KOPI tengah-tengah MALAM...

Aku minum kopi tu sebab aku tak abis lagi kemas
bilik.. so dekat 2 gelas gakla aku minum..sedap je rase..
ni mate ngantuk tapi tak leh nak tido...





haa korang tgk skang da kul bape.. hishhh !!!!
kebetulan sahabat aku si mira tu online.. dia tegur aku..
pe lagi bergosip la pagi-pagi yang kelam ni ha..

kan best kalau dia teman aku.. tapi dia ade hal..
So nani kau kene faham okay.. tu kan mira ade tu
temankan kau yg tak reti-reti nak tido tu...

Dan ape kaitan ngan tajuk atas tu ?
ouhh Jalan-Jalan...
ye please sila la bawa aku jalan-jalan..
aku teringin nak main sume permainan kat Genting tu...
pastu snap pic banyak-banyak... wahhhh bestnye.. terasa sejuk Genting
time aku tulis entri ni...hahahha...okay stop berangan!
k la aku nak pakse mate aku ni tido.. papai.. nite..morning..

p/s : mcm makcik-makcik aku bercerita..sok..sek..sok..sek..



Assalamualaikum....
Hai people.. !

waktu ni aku still tak leh tido..
sume punca minum KOPI tengah-tengah MALAM...

Aku minum kopi tu sebab aku tak abis lagi kemas
bilik.. so dekat 2 gelas gakla aku minum..sedap je rase..
ni mate ngantuk tapi tak leh nak tido...





haa korang tgk skang da kul bape.. hishhh !!!!
kebetulan sahabat aku si mira tu online.. dia tegur aku..
pe lagi bergosip la pagi-pagi yang kelam ni ha..

kan best kalau dia teman aku.. tapi dia ade hal..
So nani kau kene faham okay.. tu kan mira ade tu
temankan kau yg tak reti-reti nak tido tu...

Dan ape kaitan ngan tajuk atas tu ?
ouhh Jalan-Jalan...
ye please sila la bawa aku jalan-jalan..
aku teringin nak main sume permainan kat Genting tu...
pastu snap pic banyak-banyak... wahhhh bestnye.. terasa sejuk Genting
time aku tulis entri ni...hahahha...okay stop berangan!
k la aku nak pakse mate aku ni tido.. papai.. nite..morning..

p/s : mcm makcik-makcik aku bercerita..sok..sek..sok..sek..


Friday, January 18, 2013

Hey You !

Assalamualaikum !
Hai People.. ^_^

hey you, I want to meet you
but how ? when ?

do call me. urgent.

p/s : serabut...
Assalamualaikum !
Hai People.. ^_^

hey you, I want to meet you
but how ? when ?

do call me. urgent.

p/s : serabut...

Pemberian yang dihargai ^_^

Assalamualaikum !
Hai People ^_^

Jumaat yang indah.. Insha Allah..
Okay hari ni nak share sket tentang pemberian yang dihargai..
Korang pernah dapat minyak wangi tak masa hari jadi korang ???

Secara jujurnya, aku pun penah dapat... tapi aku tak sangka yang
aku akan dapat hadiah minyak wangi.. dan hadiah minyak wangi tu diberi
oleh seseorang yang bernama Sam Nazaril Faique..

Dan percaya atau tidak dia bagi hadiah tu waktu aku berumur 18tahun
dan sehingga aku berumur 21tahun ni, aku masih menyimpannya...^_^
3tahun.. ye 3tahun.. Aku simpan tanpa pernah buang.. aku tak habiskan
minyak wangi tu... Aku tinggalkan sikit dalam botol tu.. supaya aku
sentiasa ingat bau wanginya.. sewangi seikhlas pemberian dia kat aku..
Sila lihat bawah untuk tengok minyak wangi pemberian dia..




















Bau minyak wangi ni wangi sangat.. Tahan sampai aku balik kerja..
Semalam aku teringat kat dia terus aku pakai.. ^_^
Tapi hari ni aku tak pakai pun minyak wangi.. just spray deodorant je..

Aku rindu sangat kat Sam Nazaril Faique dengan Calvin Ls Bong..
dua-dua ni kira pangkat abang la bagi aku.. dan diorang sangat baik,
bersopan-santun, beradab dan tertib.. senang cakap ciri-ciri seorang suami
yang baik tu adalah kat dua orang ni.. tapi mungkin mereka belum bertemu jodoh
lagi.. dan diorang ni adalah individu terpenting kalau family aku wat majlis..

p/s : sis doakan yang terbaik untuk abg berdua.. rindu nak tgk korang mkn kat uma sis..




Assalamualaikum !
Hai People ^_^

Jumaat yang indah.. Insha Allah..
Okay hari ni nak share sket tentang pemberian yang dihargai..
Korang pernah dapat minyak wangi tak masa hari jadi korang ???

Secara jujurnya, aku pun penah dapat... tapi aku tak sangka yang
aku akan dapat hadiah minyak wangi.. dan hadiah minyak wangi tu diberi
oleh seseorang yang bernama Sam Nazaril Faique..

Dan percaya atau tidak dia bagi hadiah tu waktu aku berumur 18tahun
dan sehingga aku berumur 21tahun ni, aku masih menyimpannya...^_^
3tahun.. ye 3tahun.. Aku simpan tanpa pernah buang.. aku tak habiskan
minyak wangi tu... Aku tinggalkan sikit dalam botol tu.. supaya aku
sentiasa ingat bau wanginya.. sewangi seikhlas pemberian dia kat aku..
Sila lihat bawah untuk tengok minyak wangi pemberian dia..




















Bau minyak wangi ni wangi sangat.. Tahan sampai aku balik kerja..
Semalam aku teringat kat dia terus aku pakai.. ^_^
Tapi hari ni aku tak pakai pun minyak wangi.. just spray deodorant je..

Aku rindu sangat kat Sam Nazaril Faique dengan Calvin Ls Bong..
dua-dua ni kira pangkat abang la bagi aku.. dan diorang sangat baik,
bersopan-santun, beradab dan tertib.. senang cakap ciri-ciri seorang suami
yang baik tu adalah kat dua orang ni.. tapi mungkin mereka belum bertemu jodoh
lagi.. dan diorang ni adalah individu terpenting kalau family aku wat majlis..

p/s : sis doakan yang terbaik untuk abg berdua.. rindu nak tgk korang mkn kat uma sis..




 
My LIfe ! Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template